Skip to content

Mıcrosoft Teams: Toplantı ve Webinar Yenilikleri

Mıcrosoft Teams: Toplantı ve Webinar Yenilikleri

Herkese merhabalar,

Uzaktan çalışma ile beraber Microsoft Teams hayatımızda çok daha büyük ve önemli bir yer kaplamaya başladı. Bu yüzden mevcut özelliklerin iyileştirilmesini ve yeni özelliklerin gelmesini hepimiz dört gözle bekliyoruz. Ve bugün sizlere bu konuda heyecanlandırıcı haberler vermeye geldik. Microsoft Teams’te çok güzel ve kullanışlı yenilikler bizleri bekliyor. Bu yazımızda Toplantılar ve Webinarlar özelindeki yenilikleri paylaşıyor olacağız. Hazırsanız başlayalım.

Toplantılar

Dinamik görünüm

Dinamik görünüm, en iyi görüntüleme deneyimi için toplantınızın öğelerini akıllıca düzenler. Kişiler toplantıya katıldıkça, kameralarını açtıkça, konuşmaya başladıkça veya bir toplantıda sunum yapmaya başladıkça, Teams düzeninizi otomatik olarak ayarlar ve kişiselleştirir. Dinamik görünüm yakında kullanıma sunuluyor olacak.

thumbnail image 1 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

 

Görünüm değiştirici (Vıew swıtcher)

Teams toplantınızın üst çubuğundaki yeni görünüm değiştirici, toplantı içeriğini nasıl gördüğünüzü kontrol etmenize olanak tanır. Birlikte modunu (Together mode) kullanarak iş arkadaşlarınızla doğal bir şekilde ve görsel dikkat dağıtmadan etkileşime girmeyi tercih edebilirsiniz. Galerinin üstte olması (Gallery at top) ile, tüm videolar toplantı pencerenizin üst kısmında görüntülenir ve bu şekilde diğerleriyle daha doğal ve kolay bir şekilde göz göze gelebilirsiniz. Odak (Focus) modu ise, tüm video akışlarını gizler ve dikkati tamamen paylaşılan içeriğe verir. Tam ekran modu da, masaüstündeki diğer dikkat dağıtıcı unsurların kaldırılmasına yardımcı olabilir. Görünüm değiştirici yakında kullanıma sunulacak.

thumbnail image 2 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Sunucu modu

Sunumlarınızın üretim düzeyini yükseltmek ve video yayınınızın ve içeriğinizin izleyicilerinize nasıl görüneceğini özelleştirmek için Sunucu modunu kullanın. İlk modumuz olan Standout (Öne çık) modu, video görüntünüzü paylaşılan içeriğin önünde bir siluet olarak gösterir. Muhabir (Reporter), içeriği tıpkı haberlerdeki gibi omzunuzun üzerine görsel bir yardımcı olarak yerleştirir. Yan yana (Side-by-side) modu, videonuzu içeriğinizin yanında gösterir. Sunucu modu yakında kullanıma sunulacak.

thumbnail image 3 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Mıcrosoft Teams’te PowerPoınt Lıve

Teams’te PowerPoint Live, izleyicilerinize daha etkileşimli ve kapsayıcı bir deneyim sunarken sunum yapanlara kontrol ve güven sağlar. Bir sunucu olarak artık notlarınızın, slaytlarınızın, toplantı sohbetinizin ve katılımcılarınızın bir arada olduğu tek bir görünümle toplantılara liderlik edebilirsiniz. Katılımcılar, içerikte kendi hızlarında gezinerek veya ekran okuyucusunu kullanarak deneyimlerini kişiselleştirebilir ve görme engeli olan kişilerin sunumu daha kolay takip etmelerine olanak tanıyabilirler. Teams’te PowerPoint Live artık kullanılabilir. Daha fazla bilgi edin.

thumbnail image 4 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Mıcrosoft Teams toplantılarında Canlı Tepkiler

Tüm katılımcılar artık bir toplantı sırasında emoji kullanarak tepki verebilirler. Bu tepkiler, toplantılarda kapsayıcılığı teşvik etmeye ve olayların canlı ve etkileşimli kalmasına yardımcı olur. Microsoft Teams toplantılarında Canlı Tepkiler artık kullanılabilir durumda. Daha fazla bilgi edin.

 

Webinarlar

Katılımcı kaydı ve e-posta onayları

Yakında Teams’te webinar ayarlamak ve yürütmek toplantılar kadar kolay olacak. Herhangi bir katılımdan önce ve sonra katılımı yönetmek için toplantınıza veya webinarınıza kolayca özel bir katılımcı kayıt sayfası ekleyin. Kaydın ardından katılımcılar, basit bir katılma deneyimi için otomatik olarak bir e-posta onayı alıyor olacaklar.

Denetleme kontrolü ile 1000 kişilik etkileşimli webinarlar
Bu aydan itibaren Microsoft Teams, zengin sunum seçenekleri, canlı tepkiler ve etkinliğin katılımcılarının sohbetini, sesini ve videosunu devre dışı bırakmaya yönelik denetleme kontrolleri dahil olmak üzere 1000 katılımcıya kadar etkileşimli toplantıları ve webinarları desteklemektedir.

thumbnail image 5 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

20.000 kişilik salt görüntülenebilir yayınlar

Web semineriniz 1.000’den fazla katılımcıya ulaştığında, Teams, kazara sunum kesintilerini önlemek için katılımcıların sesini ve videosunu otomatik olarak devre dışı bırakan denetim kontrolü de dahil olmak üzere, 10.000 kişilik salt görüntülenebilir bir yayın deneyimine uyum sağlamak için ölçeklenecektir. Ve uzaktan çalışmanın arttığı bu dönemde, bu yılın sonuna kadar 20.000 kişilik daha da büyük yayınlardan yararlanın. Bu özellik bu ay kullanılabilir.
Katılımcı raporları

Web seminerinizi takiben, kimlerin ne kadar süreyle katıldıklarını anlamak için raporlamayı kullanabilirsiniz. İncelemek için bir katılımcı raporu indirin veya kendi özel raporlarınızı oluşturmak için verileri kullanın. Katılım raporlaru bu ay indirilebilecek ve Teams’te ek raporlama özellikleri önümüzdeki çeyrekte kullanıma sunulacak.

thumbnail image 6 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Teams ve Microsoft Dynamıcs 365 etkinlik deneyimi
Günümüzde Dynamics 365 Marketing müşterileri, Teams’teki güçlü etkinlik yeteneklerini ve Dynamics 365 Marketing’in katılımcı yönetimi deneyimlerini kullanarak entegre pazarlama kampanyaları sunabilir. Ve yakında, bir Teams web seminerinin ardından müşteriler, temel takip iletişimlerinden daha karmaşık pazarlama kampanyalarına kadar bir dizi pazarlama etkinliği sunmak için Dynamics 365 Marketing’e bağlanabilir olacaklar. Ve başka bir pazarlama platformu kullanıyorsanız, Teams etkinlik kişilerinizi yanınıza almayı kolaylaştırır. Genel olarak sunulan özellikler hakkında daha fazla bilgi edinin ..

Not: Bu yeni özellikler Microsoft 365 E3/E5, Microsoft 365 A3/A5 ve Microsoft 365 Government G3/G5 planlarında sunulacak. Ek olarak, Microsoft 365 Business Standard ve Microsoft 365 Business Premium planları, 300 katılımcıya kadar yukarıdaki tüm özellikleri içerecek.

 

 

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻