Skip to content

Microsoft Lists ile Tek Bir Yerden Listelerinizi Oluşturup Takip Edin

Microsoft Lists ile Tek Bir Yerden Listelerinizi Oluşturup Takip Edin

microsoft lists logo

MIcrosoft Lısts

Microsoft Lists ile bilgileri izleyin. İşleri düzenleyin. Ekibinize göre özelleştirin.
Tek bir yerden çalışmaları izleyin, bilgileri aktarın ve ekibinizle birlikte verileri görselleştirin.

Microsoft 365’teki akıllı bilgi izleme uygulamanız olan Lists sayesinde her şeyden haberdar olun. İstediğiniz yerde, istediğiniz kişiyle çalışın. Etkinlikler, sorunlar, varlıklar ve çok daha fazlasını daha iyi bir şekilde düzenlemek için listelerinizi yapılandırın.

 

Microsoft 365’te daha fazla iş yapmak için Microsoft Lists ile listeleri daha akıllı hale getirin

Bilgiyi takip etmek günlük yaşamın bir parçasıdır. Bir şeyler yazmak veya elektronik tablolar kullanmak basit şeyler için işe yarar. Ancak, yüzlerce veya binlerce öğeyle uğraşırken ve ekibinizdeki diğer kişilerle koordinasyon kurmanız ve yinelenen iş süreçleriyle eşleştirmeniz gerektiğinde, hızla bunaltıcı hâle gelebilir. Küresel salgın, çoğumuz için uzaktan çalışmayı yeni normal hâle getirdiğinden, aynı zamanda evde kalırken senkronize kalmanın getirdiği ek zorluklarla da karşı karşıyayız.

Zamandan tasarruf etmenize ve güçlüğü azaltmanıza yardımcı olacak Listeler oluşturduk. Hesap tablosu olarak kullanımı basit olan Listeler, Power Platform ile formları ve akışları özelleştirebilmenin yanı sıra, herhangi bir bilgiyi kolayca izlemenize, başkalarını işbirliği yapmaya davet etmenize ve herkesi senkronize etmek için kuralları kullanmanıza yardımcı olur. Bilgiyi takip etmenin ve daha fazlasını yapmanın basit, akıllı ve esnek bir yolu.

 

 

Şablon veya Excel dosyasıyla ya da sıfırdan başlayın

Vizyonunuzu hayata geçirmek için çeşitli şablonları kullanarak oluşturun, mevcut bir Excel dosyasını dönüştürün veya sıfırdan başlayın.

 

Verilerinizi kendi tarzınızda görüntüleyin

Verileri farklı yollarla görselleştirin ve bunlarla etkileşim kurun. Bilgileri bir galeride gösterin veya işleri takvimden izleyin.

 

Kuralları ayarlayın ve ekibinize bildirim gönderin

Liste verilerinizi temel alarak süreçleri otomatikleştirmek için kurallar oluşturun. Bir değişiklik olduğunda kendinize veya başkalarına bildirim gönderilmesini sağlayın.

 

Yeni Liste Oluştur

 

  • Boş bir liste oluşturabilir.
  • Excel’den içeriye tablo hâlinde bir liste aktarabilir.
  • Mevcut bir Sharepoint ekip listesinden ilerleyebilirsiniz.

microsoft list yeni liste ekle

İstediğiniz kişiyle listeler oluşturun, paylaşın ve izleyin

Hazır şablonlarla hızlı bir başlangıç yapın. Sık ve son kullanılan listeleri görün. Çalıştığınız her yerde listeleri izleyip yönetin. Listeleri kolayca başkalarıyla paylaşın.

Favorites and Recent Lists in Microsoft Lists

 

Teams’deki listelerle herkesin gündemden haberdar olmasını sağlayın

Konuşma ve listeleri yan yana koyarak gerçek zamanlı bir şekilde birlikte çalışın. Kural, anımsatıcı ve açıklamaları kullanarak ekibiniz için en önemli konuları izleyin.

A list of sessions for an event, including details about each session, shown within Microsoft Teams.

Listeleri ekibinizin ihtiyaç duyduğu her konuya göre özelleştirin

Takvim, kılavuz, galeri veya özel bir görünüm kullanarak listelerinizi dilediğiniz şekilde görüntüleyin. Koşullu biçimlendirme sayesinde temel form öğelerini yapılandırın ve önemli ayrıntıları vurgulayın.

 

A list of assets shown in grid view in lists

 

Power Platform ile otomasyon ekleyin

Listeleri veri kaynağı olarak kullanarak özel üretkenlik uygulamaları oluşturun. Power Apps ile formları genişletin, Power Automate ile iş akışlarını özelleştirin.

An applicant’s information shown on an HR recruiting list within Microsoft Teams

 

 

Microsoft Lists ile ilgili diğer detaylara buradan erişebilirsiniz.
Diğer blog yazılarımızı da buradan okuyabilirsiniz.