Skip to content

POWER BI RAPORUNDA POWER AUTOMATE KULLANIMI

POWER BI RAPORUNDA POWER AUTOMATE KULLANIMI

POWER BI RAPORUNDA POWER AUTOMATE KULLANIMI

Power Automate, kullanıcılarının uygulamalar ve hizmetler arasında zaman alıcı iş görevlerini ve süreçlerini otomatikleştiren iş akışları oluşturmalarını pratik ve basit hale getiren bulut tabanlı bir hizmettir. Power BI raporunda Power Automate kullanımını ele alacağımız bu yazımızda örnek bir senaryo yaratalım. Senaryomuzda rapor ekranına yerleştirilen bir buton ile Microsoft Teams üzerinden anlık ileti göndermeyi deneyeceğiz. Ben hazırım, ya siz?

.

POWER BI RAPORUNDA FLOW OLUŞTURMA

İlk olarak Power BI görselleri arasından Power Automate simgesini seçelim. Bu sayede Power Automate üzerinden flow oluşturduğumuz alan Power BI üzerinde karşımıza çıkacaktır.

Ekrana gelen Power Automate alanından (…) tıklayarak flow oluşturacağımız alana devam edelim. Ardından Edit seçeneğini kullanalım.

Karşımıza Power BI üzerinde kullanabileceğimiz Power Automate akışlarının hazır örnekleri geldi. Send a Teams from Power BI seçeneğini ile devam edelim.

Bu kısım Power BI ve Microsoft Teams için bağlantıları otomatik olarak sağlıyor olacaktır. Continue seçeneği ile devam edelim.

Senaryomuz gereği Microsoft Teams üzerinden göndereceğimiz iletinin kime gönderileceğini,başlığını ve göndereceğimiz mesajı belirtmemizi isteyecektir. Post a message as the Flow bot to a user alanından gerekli alanları dolduralım. Ben mesajı göndereceğim kişinin adresini kendi mail adresim, başlık kısmını “Power BI Report”, mesaj kısmını ise “Alert!!!” olarak ayarladım.

Save and apply butonu ile oluşturduğumuz akışı kayıt ederek rapor ekranımıza geri dönelim.

Rapor ekranımızda oluşturduğumuz akışın butonu oluştu. Butona tıklayarak akışı başlatabiliriz. Butona tıkladıktan sonra Microsoft Teams üzerinden ileti bildiriminin geldiğini ekranın sağ alt köşesinde görmüş olacağız.

.

Şimdi Microsoft Teams de Power BI raporumuzdan göndermiş olduğumuz iletinin nasıl göründüğünü inceleyelim.

Power BI üzerinde Power Automate kullanımını kendi senaryomuz üzerinden deneyimlemiş olduk. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Kolay gelsin!