Skip to content

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 02- Nurgül Akşit

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 02- Nurgül Akşit

Kadınların işgücüne katılımı, hem dünya hem de Türkiye ekonomisi için önemli bir büyüme fırsatı yaratmaktadır. Bu düşünceyle yola çıktığımız ve teknoloji sektöründe birbirinden yetenekli kadın çalışanlarla sohbet ettiğimiz Badge Crawler Fırsat Eşitliği ikinci serisinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi teknoloji bölümünde görev alan Nurgül Akşit konuğumuzdu.

Nurgül hanım, Sakarya Üniversitesi 2016 mezun olduktan sonra şu an Ticaret Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksek lisans eğitimi görmekte. Aktif olarak daha önce bahsettiğimiz Gebze Organize Sanayi Bölgesinde Kule isimli Türkiye de kurulan ilk data center’da bünyelerinde bulunan sanayicilere veri merkezi, siber güvenlik ve telekomünikasyon hizmeti veren ekibin içinde yer alıyor. Dikey uzmanlığı bilgi üzerine yoğunlaştığını belirten Nurgül hanım hobi olarak bilişim hukuku ile ilgileniyor.

Erkek popülasyonun çok olduğu sanayi ve fabrikalarda bir kadın olarak zorluklarla karşılaşıyor mu, nasıl bir çalışma ortamı var, bu alanda çalışma istediği olan kadınlara nasıl önerilerde bulunacağına dair konuştuğumuz Badge Crawler Fırsat Eşitliği sohbetimizi tıklayarak izleyebilirsiniz.