Skip to content

Koşullu Biçimlendirme ile Tüm Satırınızı Farkedilir Hale Getirin!

Koşullu Biçimlendirme ile Tüm Satırınızı Farkedilir Hale Getirin!

Koşullu Biçimlendirme’de bir koşula göre hücrelerinizi hazır şablonlar kullanarak kolayca biçimlendirebilirsiniz. Mevcut olmayan biçimler için ise yeni biçimlendirme kuralı oluşturmanız gerekir. Tüm satırı biçimlendirme işlemi de hazır şablonlarda bulunmadığı için yeni kural oluşturulmalıdır. Bu işlem ile verilerin fazla olduğu listelerde satırın ilk hücresinden son hücresine kadar biçimlendirme yapılacağından o satırın bir değerine bakılmak istendiğinde hangi satırda olduğu gibi kargaşaların kolayca önüne geçilir.

Şimdi Excel Eğitimlerimizde de anlattığımız  Koşullu Biçimlendirme ile tüm satırı biçimlendirme işlemini verilerin fazla olduğu ve aranan ürünün hangi firmalarca üretildiğini gösteren bir örnek ile inceleyelim.

1.Adım: B sütununda ürün adlarının, H sütununda ise Üretici Firmaların bulunduğu listeyi seçtikten sonra Giriş sekmesinin altında bulunan Stiller grubundan Koşullu Biçimlendirme’yi ve ardından ise “Yeni Kural”ı seçiyoruz.

2.Adım: Açılan pencereden “Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan” seçeneği ile ilgili alana formül yazarak işlem gerçekleştirilmelidir. Listede ürün adları B sütununda bulunmaktadır ve ürün sütununda “Atkı” ürününün bulunduğu satırları biçimlendirmek için B sütununu içeren uygun formülü yazıyoruz. Sabitleme işlemiyle hem sütun hem satır için $ işareti gelmektedir. Biçimlendirmenin tüm satırlarda kontrol edilmesi için sütunun sabitleme işaretini sabit tutup satırın işaretini kaldırıyoruz.

3.Adım: Biçimlendirme butonuyla da formülün doğru olduğu satırlara uygulanacak olan biçimler seçilir. Örneğimizde; dolgusunu turuncu, yazı tipini ise beyaz ve kalın olarak seçelim.

4.Adım: Tamam’a tıklayıp ilerledikten sonra Koşullu Biçimlendirme satırlara uygulanacaktır.

Siz de verilerinizin fazla olduğu çalışma sayfalarınızda aynı satırdaki bilgilere erişmekte zorluk yaşıyorsanız, satır sütun adlarına her seferinde tekrar bakmak zorunda kalıyorsanız, görselliğe önem verip daha dikkat çekici olmasını istiyorsanızsanız Koşullu Biçimlendirme ile tüm satırı biçimlendirmek işinize çok yarayacaktır.

Başka bir makalede görüşmek üzere…