... Skip to content

Mıcrosoft Teams – Yeni Ara Odası İşlevi

Mıcrosoft Teams – Yeni Ara Odası İşlevi

Geçen sonbaharda Microsoft Teams’te ara odası özelliği duyurulmuştu. Ve artık kalıcı olarak ara odaları ekleniyor; odalar açıkken katılımcıları yeniden atama yeteneği ve organizatörlerin ara oturumları için zamanlayıcı belirleme yeteneği bu odalar geliyor.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Bu güncelleme Nisan ayının ortasında kullanıma sunulmaya başlanacak ve Nisan sonunda tamamlanıyor olacaktır.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bir Teams masaüstü istemcisinde Ara Odalarını yapılandıran ve yöneten düzenleyiciler, bu üç seçeneğe erişebiliyor olacak. Katılımcılar için ise bu özellik, ara odası katılımını destekleyen tüm cihazlar ve istemciler tarafından desteklenir.

 

  1. Oda atamasını sürdürme (yeni varsayılan davranış)

Toplantıyı düzenleyen kişi değiştirmeyi seçmediği sürece, katılımcılar ara odalarına atanmış olarak kalır. Bu atanma durumu, sonraki oturumlarda veya yinelenen toplantılarda devam eder.

  1. Odalar açıkken yeniden katılımcı atanması
    Toplantıyı düzenleyen kişiler, ara odalar açıkken, katılan katılımcıları odalar ve ana toplantı odası arasında yeniden atayabilir. Şu anda yeniden atama yalnızca ara odalar kapatıldığında mümkündür.
  2. Ara oturumları için zamanlayıcı ayarlayın
    Organizatörler, Ara odaları ayarları paneli aracılığıyla bir toplantı oturumunda oluşturulan tüm ara odaları için bir zamanlayıcı ayarlayabilirler.
    Breakout timer

Organizatör bir zamanlayıcı ayarladığında, saat katılımcılara geçen süre yerine odada kalan süreyi (geri sayımı) gösterecektir.

Zamanlayıcı, katılımcıları ara odası oturumunun 60 saniye içinde kapanacağı konusunda uyarır. Organizatör şu seçenekleri tercih edebilir: seçebilir

  • katılımcıları otomatik olarak ana toplantı odasına yönlendirme (otomatik Açık) veya
  • katılımcılara ana toplantı odasına dönme veya bağlantıyı kesme seçeneklerini sağlama. Katılımcılar harekete geçmeden önce zamanlayıcının süresi dolarsa, oturumun sona erdiğini bildiren ve ana toplantıya dönmek için bir buton içeren bir uyarı görürler.

Notlar:

  • Organizatör süreli bir ara odası açtığında, öncelikle katılımcılar davet edilir ve zamanlayıcı, ilk katılımcı katıldığında başlar.
  • Hiçbir katılımcı katılmazsa, ara odası açılmaz.
  • Tüm katılımcılar zamanlayıcı sona ermeden bir ara odasından ayrılırsa, oda otomatik olarak kapanacaktır.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Daha fazla güncellemelerden haberdar olmak için blog sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kendinize iyi bakın!  👩‍💻