Skip to content

OneDrive Admin Center Preview

OneDrive Admin Center Preview

Office 365 servislerinden OneDrive son kullanıcıların gerek belgelerini saklamalarnda gerekse de sakladıkları belgeler üzerinde beraber çalışma ortamı sağlaması adına efektif kullanılan ürünlerden birisidir. Son kullanıcı tarafındaki kullanımın fazla oldu OneDrive ile ilgili son bir yılda son kullanıcılara ve BT’ye, senkronizasyon, web ve mobil cihazlara yönelik yeni özellikler sunan hızlı bir gelişme gösterdi. Kullanıcı sayısı ve kullanımı büyümeye devam ederken, müşteriler şirketlerinin OneDrive ayarlarını ve politikalarını yönetmenin daha kolay bir yolunu istediler. Bu ve buna benzer taleplerin gelmesi üzerine Microsoft OneDrive Admin Center Preview’ı First Release olarak kullanıcılar ile buluşturmuştur.

Tenant’larda OneDrive Admin Center ile ilgili gerekli güncelleştirmenin yapılmasının ardından, ilgili tenant’a ait adminler ve Sharepoint adminleri OneDrive Admin Center Preview’a erişim sağlayabileceklerdir. Yetkili kullanıcıların , https://admin.onedrive.com adresinden OneDrive Admin Center Preview’a erişim sağlamaları gerekmektedir.

OneDrive Admin Center Preview’ın Özellikleri

OneDrive Admin Center Preview’da yer alan Home bölümü yönetim merkezi için gösterge tablosudur ve yakın zamanda, Office 365 Message Center mesajlarını ve OneDrive for Business ile ilgili kullanım raporlamalarını gösterecektir.


Sharing bölümü yöneticilerin kullanıcıların nasıl ve kiminle bilgi paylaştıkları konusunda kontrol sahibi olmalarına yardımcı olur. Bu, harici paylaşım ve anonim bağlantılar kullanımını kontrol etmenin yanı sıra, kullanıcıların paylaşabileceği harici alanların sınırlanmasını da içerir.



Sync bölümünde ise yöneticiler, belirli dosya türlerinin senkronizasyonunu engelleyebilir ve alan adı olmayan birleştirilmiş PC’lerle senkronizasyonu reddedebilir.


Storage bölümü, yöneticilerin varsayılan depolama alanı sınırlarını ve belge alıkoyma sürelerini kolayca ayarlamalarını sağlar.


Device Access, bir kullanıcının dosyalarına nasıl ve nerede erişebileceğini kontrol eder. Buna, kişisel cihazlardan veya belirli ağlardan erişime izin verme / iptal etme ve iOS ve Android için zengin Mobil Uygulama Yönetimi Intune politikaları da dahildir.
Compliance bölümü ise yöneticiler, denetim, veri kaybını önleme, saklama ve eDiscovery gibi temel senaryolar için Office 365 Güvenlik ve Uyum Merkezi’ne hızlı bağlantılar bulabilir.



Her yeni özelliği sürümü çıkarması ile Microsoft kullanıcı tarafındaki geri bildirimleri toplayarak aslında ürünler üzerinde geliştirmeler yapmakta olup, OneDrive Admin Center Preview ile ilili de geri bildirimleri beklemektedir. Genel olarak piyasaya sunulmasu ile Office 3365 Admin Center’dan da OneDrive Admin Center’a eriişim sağlanacaktır.