Skip to content

unutulan parolalar başınıza dert olabilir!

unutulan parolalar başınıza dert olabilir!

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]

Güncellenmeyen ve unutulan parolalar başınıza dert olabilir!

Değişen ve gelişen teknolojilerle birlikte, iş süreçlerimiz de dijitale ayak uydurmak durumunda kalıyor. Çoğu işinizi parolalarınızla hallediyor, birçok dosyaya hesaplarınızdan ulaşıyorsunuz. Parolanızı unuttuğunuzda e-postalarınıza ya da şirket uygulamalarınıza ulaşamadığınızı düşünebiliyor musunuz? Bu durum iş süreçlerinizi yavaşlatırken verimli çalışabilecek zamanlarınızı da etkilemiş oluyor.

Parola Güncellemek IT çalışanlarının en büyük yükü

Parolanızı unuttuğunuz zaman yeni parola için yardım masasına (IT Departmanı) gitmeniz, IT departmanın talebi alıp yeni şifre belirlemesi, belirlenen şifrenin size ulaşması derken çoğu işinizin aksaması kaçınılmaz oluyor. Diğer taraftan hafta sonu mesai yapmayan yardım masasına parola güncellemek için gidemiyorsunuz ve o anda cevap vermeniz gereken e-postanıza ulaşamıyorsunuz. Bu da tüm iş planınızın aksamasına neden olabiliyor.

Dahası parola sıfırlama, kitlenen profili açma, profil ve parola güncelleme taleplerine yetişebilmek IT departmanlarının çok fazla zamanını alıyor ve ekstra bir yük oluyor.

Çalışanların parolalarını kendilerinin sıfırlayabilecekleri ve kilitlenen hesaplarını açma işlemlerini kendi kendine gerçekleştirebildikleri bir çözüm ile tüm iş süreçlerini rahatlatabilir ve bu sayede alt yapının belirlediği şifre kriterlerine göre parolalarını oluşturabilirler. Böylece basit parola kullanımının önüne geçilerek siber saldırılara karşı da sürekli ve güncel olarak önlem almış olabilirler.

Daha detaylı bilgi için blog yazımızı okuyabilirsiniz. 

Siber Saldırılara Karşı Güvende Olduğunuzu mu Düşünüyorsunuz?

Dijitalleşmek her ne kadar daha hızlı ve verimli çalışma imkanını bize kazandırıyor olsa da birçok tehdidi de beraberinde getiriyor. Verilerinizin, dosyalarınızın ve en önemlisi de hesaplarınızın güvenliğine daha da dikkat etmeniz gerekiyor.

World Economic Forum’un “The Global Risk 2019” raporuna göre siber saldırı konusu küresel ısınma ve ekonomik konulardan sonra en büyük sorunlardan biri olarak görülüyor. Siber saldırı gibi güvenliği etkileyen birçok durumla karşılamamak adına şirketlerin de güvenliğe ve gizliliğe ilişkin uluslararası standartlara ve bunlarla ilgili sertifikalara sahip olması gerekiyor.[/mk_fancy_title][mk_image heading_title=”The Global Risks” src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/2500×1500-global-risks-landscape-2019.jpg” image_size=”full” desc=”WEF- The Global Risks” caption_location=”outside-image”][mk_padding_divider][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]

Güvenlik sertifikalarına sahip olmak şirketler için avantaj sağlıyor. Bu sertifikalardan en sık karşımıza geleni ISO 27001, peki ISO 27001 Nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemi. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içeriyor.

Neden Gerekli?

İş sürekliliğinin sağlanması, verilerin kaybedilmemesi ve korunması en önemli unsurlardan biridir. Verilerinizi kaybettiğiniz zaman bunun telafisi olmayan sonuçları vardır. Kaybedilen veya çalınan veriler birçok felaket senaryosuna neden olabilir.

ISO27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, yönetebilir ve azaltabilirler. ISO 27001 belgesini alabilmek için tüm güvenlik önlemlerini almak gerekli olduğundan şirketiler de tüm kontrollerini yaparak güvenlik açığını en aza indirebilirler.

Bilginin güvende tutulmasından, internet çıkışı ve fiziksel güvenliğe kadar birçok metriği olan ISO 27001 belgesini her şirket güvenlik kriterlerini yerine getirdikten sonra alabiliyor. ISO 27001’deki önemli kriterlerden biri parola güvenliği ancak parolaları zorlaştırdıkça çalışanların unutmaları ya da unutmamak için not kağıtlarına yazmaları gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz! Burada kullanıcıların kendi parolalarını Web’den ya da SMS ile sıfırlayabilecekleri sistemler imdadınıza yetişiyor.

Bu çözümler için özellikle mavi yakalarınızı da sürece dahil edebileceğiniz SMS ile parola sıfırlama özelliği oldukça önemli.

Güvenli bir parolaya sahip olduğunuzdan emin misiniz?

Parola seçerken, güçlü bir şifre belirlediğinizden emin olun ve şüpheli bir işlem olduğunu düşündüğünüz anda parolanızı sıfırlayın. Sosyal ağlar gibi online sistemler parolanızın ne kadar eski olduğunu, ne kadar zayıf olduğunu ve ne zaman değiştirmenin iyi olacağını size hatırlatmakta hiç de iyi iş çıkarmazlar. Hesabınızı koruyabilmek, siber saldırılara karşı önlem almak için en iyi yöntem kurumunuzun bir parola sıfırlama çözümüne  sahip olmasıdır.[/mk_fancy_title][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/passgate_imza_son-1.gif” image_size=”full”][/vc_column][/vc_row]