Skip to content

Microsoft Arama Çubuğu Güncelleniyor

Microsoft Arama Çubuğu Güncelleniyor

Klasik SharePoint sitelerinde Microsoft Arama

 

SharePoint’te Microsoft Arama’nın erişimi genişletiliyor: Özelleştirilmiş arama deneyimi olmayan klasik ekip siteleri, daha iyi kişiselleştirme ve alaka düzeyi sağlayan modern Microsoft Arama’ya güncelleniyor olacak.

 

Bu yenilik kuruluşunuzu nasıl etkileyecek?

Bu özellik geldiğinde, belirli kriterleri karşılayan klasik ekip siteleri Microsoft Arama arama kutusunu kullanmaya başlıyor olacak. Modern sitelerde olduğu gibi, arama kutusu, süit gezinme çubuğunda sayfanın en üstünde yer alacak. Kullanıcılarınız, daha kişiselleştirilmiş ve alakalı sonuçlara ek olarak daha tutarlı bir arama deneyimi yaşayacaklar.

 

Bu özellik aşağıdakile ekip sitelerini etkilemeyecek veya bozmayacaktır:

  • Klasik yayınlama özellikleri açık olanlar
  • Özel sonuç türlerine sahip olanlar
  • Varsayılan sonuç kaynağındaki karmaşık sorgu kuralları bulunanlar

 

Hangi sitelerin otomatik olarak Microsoft Arama(Search) deneyimini kullanmaya başlayacağının ayrıntılı açıklamasına bakın.

 

Değişimden önce, hiçbir özelleştirme içermeyen klasik ekip sitesi.Prior to change

Değişimden sonra, arama kutusunun modern sitelerde olduğu gibi sayfanın üst kısmına taşındığı Microsoft Arama ile aynı site.After the change

Hazırlanmak için ne yapmalısınız?

Klasik arama deneyimini korumak istediğiniz belirli ekip siteleriniz varsa, önce bu kriterleri karşılayıp karşılamadıklarına bakın. Eğer karşılıyorsalar, uygun PowerShell komut dosyalarını çalıştırın ve Microsoft Arama’yı yalnızca modern sayfalarda veya tüm sayfalarda kullanacak şekilde ayarlayın.

  • Bugün bu komutları çalıştırabilirsiniz ve anahtar kullanılabilir olduğunda, klasik arama deneyiminde kalma kararınıza uyacaktır.
  • Otomatik olarak değiştirilmemiş siteleriniz varsa, Microsoft Arama deneyimine geçmek için PowerShell komut dosyalarını çalıştırabilirsiniz.
  • Kullanıcılarınızdan herhangi biri yükseltmeden sonra klasik deneyimi tercih ederse, PowerShell komut dosyalarını çalıştırabilir ve klasik arama deneyimini kullanmaya geri dönebilirsiniz.

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz.

 

Anahtar Noktalar

  • Microsoft 365 Yol Haritası ID 57131
  • Zamanlama:
    • Hedeflenen Sürüm (kuruluş ve kullanıcılar): 2021 Ocak sonlarından 2021 Şubat başına kadar
    • Standard Sürüm: 2021 Şuban başından 2021 Mart ortasına kadar

 

 

Daha fazla bilgi için Microsoft’un sayfasını ziyaret edebilirsiniz: Classic pages in SharePoint Online and Microsoft Search.