... Skip to content

Dosyalarınızı yanınızda taşıdığınız Dijital Çantanız: OneDrıve

Dosyalarınızı yanınızda taşıdığınız Dijital Çantanız: OneDrıve

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”PT+Sans” font_type=”google”]

Şirketinizdeki Dosyalarınızın Güvenliğini OneDrive’a bırakabilirsiniz

Geleneksel yöntemleri kullanmakla birlikte şirketlerde güvenlik açığı da daha büyük bir sorun haline geliyor. Çünkü şirketiniz için önemli olan ve dışarı çıkmaması gereken dosyaların kontrolünü sağlayabilmek eski nesil yöntemlerle çok zor olabiliyor. Şirketiniz dışarıdan etki ve siber saldırı ile karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısıyla hem güvenli olmak hem de mobil olmak geleneksel anlayışla çelişiyor. Güvenlik anlamında OneDrive, şirketinizin sizin için sağladığı depolama alanına senkronize olduğu için, gizlilik konusunda önemli dosyalarınızın şirket dışına çıkmaması size destek olacaktır. Böylelikle dosyalarınız hiçbir şekilde şirket dışına çıkamıyor. Çalışanlarınızdan biri hatalı bir şekilde dökümanı e-posta olarak şirket dışına atmaya çalışırsa, çalışanınız kurumsal güvenlik politikalarınıza uygun olarak paylaşımını engelleyecektir. Böylelikle OneDrive, kullanıcının hatasından kaynaklı güvenlik açığından şirketinizi korumuş oluyor.

Başka bir örnek verecek olursak, bir satış ekibinin müşterilere teklif gönderebilmesi için müşteri verilerini çıkarıyorsunuz ve masaüstüne kaydediyorsunuz. Bilgisayarınızın bozulması veya çalışanınızın işten ayrılması demek verilerinizin de kaybolması anlamına geliyor. Eğer şirketinizde OneDrive kurulu ise verilerinize şirketinizden çıktığı anda müdahale edebilir ve uzaktan yok edebilme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Diğer Uygulamalardan Farkı ne?

Verilerinizin yedeklenmesi ile ilgili kullanabileceğiniz farklı bir sürü uygulama var ancak dökümanlarınızın güvenliği ve sizin çalışma hızınız açısından dosyalarınız üzerinden değişiklik yaptığınızda anlık senkronize edilmesi gerekiyor. Çalışanla, sıklıkla çalıştıkları dosyalar üzerinden değişiklik yapıyor ve bu yüzden dosyaların her an yedeklenebilir olması gerekiyor. Dolayısıyla diğer uygulamalar bunu OneDrive kadar hızlı ve anlık biçimde senkronize edebilir düzeyde değil. OneDrive verilerinizi hızlı bir şekilde senkronize edebildiği için yapılan değişiklikleri anlık yedekleyebiliyor.

Masaüstünde çalışılan dosyaları kaydedip çıktınız ve o dosya üzerinden düzeltmeniz gereken bir durum oluştu. Telefonunuzdan OneDrive uygulamasına girip masaüstünde kayıtlı olan dökümana ulaşabiliyor ve üzerinden değişiklik yapabiliyor. Ofisinize dönüp bilgisayarınızı açtığınızda yaptığınız değişikliği masa üstünüzde görebiliyorsunuz.

Office 365’niz Varsa OneDrive’a zaten sahipsiniz

Office 365 hesabınız olması durumunda OneDrive diğer Office uygulamaları ile birlikte bilgisayarınıza yükleniyor ve birkaç tıkla dosyalarınızın yedeğini alabiliyorsunuz. Bu işlem sonrasında fotoğraflarınız, dosyalarınız ve verilerinizi OneDrive’a eşitleyebiliyorsunuz. Daha sonrasında ise herhangi bir ek ayar gerekmeksizin kullanmak çok kolay. Dosyalarınızı masaüstüne kaydettiğiniz anda her an her yerde ulaşabiliyor olacaksınız.

OneDrive, masaüstünün yedeğini alabilme özelliğiyle son kullanıcıya büyük kolaylık ve hız sağlıyor. Kullanıcılar birden çok cihaz kullanırken, masaüstüne kaydettikleri verilere aynı anda farklı cihazlardan hızlıca ulaşabiliyorlar ya da bilgisayarın başına herhangi bir şey geldiği zaman OneDrive sayesinde bu olumsuz sonuçların etkilerinden kurtulabiliyorlar.

Görsel 1: Cihazların mobil bağlantı yüzdeleri

Verileriniz OneDrive Sayesinde Güvende

İnternete bağlı yaşadığımız bu zamanda mobil uygulamaları da aktif bir şekilde kullanıyor ve bize sağladığı özelliklerden yararlanabiliyoruz. Bu özelliklerin hepsinden faydalanabilmek için internete bağlanan bir cihazın olması yeterli olacaktır. Dolayısıyla biz OneDrive ile beraber yeni nesil teknolojileri, cihaz – form faktörlerinden bağımsızlaştırıyoruz. Yani bir laptop, Ipad, playstation, tablet veya android bir cihaz fark etmeksizin verilerimize her an ulaşabiliyoruz. Kısaca OneDrive, her bir dijital araçta sizin çalışabilir olmanızı sağlıyor.

Geleneksel yöntemlerin hâkim olduğu zamanlarda masa üstüne kaydettiğiniz dosyalarınızın telefonunuzda da bulunması için kendinize mail atmak gibi farklı yollara başvurabiliyorsunuz. Ancak bilgisayarınızda OneDrive kurulu ise verilerinizi telefonunuzla da eşitlediği için ofisten çıktığınız anda dökümanlarınıza telefonunuzdan da ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? Detaylı bilgi için Önceki yazımızı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Şehir dışına toplantıya gittiniz ve önemli tüm dosyalarınız, sunumlarınız bilgisayarınızda. Bir sorunla karşılaştınız ve bilgisayarınızdaki tüm veriler kayboldu veya bilgisayarınız çalındı. OneDrive uygulamanız olduğu için dosyalarınıza telefonunuzdan erişim imkânı sağlayabilir veya herhangi bir bilgisayara bağlandığınız takdirde dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Böylelikle verimliliğinizden ve hızınızdan herhangi bir olumsuzluk durumda bir şey kaybetmemiş oluyorsunuz. Dolayısıyla OneDrive, zaman ve mekân farketmesizin işlerinize devam etmenizi sağlayan çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Görsel 2

[/mk_fancy_title][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/onedrive-1-1.png” image_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/onedrive-2-1.png” image_size=”full” title=”Görsel 3: OneDrive adımları” caption_location=”outside-image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/onedrive-3-1.png” image_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/resim-onedrive1.png”][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/resim-onedrive-2.png”][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/resim-onedrive-3.png”][/vc_column][/vc_row]