Skip to content

Veri Güvenliği Pratikleri etkinliğimizi gerçekleştirdik

Veri Güvenliği Pratikleri etkinliğimizi gerçekleştirdik

[mk_page_section][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title color=”#000000″ size=”20″ font_family=”none”]Veri güvenliği özellikle pandemi sürecinde uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile birlikte çok daha önemli bir hale geldi. Bu noktada veri kaybını önlemek için güvenli dijital çalışma özelinde çözümler daha da önem arz ediyor. Bizler de şirketlerin aldığı proaktif önlemler konusunda farklı vizyonlarda fikir verebilecek ve ilgi duyabileceğinizi düşündüğümüz veri güvenliği üzerine online bir etkinlik düzenledik.

Veri sızıntısını önleme, IT iş yükünü minimize etme ve buna yönelik ayrılan bütçenin düşürülmesi odaklı ücretsiz online etkinliğimizde aşağıdaki başlıklar üzerine konuştuk ve merak edilen soruları yanıtladık. Etkinliğimize gelen tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

 

  • [DLP] Data Loss Prevention: İçerik bazlı veri koruması.

İlkeler ile birlikte hassas verilerin dışarı sızmasının engellenerek kullanıcının uyarılmasının sağlanması ve veri kaybının engellenmesi.

Exchange e-postalarındaki, Microsoft Teams sohbetlerindeki ve kanal iletilerindeki ve tüm SharePoint veya OneDrive kitaplıklarındaki içeriği koruyabilir; bir ilke için belirli konumları seçebilirsiniz.

  • [AIP] Azure Information Protection: Veri sınıflandırma ve otomatik etiketleme çözümü.

E-postalarınızın ve World, Excel, PDF gibi belgelerinizin “gizli bilgi, hassas veri…” şeklinde sınıflandırılmasını , etiketlendirilmesini ve korunmasını sağlayan, aynı zamanda bu dökümanlardaki veri envanterini izleyebilmenize imkan sunan bulut çözümüdür.

  • [MCAS] Microsoft Cloud App Security: Uygulama bazlı veri koruması.

Bulut uygulamalarının daha görünür olması ve bu uygulamaların aktivitelerinin daha izlenebilir hale getirilmesini sağlar. Kritik verilerin uygulamalar arasındaki geçişini daha güvenli kontrol edebilirsiniz. Izin ve paylaşımların denetlenerek veri sızıntılarının önüne geçilmesini, bulut ortamınızdaki ihlallerin algılanmasını ve bunların sonucunda doğacak veri kayıplarının önüne geçilmesini sağlayan bulut çözümüdür.[/mk_fancy_title][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/mk_page_section]