Skip to content

Mıcrosoft Teams Son Gelen Güncellemeleri ile Görenleri Şaşırttı

Mıcrosoft Teams Son Gelen Güncellemeleri ile Görenleri Şaşırttı

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title color=”#0a0a0a” size=”20″ font_family=”PT+Sans” font_type=”google”]Şüphesiz ki bir iş gününü bazen tek başınıza bazen de ekip arkadaşlarınızla planlamak çoğu zaman zor oluyor. Planlamayı çeşitli toollar ya da geleneksel yöntemlerle halletiniz diyelim. Peki o planı aynı çatı altında bulunduğunuz arkadaşlarınızla nasıl uygulayacaksınız? Bağlı olduğunuz departman arkadaşlarınızın ya da planınızda mutlaka birlikte çalışmak zorunda olduğunuz arkadaşınızın ofis dışında olduğu senaryoyu düşünelim. Aynı anda aynı yerde çalışmanın mümkün olmadığı durumlarda aksayan işlerinizin de motivasyonunuza etkisini de hepimiz biliyoruz.

Microsoft Teams özellikle son güncellemeleriyle size nefes aldırmaya geliyor. Hadi başlayalım.

İçerik kamerası ve akıllı görüntü yakalayıcısı özelliği ile uzaktan toplantılar boyut atlıyor

Çalışma şeklimiz her ne kadar dijitalleşse de halen çoğu toplantıda beyaz tahtaya notlar alınıyor ve toplantı çoğu zaman beyaz tahtanın etrafında gerçekleşiyor. Microsoft Teams’in özellikle ofis dışında toplantıya katılmak durumunda olan çalışanların toplantı kalitesini bir üst seviyeye çıkarmak için yeni bir çözümü var. İçerik kamerası ve akıllı görüntü yakalayıcısı sayesinde uzaktan katıldığınız bir toplantı odasındaki beyaz tahtayı kullanıcılar dijitalleştirebilecekler. Böylece odadaki beyaz tahtanın ışığını yükseltip, üzerindeki yazıların okunabilirliği arttırıp hatta önünden geçen diğer toplantı katılımcısını transparanlaştırmasıyla adeta fiziksel dünya ile sanal dünya arasında deneyim alanı oluşturuyor.

Linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

Skype for Business’a veda ediyoruz.

1Ekim itibariyle Skype For Business satışını bırakacağını duyuran Microsoft, Teams’in gelişmiş çalışma deneyimiyle Skype For Business’daki tüm özellikleri aynı bünyede buluşturarak uzaktan görüntülü toplantı deneyimine yeni bir boyut katıyor. Bu konudaki diğer blog yazımız için tıklayın.

Anonslarınızı Özelleştirerek, Dikkat Çekin

Duyurular, kanal akışında çoğu zaman öne çıkmakta zorlanabiliyor. Microsoft Teams’e Haziran 2019’da gelen duyuru özelleştirme özelliği ile duyurularınızın başlığını renklendirebiliyor ve büyük puntolarla yazı yazabiliyorsunuz.[/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/teams-1.png” image_size=”full” title=”Görsel 1: Microsoft Teams Duyurular” caption_location=”outside-image” align=”center” margin_bottom=”24″][mk_padding_divider][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_fancy_title color=”#0a0a0a” size=”20″ font_family=”none”]

Artık Oto-güncellemeler Düşük Bant Genişliğinde Geliyor

Güncellemelerin yüksek bant genişliği kullanması nedeniyle sistemi yorduğu aşikâr. Microsoft Teams artık oto güncellemelerini düşük bant genişliği kullanmaya başladığını duyurdu. Düşük bant genişliği için admin panelinde herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyulmuyor. Bu özellik varsayılan olarak gelmektedir. Harika değil mi?

Chat Gruplarına 100 Kişiye Kadar Katılımcı Ekleyebilirsiniz

Kesintisiz kurumsal iletişimde Microsoft Teams Chat gruplarının yararlılığı konusunda hem fikiriz. Spesifik konularda, spesifik çalışanlarla hızlı bir iletişim içinde olmak verimli olabiliyor.

Günlük hayatımızda dijital mesajlaşma iletişimimizi WhatsApp, Messenger gibi güvenlik konusunda kullanıcıları tereddütte bırakan uygulamalar aracılığı ile gerçekleştirdiğimiz için chat konusunda hepimiz aynı yerdeyiz. Özellikle Microsoft Teams’in mobil uyumluluğu ve bilgi güvenliğindeki önlemleri sayesinde

Kurumsal iletişimde her zaman önde olacağını söylemek zor olmaz. Şimdi chat gruplarına 100 kişiye kadar katılımcı ekleme özelliği ile Microsoft Chat grupları iletişimde bize hız kazandırmaya devam edecek.[/mk_fancy_title][/vc_column][/vc_row]