Skip to content

NOVA IoT Platformu ile Tek Tuşla Ofis Yönetiliyor

NOVA IoT Platformu ile Tek Tuşla Ofis Yönetiliyor

[mk_page_section][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title color=”#000000″ size=”20″ font_family=”none”]Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle tedbirler üst düzeye çıkmış durumda. Bununla birlikte dijitalleşmek pek çok şirket çok önemli bir hale geldi. Ofislere dönüşün devam ettiği bu zamanlarda akıllara gelen önemli sorulardan birisi de alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı oluyor. PEAKUP’ın teknoloji laboratuvarında geliştirilen NOVA IoT platformu işte bu noktada pek çok şirkete yarar sağlıyor. NOVA sayesinde hem ofis çalışanları hem de işverenler çalışmalarına kolay bir şekilde devam edebiliyor. 

Tüm dünyada 2021 yılı sonuna kadar iş gücünün yaklaşık %30’unun haftada birkaç gün evden çalışacağı tahmini yapılıyor. Şu anda bu oran %3,6. Dışarıdan çalışan bir kişinin işverene sağladığı tasarruf yıllık, otalama 11 bin dolar civarında. Ofis düzeninden vazgeçmeyenlerin pandemi kurallarına uygun olarak ofislerini yeniden dizayn etmesi şart. Bu da işletmeler için ekstra masraf anlamına geliyor.

PEAKUP tarafından hayata geçirilen IoT platformu NOVA, ofislerin yeni baştan dizayn edilmesine gerek kalmadan online ve offline entegrasyonu ile hem çalışanın hem de işverenin hayatını kolaylaştırıyor. Teması minimize ederek ofisleri daha güvenli bir ortama dönüştürüyor, verimliliği ve tasarrufu artırıyor.

Ofise girdiğiniz anda NOVA devrede

NOVA, ofise girişten itibaren yönetimi ele alıyor. En büyük faydası mekanlardaki fiziksel teması azaltması. Herkesin dokunduğu kapı koluna, klima için kumandaya ya da aydınlatma için düğmeye dokunmak gerekmiyor. Parmak iziyle kapı açma dönemi de NOVA ile son buluyor. Tüm bunlar cep telefonu ya da bilgisayar ekranından tek tuşla yapılabiliyor. Ateş ölçümü de temassız olarak yapılıyor ve riskli bulunan kişi ofise giriş yapamıyor. Ayrıca gün içinde ofiste ateşi yükselen bir kişi mekan içindeki ısı algılayıcılar sayesinde tespit edilebiliyor ve ofisin hangi bölgelerinde dolaştığı, kimlere temas ettiği sistem üzerinden bulunarak, uyarı ve yönlendirme sistemleri devreye giriyor.

İçeride havayı düzenliyor, kalabalığı önlüyor

Ofis çalışanlarının sağlığı ve motivasyonu için ortamdaki hava yoğunluğu kalitesi ve ısı değerleri önemli birer etken. NOVA, havadaki tüm değişimleri analiz ederek herhangi bir olumsuz durumda sisteme bildirimler gönderiyor. Geleneksel havalandırma sistemlerinin ortamın sıcaklığını ölçüp, otomatik açılıp kapanması dışında bir fonksiyonu bulunmuyor. NOVA, bunlara ek olarak, yeterli aydınlatmanın olması, karbondioksit ve benzeri gazların ortamdaki yoğunluğu, hava akışı gibi koşullara göre ortamı izleyerek, en uygun koşullara getirilmesi için otomatik bir sistem yönetimi sunuyor. Sistem açma-kapama kararlarını tanımlanabilecek şartlara göre kendi verebiliyor. Metrekareye düşen insan sayısını tespit ederek, kalabalığın yoğunlaştığı bölgeyi uyarıyor. Risk durumunda tüm ofisin kapatılması yerine yalnızca belli kişilerin karantinaya alınmasında belirleyici rol oynuyor. Riskli kişinin temas ettiği kişileri analiz ederek rapor halinde sunan NOVA, takibin en güvenli ve ileri hali.

Toplantılar NOVA’nın kontrolünde

Dijitalde süren toplantıların sayısı hızla artsa ve hayatı kolaylaştırsa da bu değişim fiziki toplantı odalarında da hem verimlilik hem de güvenlik başlıklarında ciddi beklentileri beraberinde getiriyor. NOVA, toplantı odalarına yerleştirilen cihazlar sayesinde, tıpkı ofis genelinde olduğu gibi hava kalitesi, insan yoğunluğu ve zaman kullanımı ölçüyor ve odaların rezervasyonunu sosyal mesafe kurallarına göre düzenliyor. Toplantı odalarına risk oluşturacak yoğunlukta kişi girmesi NOVA tarafından denetlenirken, mobil uygulama aracılığıyla toplantı notlarına ve toplantının performansına ilişkin çeşitli istatistiklere ulaşmak mümkün hale geliyor.[/mk_fancy_title][vc_video link=”https://youtu.be/F4MTPgCsS-E”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/mk_page_section]