Skip to content

Türkiye AR-GE 250

Türkiye AR-GE 250

Yerli ve milli yüksek teknolojiler, katma değer çözümlerin etkiye dönüşmesi için sarf ettiği yoğun çabalar ve geleceği şekillendiren çözümler ile günümüzde AR-GE ve yenilik gücü ile belirleyici konumdadır. Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin artırılmasıyla; orta, yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde üretim arttı. Bilgi üretim yöntemleri ve geliştirme odaklı insan kaynakları dijitalleşmenin ötesinde sürdürülebilir kaynak kullanımı ve yeşil büyümenin önemi daha arttı. Daha verimli, temiz ve insan odaklı bir geleceğe yön veren ve etki odaklı şirketler belirlendi. Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketler araştırmasına göre 2018 yılında en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketler arasına PEAKUP girdi.
“Türkiye Ar-Ge Araştırması” ile Türkiye’nin katma değer yolculuğunu izlerken, araştırmada yer alan 500 firma Ar-Ge harcamasını 16 milyar 995 milyon TL’ye çıkardı. Ar-Ge çalışmalarına dair Türkiye’de son yıllarda ciddi adımlar atılırken Ekonomi ve İş Dünyası Portalı Turkishtime’ın 2013 yılında start verdiği “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması” da bu amaca hizmet eden en önemli hamlelerden biri oldu. Bugüne kadar binlerce firmanın dahil olduğu araştırma sayesinde “Türkiye’de Ar-Ge hafızasını yaratmak” için kaynak olmaya devam etti.
PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı “Her yıl olduğu gibi bu yılda Ar-Ge araştırmasında yerimizi aldık. Listeye girmiş olmanının mutluluğunu, ekonomi ve Ar-ge’ye olan katkımızı görmüş olmanın gururunu yaşıyoruz.