Skip to content

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 06-Zümrüt DOYRAN

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 06-Zümrüt DOYRAN

Badge Crawler Fırsat Eşitliği serimizin de bu hafta farklı bir sektörü ele alacağız. Mobilya sektöründe önemli yerde olan Hotelya Genel Müdürü Zümrüt DOYRAN ile birlikteyiz.

Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı. Mezun olduktan sonra ilk iş mimari kimliğiyle mekan tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. Mimarlığın içerisinde satış ve insan psikolojisinin olması gerektiğinden bahseden Zümrüt Doyran, üniversitelerin bu iki konuda eğitim verilmesi gerektiğini vurguluyor. Çalışma hayatının devamında yine mobilya sektöründe fakat bu sefer satış pazarlama müdürü olarak devam etti. Mimarlık, üretim ve satış pazarlama departmanlarında deneyim kazandıktan sonra kendi mimarlık ofisini açarak tasarım ve uygulama işi yaptı. Otel projelerinde birlikte çalıştığı mobilya üretim firmasıyla daha sonra ortak oldu.

Mimarlık perspektifinden bakıldığında çoğu mühendislik bölümlerine göre kadın-erkek dağılımı eşitken üretim, fabrika, şantiye işin içine girince bu oran nasıl değişiyor?

Yurt dışı mobilya üretim sektöründe kadın-erkek iş gücü dağılımı Türkiye’deki gibi mi konu başlıkları üzerinde durduğumuz Badge Crawler Fırsat Eşitliği sohbetimizi tıklayarak izleyebilirsiniz.