Skip to content

Office 365 Tenant’ına Domain Ekleme

Office 365 Tenant’ına Domain Ekleme

Portal.office365.com Url adresinden Office 365 hesabımıza giriş yapalım . Giriş yaptıktan sonra Yönetici sekmesine tıklayalım. Açılan sayfa üzerinden Domain eklemek için 2 farklı yol izleyebiliriz.

  1. Resimde belirtilen kısımdan Domain eklemek isterseniz. “Etki alanı ekle” tıklamanız yeterli olacaktır. Yönlendirilen sayfa üzerinden Domain adresimizi yazıyor olacağız.


  2. Resimde belirtilen kısımdan “Etki Alanlarına” tıkladıktan sonra “Etki Alanı Ekle ” butonuna tıkladıktan sonra üsteki resimde girdiğimiz sayfaya yönlendiriyor olacak.

Domain adresimizi yazdıktan sonra bize doğrulamak için 2 tür kayıt üreticek. İlk olarak TXT kaydı bir diğeri ise MX kaydı olacaktır. Bu bize verilen kayıtları Etki Alanını aldığımız firmada barındırıyor olabiliriz . Diğer farklı yöntem ise Public Dns Server makinamız varsa kayıtları Dns paneline giriş yaparak oluşturabiliriz. Daha sonrasında ise kullandığımız uygulamalara ya da servislere istinaden bize sunulan TXT , MX, SPF, SRV ve CNAME kayıtlarını seçtiğimiz Dns paneline ekliyor olacağız.