Skip to content

Dynamics 365 Customer Engagement yeni depolama seçenekleri

Dynamics 365 Customer Engagement yeni depolama seçenekleri

Dynamics 365 Customer Engagement yeni depolama seçenekleri2016 yılından bu yana Dynamics 365 için depolama seçenekleri her 20 tam kurumsal kullanıcı için 5 GB eklenmesiyle oluşuyordu; ekstra depolamayı ise GB başına ücretlendirilen sistem ile kiralayabiliyorduk.

Depolama alanı içerisinde mail ekleri, sistem dataları ve loglar yer kaplıyordu. Özellikle çok büyük yer kaplayanlar arasında mail ekleri yada sisteme eklenen ekler yer almaktaydı.

Ek kapasite satın almaları genellikle dosya eklerinin biriktirilmesi ve tüketilen bulut depolamasıydı.

 

Dynamics 365 Customer Engagement Yeni Depolama Seçenekleri

Yeni depolama yöntemi ile tüm başlıklar bölünmüş şekilde karşımıza çıkıyor ve bu da Dynamics kullanıcılarına daha fazla esneklik sağlıyor.

 

Yeni gelen depolama bölümleri şu şekilde;

-Common Data Service for Apps Database Capacity

Varlık tanımları ve kayıt verileri için işlemsel veritabanı depolaması.

-Common Data Service for Apps File Capacity

Notlar veya e-postalar için ekleri D365 Müşteri Anlaşması uygulamalarında ve PowerApps’lerde saklama kapasitesi. Bu, Word belgelerini, görüntü dosyalarını, PDF dosyalarını, elektronik tabloları, videoları ve diğer işletme dosyalarını içerebilir.

-Common Data Service for Apps Log Capacity

Denetim günlükleri için ayrı depolama kapasitesi, kayıt ve özelliklerin veri değişikliklerini izleyecektir.

Dynamics 365 Varsayılan depolama

Dynamics 365 Varsayılan depolama

Aktif hale getirilen yeni Dynamics 365 abonelikleri için, varsayılan kiracı çapında depolama kapasitesi:

  • Database Capacity: 10 GB
  • File Capacity: 20 GB
  • Log Capacity: 2 GB

Kullanım eklemeleri ile oluşan haklar

          Ek depolama hakkı, D365 Enterprise kullanıcı lisansı başına tahakkuk etmektedir. Aşağıdaki tabloda kişi başı ekleme detayları mevcuttur.

  • Database Capacity: 250 MB kişi başı
  • File Capacity: 2 GB kişi başı
  • Log Capacity: yok

 

Kuruluşunuzun Dynamics 365 bulut depolama yetkisini kontrol etmek için bugün bize ulaşabilirsiniz.

 

Ek Üretim Dışı / Üretim Ortamları

Önceden, Dynamics 365 yetkilendirmeleri, müşterilerin ek bir ücret karşılığında daha fazla ekleme seçeneğiyle, her abonelikte tek bir üretim ve bir üretim dışı ortam dağıtmalarını sağlamaktaydı.

Aktif hale getirilen yeni abonelikler için, artık ek ortamlar satın almaya gerek kalmayacak. Apps veritabanı kapasitesi için en az 1 GB CDS (Common Data Service) olması koşuluyla yeni üretim veya sanal alan örnekleri oluşturulabiliyor. Oluşturulan her bir ek Dynamics ortamı, en az 1 GB veritabanı kapasitesi tüketiyor.

Depolama Kullanımını Yönetme

Depolama Kullanımını Yönetme

Yeni raporlama merkezi, yöneticilere mevcut depolama kapasitesi hakkında detaylı bir rapor sunmaktadır. Uygulama Veri Kapasitesi, Uygulama Günlüğü Kapasitesi ve Uygulama Dosya Kapasitesi için CDS’de depolama dağılımlarını ve kullanımlarını ayrıntılandıracak başka raporlar da sunuyor.

Yöneticiler, depolama sınırlarına yaklaşıldığında veya aşıldığında bir e-posta bildirimi alıyorlar. Eğer istenirse yeni kapasite eklentileri satın alarak daha fazla depolama alanı eklenebilir.