Skip to content

Sesinizin gücüyle harekete geçin

Sesinizin gücüyle harekete geçin

Artık hepimiz eskiye göre çok daha meşgulüz. Bir yandan ailemiz, işimiz, arkadaşlarımız ve bir yandan da hayatın önümüze çıkarttıklarıyla aynı anda uğraşıyoruz. Office’teki yeni geliştirmeler Azure Bilişsel Hizmetler Yapay Zeka platformundan yararlanarak sesinizin gücünden faydalanmanızı sağlıyor. Böylece elinizden gelenin en iyisini yapmak için daha az zaman ve enerji harcarsınız. En önemli işlere kolaylıkla odaklanabilirsiniz.

 

Web için Word’de Metne Dönüştür özelliğini kullanarak zamandan tasarruf edin ve kusursuz içerikler oluşturun

İster röportaj yapan bir muhabir, ister grup oturumlarını kaydeden bir araştırmacı ya da resmi olmayan tartışmaları kaydeden bir çevrimiçi girişimci olun, not alma endişesi duymadan ve konuşmalarınızı sonradan yazıya dökmek için saatler harcamak zorunda kalmadan konuştuğunuz kişilere odaklanabilmek istersiniz. Eğer bunu okurken “gerçekten öyle” diye içinizden geçirdiyseniz, o zaman Word’de Yazıya Dökme özelliği işlerinizi kolaylaştırmaya hazır.

Artık konuşmalarınızı doğrudan web için Word’de kaydedebilir ve otomatik olarak yazıya dökebilirsiniz. Transkript farklı konuşmacıları algılar, böylece kaydı bitirdikten sonra transkriptin akışını kolayca takip edebilirsiniz. Konuşmanızdan sonra, dakika bilgisini görebildiğiniz sesi oynatarak kaydın bazı bölümlerini tekrar gözden geçirebilirsiniz. Hatta yanlış bir şey görürseniz transkripti düzenleyebilirsiniz.

Transkriptiniz, kayıtla birlikte Word belgesinin yanında görünecektir. Böylece transkriptinizden yararlanarak hem size uygun ve hem de etkili içerikler oluşturabilirsiniz.  Diyelim ki konuşmanızın ana noktasını desteklemek için bir röportajdan mükemmel bir alıntı yapmak istiyorsunuz. Bunun için transkriptin herhangi bir satırındaki artı simgesine tıklamanız yeterli olacaktır. Peki transkriptin tümünü iş arkadaşınıza göndermek mi istiyorsunuz? “Tümünü belgeye ekle” seçeneğine tıkladığınızda transkriptinizin tamamı Word’de düzenlenecektir.

 

Birçok insan gibi siz de işinizi halletmek için çeşitli araçlar kullanıyor olabilirsiniz. İşte bu nedenle Transkript, Word dışında kaydettiğiniz ses veya videoları yüklemenize de olanak tanır. Kaydınız ister telefonunuzdan ister birçok arama ve video konferans uygulamasından olsun, yüklemek ve yazıya dökmek için sadece dosyayı seçmeniz yeterli olacaktır. Metne Dönüştürme özelliği .mp3, .wav, .m4a veya .mp4 dosyalarını destekler.

Metne Dönüştür özelliği, o anda konuşulan konuya odaklanmanızı sağlar. Sizin için konuşmayı yazıya dökerek sizin için büyük önem taşıyan zamanınızdan ve enerjinizden tasarruf etmenizi sağlar. Belgenizdeki mesaja odaklanabilmeniz ve farklı pencereler veya uygulamalarla uğraşmak zorunda kalmamanız için Word’e entegre edilmiştir.

An animated image showing the functionality of dictation in Word.

Sesli komutlarla dikte özelliğini kullanarak klavyeye bağlı kalmayın

Dikte

sahneye çıktığından beri, milyonlarca insan boş sayfaları fethetmek için seslerinin gücünden yararlanmaya başladı. İster yemek almak için arabada beklemek zorunda kalmış olun, ister kısa bir yürüyüşte olun, isterseniz de yazmayı zorlaştıran geçici veya kalıcı bir engeliniz olsun, ya da hareket halindeyken daha iyi düşünüyor olun, her şeyi hallederken gün boyunca bir şeyler arasında geçiş yapmak için esneklik sunan özelliklere ihtiyacınız var. Klavyeden uzaklaşabilmeniz için Diktey’e sesli komutlar ekleniyor. Masaüstünde ve mobilde (veya cihazlar arasında geçiş yaparken), metninizi eklemek, biçimlendirmek, düzenlemek ve organize etmek için sesli komutlarla dikte özelliğini kullanarak akışta kalabilir ve mesajınıza odaklanabilirsiniz.

“Listeyi başlat” veya “son cümleyi kalınlaştır” gibi ifadeler kullanarak metninizi düzenlemek için durmadan fikirlerinizin akmasını sağlayın. Sesli komutlar çeşitli sembolleri anlıyor, böylece “ve işareti” ve “yüzde işareti” gibi şeyler ekleyebiliyorsunuz ve bir robot gibi konuşmanız gerekmiyor! Fikirlerinizi kolayca yakalayabilmeniz için komutları insanların doğal konuşma biçimine göre oluşturduk. Yani “üç nokta” kelimesini hatırlayamadığınızda “nokta nokta nokta” gibi şeyler söylemek de işe yarıyor.

İş ve yaşam arasında sürekli mekik dokuduğunuz için, makaleniz üzerinde çalışırken beklediğiniz o telefon çağrısını alabilirsiniz. Panik içinde klavyeye koşmanıza gerek yok.Sadece “dikteyi duraklat” deyin ve aramayı yanıtlayın.Belgede başkalarıyla mı çalışıyorsunuz? Sesinizi kullanarak da işbirliği yapabilirsiniz: “Yorum ekle [içeriğinizi buraya söyleyin]” deyin ve mesajınızı tek seferde, hiç vakit kaybetmeden verin. Dikte, resmi olmayan yazılarda da yardımcı olabilir. Zaten biliyorsunuz ki bazen cümlelerimizin de biraz kişiliğe ihtiyacı olabiliyor! Artık mesajınıza ekstra bir dokunuş katmak için “gülen yüz” veya “kalp emojisi” gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Tüm sesli komutların bir listesi için bu makaleye göz atabilirsiniz.

Umarız bu ses özellikleri size zaman kazandırır ve ihtiyaç duyduğunuz o esnekliği sağlar!