Skip to content

Office 365 Protection Center

Office 365 Protection Center

Office 365′de yakın zamanda adları duyulan Advance Threat Protection (ATP), Data Loss Prevention (DLP) ve Mobile Device Management (MDM) gibi yeni güvenlik özellikleri ile Office 365 Compliance Center misyonunu da genişletti. Bunun ile de kalmadı Office 365 Compliance Center adı artık Protection Center olarak değişmiştir. Office 365 Protection Center kullanıcılar için anlaşılması kolay, bilgilendirici ve kullanıcı deneyimlerini arttıracak nitelikte tasarlanmıştır. Compliance Center’ın sahip olduğu tüm özelliklere sahip olacak olan arayüz aynı zamanda 2016′nın ilk yarısında çıkacak yeni özellikleri barındıracaktır. Birçok yönüyle yöneticiler için iş verimliliğini arttıracak ve kolay yöneteceği arayüzlere sahip olacaktır.

Protection Center’a erişim sağlamak için https://protection.office.com sitesine girilmesi ve Office 365 iş ya da okul hesabı ile giriş yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda Office 365 Admin Center’daki Compliance Center’a gidildiğinde kullanıcıları Protection Center’a yönlendiren bölüm yer almaktadır. İlgili bölüme tıklanıldığında Protection Center bölümüne erişim mümkündür.


Protection Center bölümünde navigation panel bulunmaktadır. Burada yer alan özellikler Compliance Center’da yer alan özelliklerin hepsini barındırmaktadır. “Take Tour” ile kullanıcılar, Protection Center’ı nasıl kullanabileceklerini gösteren kısa tanıtımlar olan tur yapabileceklerdir. Böylelikle hızlıca arayüze adapte olabileceklerdir.


Protection Center’da yer alan özellikler ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Home bölümündeki özeliklerin altındaki “Read More” seçeneğine tıklanmalıdır.


Microsoft’un çıkarmış olduğu yeni özellikler ile ilgili feedback toplamak ve bu toplamış feedback’ler ile de ürünler ile ilgili geliştirmeler yapmak en önemli özelliklerindendir. Protection Center kısmında da genel müşteri feedback’lerini topladığı bir bölüm bulunmaktadır. Bu sayede ürün ile ilgili düşünceler paylaşılıp, yıldız ikonları sayesinde puanlama yapılabilir.


Navigation Panele Genel Bakış

Navigation panel Protection Center’da yer alan özellikleri barındıran sol bölümde bulunan bölümdür. Burada Permission, Security Policy, Data Management, Search & investigation, Reports ve Service assurance başlıkları yer alamktadır. Her bölümün kendi içerisinde alt bölümleri ve her alt bölümde de özellikler yer almaktadır.


Aşağıdaki tabloda bölümler ile özellikleri ve detayları içeren linkleri içermektedir. Protection Center ile ilgili daha fazla detaya linkten ulaşılabilir.

Navigation pane option What it’s for Find out more
Home The Protection Center home page where you can find your top-level information, tour the Protection Center and select Switch back to the Compliance Center if you prefer to at any time. Select Take a tour to find out more about the Protection Center. You can also select Read more in any of the sections on the home page to find out more about compliance, as shown for Data management in the screen shot below this table.
Permissions Grant permissions to people who perform compliance tasks like device management, data loss prevention, eDiscovery, and retention. Permissions in the Office 365 Compliance Center.
Security Policies Manage devices and set up data loss prevention for your organization. Overview of Mobile Device Management for Office 365Overview of data loss prevention policies
Data Management Import email from other systems. Enable archive mailboxes or set policies for retaining email and other content within your organization. Data management in the Office 365 Protection Center
Search & Investigation Search for content and review user activity. Use eDiscovery to manage cases and Supervisory review to define policies that help you capture communication for review. Search and investigation in the Office 365 Protection Center
Reports View user activity reports such as sign-ins for SharePoint Online, Exchange Online, and Azure Active Directory. Reports in the Office 365 Compliance Center
Service Assurance View details about how Microsoft keeps Office 365 customer data safe, and how Office 365 helps customers meet industry compliance requirements. Service assurance in the Office 365 Protection Center