... Skip to content

Yeni teknolojilerle birlikte değişen iş süreçlerinize çalışanların uyum sağlaması başarılı bir şirket kültürü için en önemli unsur. Değişim Yönetimi başarı modellerini ve size özel teknoloji adaptasyonu yol haritalarını birlikte tasarlayalım.

FARKINDALIK

İSTEK

BİLGİ

YETENEK

PEKİŞTİRME

  • Değişim ihtiyacına ilişkin.
  • Değişimin niteliğine ilişkin.
  • Değişimi desteklemek için.
  • Değişime katılım ve bağlılık sağlamak için.
  • Nasıl değiştirileceğine ilişkin.
  • Yeni beceri ve davranışların nasıl uygulanacağına ilişkin.
  • Değişimi uygulamak için.
  • Performans göstermek için.
  • Değişimi sürdürmek için.
  • Değişim etrafında bir kültür ve uzmanlık oluşturmak için.

PEKİŞTİRME

Alışkanlıklarımıza geri dönme doğal bir eğilimdir; bu yüzden değişimi gerçekleştirmek zor olsa da, değişimi sürdürmek daha zordur. Bu nedenle değişimin pekiştirilmesi için mutlaka zaman ayrılması gerekir.

YETKİNLİK

Yetkinlik(beceri), bireyin değişim sürecindeki değişimin asıl gerçekleştiği aşamadır. Beceri, ilgili bilgileri edindip yeterli pratikten sonra, bu bilgliler ile beklenen performans sonuçlarına ulaşabilmesi durumu olarak tanımlanabilir.

BİLGİ

Başarılı değişim için farkındalık ve istek oluştuktan sonraki aşama “Bilgi” fazıdır. Burada bilgi, hem değişimin nasıl gerçekleşeceği bilgisi hem de bu değişim gerçekleşirken edinilmesi gereken yetenekler ve davranışlar anlamındaki bilgidir.

İSTEK

Bireyler, değişimin neden gerekli olduğu konusunu yeterince anlayıp özümsediğinde, değişime destek olmak için istek duymaları ve katılmak için karar vermeleri, başarılı değişimin bir sonraki adımı olacaktır.

Değişime duyulan her farkındalık, değişim arzusu ve katılma isteği ile sonuçlanmamaktadır. Farkındalıkta olduğu gibi, istek/arzu, ancak birey “Bu değişimin bir parçası olacağım” dediğinde elde edilir.

FARKINDALIK

ADKAR Modeli’nde ‘Farkındalık’, “bir değişimin o anda gerçekleştiğinin farkında olmak” demek değildir, daha gerçekleşmeden önce “değişime ihtiyaç olduğunu farkında olmak” olarak tanımlanır.

Microsoft Teams

 

Şirketler kurum içi iletişim süreçlerini hem iş hem de sosyal anlamda dengede tutmakta zorlanıyor. Ekip ruhunu yükseltmek, çalışanların ortak dosyalara erişimi, duyuruları aynı anda duyurabilme, ortak çalışma alanları yaratmak  Microsoft Teams ile mümkün hale geliyor. Yeni nesil kurumsal iletişim platformu olan Teams ekipler arası iş birliklerinde üst düzey verimlilik sağlar. Aynı anda çalışma dosyasında çalışabilen ekipler birbirleriyle video konferans yapabilirler. Tek bir çatı altında hem belge alışverişini güvenli bir şekilde gerçekleştirirken ofis uygulamalarını kolayca kullanabilirler.

BAŞARI HİKAYELERİMİZ

PERNOD RICARD

ABDİ İBRAHİM İLAÇ

MNG HOLDING

Sıkça Sorulan Sorular

Azure AD Connect servisi nedir?

AD Connect servisi, lokal Active Directorymiz ile Azure ADmiz arasında bir senkronizasyon kurmamızı sağlar. Bu sayede hem Office 365 hizmetlerinden faydalanmak isteyip hem de ikinci bir kullanıcı@firmaadi.com gibi hesap adresi kullanmak istemediğimizde lokal AD ile Azure AD yi eşitleyerek tüm kullanıcı hesaplarını ve kullandıkları servisleri tek bir yerden yönetebiliriz.

Azuredaki sanal makinelerimiz (ve SQL Database, Blob Storage gibi bazı diğer servisler için) uzun bir süre kullanım vaad ederek bu kaynakların ayırtılması işlemine rezervasyon denir. Buna karşılık Microsoft bize 1 yıl,3 yıl gibi seçenekler sunar ve bu kaynakların kullanımı için daha uygun fiyatlar sunar.

Azure Maaliyet Yönetimi aracında maaliyet analiz tablolarını bulabiliriz. Burada bize hangi aboneliğimiz altında hangi kaynaklarımızın ne kadar tükettiğini görebilir, ihtiyaca göre filtreleyebilir, bu çıktıyı da istediğimiz kimselerle paylaşabiliriz. Bunun haricinde yine Maaliyet Yönetimi aracı altında Azure Danışman’ı bulabilirsiniz. Danışman, standard kullanımımızı inceler ve iyileştirme yapabileceğimiz noktaları bize sunar, bu çözümleri tek tıkla uygulama imkanı sağlar.

Çoklu kimlik doğrulaması(MFA) için ekstra bir lisans gerekli değildir. Hatta bu hizmet varsayılanda aktif gelir.

Evet, Azure AD yönetilen domain hizmetleri sağlar. Azure AD DS sayesinde fiziksel durumu ile ilgilenmeniz gerekmeyen iki adet Domain Controller’a sahip olabilirsiniz.

Azure Assesment aracı ile, lokal ortamlarınızın hem performans analiz raporu elde edersiniz, hem de Azuredaki kaynak tüketimi ihtiyacınıza ilişkin bir bütçe raporu elde edersiniz.

Evet, Peakup Enterprise Services ekibi olarak assessment çalışması ve çıktısının değerlendirilmesi gibi konularda ücretsiz destek verirken, taşıma işlemleri için de danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Azure’un sağladığı Site-to-Site VPN hizmeti ile iki ortamı hibrit bir yapıda kullanabilirsiniz.

Microsoft Teams uygulamasını çalışanlarımıza şirket geneli bir lansman etkinliğiyle duyurduk ve sonrasında bir dizi eğitim ve oyunlaştırma içerikli etkinlikle kullanıcı adaptasyonunu sağladık. Bu şekilde inovatif içeriklerle bizi tanıştırdığı için PEAKUP ile çalışmayı seviyoruz.
GÖKHAN YOLUAÇIK
MNG KARGO - IT Director

DEĞİŞİM YÖNETİMİ DANIŞMANLIĞI MI ARIYORSUNUZ ?


FORMU DOLDURUN, UZMAN DANIŞMANLARIMIZ SİZİNLE İLETİŞİME GEÇSİN.