Skip to content

E-posta imzalarının sadece imza olmadığının 3 kanıtı

E-posta imzalarının sadece imza olmadığının 3 kanıtı

Kurumsal şirketlerin, iletişim bütünlüğünü koruması için ufaktan büyüğe pek çok alanda görsel ilkelerini korumaya çalıştığını biliriz. Kimi zaman logoların mecralarda uygun ölçekte ve kompozisyonda kullanıp kullanılmadığı önem kazanırken, kimi zaman da kurumun dönem içerisindeki iletişim mesajlarının güncelliği sorgulanır.  Kurum dışı iletişimin %85’i e-posta aracılığıyla gerçekleştiği dünyada, günlük 269 milyar e-postanın gönderildiği düşünüldüğünde “E-posta imzaları” marka kimliğinizi yansıtan en önemli unsur olarak değerlendirilebilir.

Kurumsal iletişimin belki de en küçük gibi görünen ama en etkili iletişim araçlarından biri olan e-posta imzalarının ne kadar önemli olduğuna gelin bir de birlikte bakalım.

Soyadı, iletişim bilgileri ve unvan’ın doğruluğu güven verir.

Güncellenmemiş bir e-posta imzası, iletişim kurulan kişiler arasındaki kurumsal ve bireysel güven oluşturmada oldukça etkilidir.  Yanlış numaralar nedeniyle hızlıca ulaşılmayanlar ya da yanlış unvan beyanında bulunan çalışanların iki kurum arasındaki güven ilişkisini derinden sarsabilir.

E-posta imzaları bir kurumun en masrafsız dijital pazarlama araçlarından biridir.

E-posta imzalarında bulunan banner alanlarındaki görsel ve metin alanı, bir kurum için dilediği mesajını, hizmetini veya kampanyasını eş zamanlı e-posta alışverişinde bulunan kişilere iletebildiği yerlerdir. Üzerindeki linklerin %10 gibi bir tıklanma oranı olduğu e posta imzaları için zahmeti en düşük, en hızlı iletişim mecralarından biri haline gelmiş de diyebiliriz.

E-posta imzaları aslında dijital kartvizitlerdir ve kurumun profesyonelliğini yansıtır.

İster yeni bir startup ister yılları devirmiş bir köklü bir şirket olsun. E-posta imzalarının doğru görsellerle, kuruma ait her iletişim detayına uygun olup olmadığı (logo, mesaj vb.) kurumların profesyonelliklerini doğrudan etkiler. Dolayısıyla e-posta imzaları bir kurumun dijital ortamda prestijini sağlamaya başladığı ilk mecralardan biridir. Aynı fiziksel olarak değiş tokuş edilen kartvizitler gibi.

E-posta imzalarınızı en etkin şekilde kullanmak için Sign & GO’yu edinin.

Ayrıntılı bilgi almak için: SIGNandGO