Skip to content

Power BI ‘da Veri Uyarısı Oluşturma

Power BI ‘da Veri Uyarısı Oluşturma

Merhaba BI Fanları,

Bir stok raporu kullanıyor ve stok outa düşmemek için sürekli raporu yenileyerek raporu takip mi etmeniz gerekiyor ? Power BI raporlarıyla takip ettiğiniz IOT cihazlarınızdan birinin sıcaklığının çok yükseldiği zaman size hemen bildirim mi gitmesini mi istiyorsunuz? Veri uyarısı tam size göre!

Veri uyarısı, yalnızca Power BI panolarındaki kartlara özel bir özelliktir. Belli bir değerin altında ya da üstünde olup olmadığı kontrol edilir ve eğer sınır değer aşılırsa veri uyarısı oluşturulan kişi, Power BI tarafından bu durumla ilgili bilgilendirilir.

Şimdi, hızlıca nasıl oluşturabileceğimize bakalım.

1- Kartı, panoya pinle

Öncelikle ilgili rapordaki kartı panoya pinlememiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi kartların sağ üst tarafında çıkan iğne ikonuna tıklayarak istediğimiz panoda bu kartın gözükmesini sağlayabiliriz.

2 – “Uyarıları Yönetme” seçeneğine tıkla

Rapordaki kartımızı panomuza pinledikten sonra ilgili panoya gidiyoruz ve kartımızın sağ üst köşesine beliren “3 nokta” ikonuna tıklayarak “Uyarıları Yönetme” seçeneğine tıklıyoruz.

3- Veri Uyarısı İçin Koşulları Belirle

Sayfanın sağında açılan yan pencerede veri uyarıaı ile bilgileri giriyoruz. Uyarının başlığı, koşulumuz, bir değerin üstünde mi olacak yoksa üstünde mi, ve bu sınır değer ne olacak? Bu değerin manuel olarak girilmesi gerekmektedir. Ardından bu bildirimi ne sıklıkla alacağımızı seçiyoruz. Ayrıca konu ile ilgili mail de almak istediğim için mail seçeneğini de tikli bırakıyoruz. “Kaydet ve kapat” diyoruz. Böylece işlem tamamlanmış oluyor.

Bundan sonra her veri güncellendikten sonra bu kart üzerinde değerin belirlenen değere göre kıyasını yaparak bize gerektiğinde bildirim gönderiyor olacak. İşte gelen maile bir örnek:

Bu durumun sizin için aciliyetine bağlı olarak mail geldiğinde farklı akışlar da tasarlanabilir. İlerleyen yazılarımızda bu konuya da değineceğiz. Başka yazılarımıza göz atmak için buradan başlayabilirsiniz. Bir başka yazımızda görüşmek üzere…

Good game well played.