Skip to content

Operation Management Suite Agent kurulumu Part – 6

Operation Management Suite Agent kurulumu Part – 6

  • Azure Platform’da bulunan sunucularınız için,

Azure portalında Oluşturulan Workspace (çalışma alanı) alanına girilir.

Workspace Data Sources grubundan Virtual Machines tıklanır. Burada bağlantı sağlayacağımız sunucular görülür ve Agent kurulumu yapılacak sunucu seçilip Connect butonuna tıklayarak kurulum gerçekleşir.

Agent kurulumu tamamlandıktan sonra portal üzerinden aktivasyonu tamamlamam için Settings – Data – IIS logs yollarını takip ederek Collect W3C format IIS log file linki işaretlenip, kaydedilir.

Birkaç dakika sonra Connected Sources – Windows Servers bölümünde 1 Adet sunucu üzerine agent kurulumunun yapıldığı görünmektedir.

  • On-Prem ortamlarda bulunan sunucularınız için,

Operation Management Suite portalı üzerinde Settings – Connected Source – Windows Servers – Download Windwos Agent link’ine tıklayarak Agent’imizi sunucumuza indirip ve yönetici olarak çalıştırıyoruz.


Agent kurulumu için ‘ileri’ diyoruz.

Yazılım lisansini kabul ediyoruz.’I Agree’ diyoruz.

Agent’in kurulacağı yeri belirtiyor kurulumdan sonra zaten bu yere bakıyor olacağız.C:Program FilesMicrosoft monitoring Agent klasoru altına kurulumu yapıyor olacaktır.


Agent kurulum için karşımıza 2 seçenek geliyor.
Connect the agent to Microsoft Azure operational Insights : Azure ile bağlantı sağlıyorsanız bu checkbox’ı işaretlemeniz gerekir,
Connect the agent to System Center Operations Manager : Bu checkbox’da ise System Center Operations manager ürünü kullanıyorsanız ve işlemleri bu yönde uygulacaksanız bu seçenekten ilerlemenız gerekir.

Portal üzerindeki oluşturulan ID ve Key’i Agent kurulum penceresinde istenilen yere kopyalıyoruz.Daha sonra ‘ileri’ diyoruz.

Microsoft Update’lerini henüz istemediğimi belirtiyorum ve ‘ileri‘ butonu ile ilerliyorum.

Kuruluma geçmeden önce kısa bir rapor sunuyor bize, Raporu inceleyerek ‘Install’ butonuna tıklıyoruz.


Agent kurulumu başarılı bir şekilde tamamlanıyor.‘SON’ butonu ile sonlandırıyoruz.