Skip to content

Peyman Raporlarını Power BI’da Oluşturuyor

Peyman Raporlarını Power BI’da Oluşturuyor

Türk kuruyemiş sektörünün öncüsü olan Peyman, kurulduğu yıldan bugüne kadar yaptığı yatırımlar ve attığı cesaretli adımlar sayesinde, kısa zamanda bölgesel oyuncu kimliğinden, sektörün güçlü ana markalarından birine dönüştü ve İSO 500’e dahil olarak, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yerini aldı. Peyman Kuruyemiş, sahada 400 civarında satış temsilcisi ile her gün yüzlerce müşteriyi ziyaret ederek ürünlerini tüketici ile buluşturmaya devam etmekte.

PEYMAN’nın PEAKUP ile ortaklığı nasıl oldu?

Sahada 400 civarında satış temsilcimiz ile her gün yüzlerce müşteriyi ziyaret ederek ürünlerimizi tüketici ile buluşturuyoruz. Bu süreçte gerek ekibimizin gerekse ürünlerimizin satış performansını takip etmek ve geçmiş datalar ile kıyaslamasını yapmak ve çeşitli kriterler ile analiz edebilmek büyük önem kazanıyor. Geçmiş dönemde bu ihtiyacı karşılayabilmek adına yapılan çalışmalar, seçilen çözümlerin lisans maliyeti veya kapasite sınırları nedeni ile ihtiyacı karşılayabilme aşamasında yetersiz kalmıştı.
Bilgi işlem ekibi olarak yaptığımız analiz ve araştırmalar sonrasında Power BI basitliği, kolay devreye alınabilmesi ve öğrenimi ile bizim için öne çıkan çözüm oldu.

Power BI’ın yapabilirliklerinin detayı ve bizim için öncelikli raporların Power BI’da hazırlanıp hazırlanmayacağı ve ne kadar sürede devreye alınabileceği ile ilgili danışmanlık ihtiyacımız oldu. PEAKUP ekibi, Power BI’daki bilgi ve deneyimleri ile bizleri doğru şekilde yönlendirdi ve raporlama ihtiyacımız için en doğru çözüm konusunda bizlere destek oldular. Sonrasında PEAKUP’tan aldığımız eğitim ile 15 arkadaşımızı Power BI ile tanıştırdık ve excel ile hazırlayıp, yayınladıkları raporları bu ortam üzerinden daha hızlı ve kolay yayınlayabileceklerini öğretmiş olduk.

Power BI danışmanlığı ile bizim için öncelikli olan raporlarımızı hızlı bir şekilde oluşturduk. Oluşturduğumuz raporları kullanarak birkaç tıklama ile bölge ve ürün detayında satış verilerimize ulaşabilmemiz ve satış ekibimizin istedikleri anda internet üzerinden bu raporlara erişebilmeleri bizim için büyük bir kazanım oldu.

PEAKUP, Power BI konusunda yetkin birçok arkadaşın bir arada olduğu bir ekip. Çalışmalarımız sırasında bize Birhan Hanım danışmanlık yaptı. Birhan hanım, Power BI konusundaki deneyimi ile bizleri hem doğru şekilde yönlendirdi hem de kendi oluşturduğumuz raporların geliştirilmesi aşamasında takıldığımız her konuda bize vermiş olduğu danışmanlık ile en doğru çözümü bulmamıza yardımcı oldu. Power BI eğitimlerimiz sırasında da yapmış olduğu örnek çalışma, alıştırmalar ile eğitimlerin etkili ve verimli geçmesini sağladı. PEAKUP’ı gerek yaklaşımları gerekse konusunda deneyimli ve yetkin ekip arkadaşları nedeni ile herkese şiddetle tavsiye ederim.

İrfan Cin – Satış Sistemleri ve İş Zekası Uzmanı