... Skip to content

Pandemide Yıldızı Parlayan Girişimler / Ekonomist

Pandemide Yıldızı Parlayan Girişimler / Ekonomist

Yükselen 30 Yerli Türk Şirketi

Geliştirdikleri iş modelleriyle Türkiye’de yazdıkları başarı hikayesini sınır ötesine taşıyan girişimcilerin ekonomideki ağırlıkları her geçen gün artıyor. Bu teknolojik girişim dalgası, pandemi sürecinde hızlanan yatıırmlarla daha da büyüme yolunda ilerliyor. Şu ana kadar değerlemesi 1 milyon doların üzerindeki unicorn’lara toplamda yedi turda 3 milyar 38 milyon dolarlık yatarım gerçekleşirken, diğer girişimler sekiz aylık süreçte 174 turda 166 milyon dolarlık yatırım çekti. Pandemi sürecinde yıldızı parlayan girişimler, ekosistemi daha da güçlendirdi. Biz de pandeminin bu zorlu koşullarından doğru iş fikri ve doğru iş modeliyle sıyrılmayı başaran 30 girişimi ve önde gelen liderlerini mercek altına aldık.

Henüz yolun başında olan birçok girişimin, pandemi sürecinin zorlu koşullarında güçlenerek çıktığına şahit oluyoruz. Girişim ekosisteminin rüştünü ispat etmiş girişimleri arasında PEAKUP da bulunuyor. Kendi kaynaklarıyla büyüyen şirket, İngiltere ofisini de açtı ve yurt dışında yeni ofislerle büyüme yolunda ilerliyor.

PEAKUP, 2012 yılında bilişim altyapı hizmetlerinden yazılım geliştirme faaliyetlerine kadar uçtan uca çözüm ve ürün sunmak üzere yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş bir teknoloji şirketi. Faaliyete başladığı ilk günden bu yana 600 binin üzerinde son kullanıcının bulut bilişim teknolojilerine geçişini sağlamış. Peakup, 600’ü aşkın müşterisi ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde teknoloji çözümleri üretiyor. Güçlü ve dinamik ekibi ile oluşturduğu sürdürülebilir inovasyon kültürü ve Ar-Ge çalışmalarıyla yüksek teknoloji ürünleri geliştirerek toplumumuzu geleceğe taşımayı hedefliyor. Şirket, bir sonraki başarı hikayesini ise ABD’de yazmayı planlıyor.