Skip to content

COPILOT ARTIK HERKES İÇİN AYNI ANDA HER YERDE!

copilot blog görseli

COPILOT ARTIK HERKES İÇİN AYNI ANDA HER YERDE!

Copilot Pro Hero graphic

Merhaba sevgili okurlar,

Yeni yılın başlamasıyla beraber insanların hem iş hem de kişisel hayatları için Microsoft Copilot’ı giderek daha fazla kullandığını ve sevdiğini görmeye başladık. Microsoft’un amacı, hayatlarımızda adeta bir arkadaş gibi rol alan Copilot’ı dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insana sunarak gezegendeki her insanı ve her kuruluşu daha fazla şeyi başarması için güçlendirmek. Bugüne kadar 5 milyardan fazla sohbet ve 5 milyardan fazla görüntü ile bu misyonlarında bir kilometre taşına daha ulaştılar. Copilot tercih edilmeye ve kullanılmaya devam ettikçe, nasıl geliştirilebileceğine dair değerli geri bildirimler geliyor. İki örnek verelim: Birincisi, sunulan  en yeni bilgilere daha hızlı erişmek isteyen içerik oluşturucular, araştırmacılar, yazılımcılar gibi bir dizi Copilot uzman kullanıcısı var. İkincisi, Microsoft 365 müşterileri kişisel kullanım için Microsoft 365 uygulamalarında Copilot’a erişmek istiyor.

Bu ihtiyaçları karşılamak için bugün, uzman kullanıcılar, içerik oluşturucular ve Copilot deneyimlerini bir üst seviyeye taşımak isteyen herkes için daha fazla seçeneği duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk olarak, yapay zeka özellikleri için daha yüksek bir hizmet katmanı sağlayan, Copilot yapay zeka özelliklerini Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelerine getiren ve Copilot GPT’leri oluşturma yeteneği gibi yeni özellikler sunan, bireyler için yeni bir premium abonelik olan Copilot Pro ile başlıyoruz. Ayrıca Copilot uygulamasının iOS ve Android telefonlar için genel kullanıma sunulduğunu da söylemek isteriz. Son olarak, Copilot for Microsoft 365’i bugünden itibaren küçük ve orta ölçekli işletmeler de dahil olmak üzere her büyüklükteki işletmenin kullanımına sunularak daha fazla ticari müşteriye ulaşıyor olacak.

 

 

Copilot Pro ile tanışın: Yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi güçlendirin

Copilot deneyimlerini güçlendirmek isteyen bireylere Microsoft Copilot’ın en gelişmiş özelliklerini ve yeteneklerini sunan yeni bir abonelik olan Copilot Pro’nun kullanıma sunuluyor! İster yazma, kodlama, tasarım, araştırma veya öğrenme konularında üst düzey yardıma ihtiyacınız olsun, Copilot Pro size daha yüksek performans, üretkenlik ve yaratıcılık sunuyor olacak.

Copilot Pro şunları sağlar:

  1. İhtiyacınız olduğunda doğru becerileri size sunmak için web’deki, bilgisayarınızdaki, uygulamalarınızdaki ve yakında telefonunuzdaki bağlamınızı anlayarak cihazlarınızda çalışan tek bir yapay zeka deneyimi.
  2. Microsoft 365 Bireysel ve Aile aboneleri için PC, Mac ve iPad’de Word, Excel[i], PowerPoint, Outlook ve OneNote’ta Copilot’a erişim.
  3. OpenAI’nin GPT-4 Turbo’su ile bugünden itibaren en yeni modellere öncelikli erişim. Copilot Pro ile daha hızlı performans için yoğun zamanlarda GPT-4 Turbo’ya erişebilecek ve çok yakında deneyiminizi istediğiniz gibi optimize etmek için modeller arasında geçiş yapabileceksiniz.
  4. Designer’dan Image Creator (eski adıyla Bing Image Creator) ile geliştirilmiş AI görüntü oluşturma – size daha ayrıntılı görüntü kalitesi ve yatay görüntü formatı sunarken günde 100 güçlendirme ile daha hızlı olmasını sağlar.
  5. Yeni Copilot GPT Oluşturucumuzda (çok yakında) sadece basit bir dizi komutla kendi Copilot GPT’nizi – belirli bir konu için özelleştirilmiş bir Copilot – oluşturma yeteneği.

 

Her büyüklükte işletme için Copilot

Copilot Pro bireyler için en iyi seçenekken, Microsoft 365 için Copilot kurumlar için en iyi seçenektir. Microsoft 365 için Copilot Kasım ayında kurumlar için genel kullanıma sunuldu. Bu yılın başlarında bahsedildiği gibi, Fortune 100’ün %40’ı Erken Erişim Programına katıldı ve kurumlar için GA’dan bu yana Visa, BP, Honda, Pfizer gibi müşteriler ve Accenture, KPMG ve PwC gibi iş ortakları Copilot’ı kullanıyor. Bu da farklı sektörlerden binlerce insanın yanlarında yapay zeka destekli bir yardımcı pilotla yeni yöntemlerle çalışmaya başladığı anlamına geliyor. Bugün, Microsoft 365 için Copilot’ın artık minimum kullanıcı limiti olmadan her büyüklükteki kuruluş için kullanılabilir olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

 

Bu güncellemeler şunları içeriyor:

  1. Microsoft 365 için Copilot, Microsoft 365 Business Premium ve Business Standard ile küçük işletmeler için genel kullanıma sunulmuştur.
  2. Ticari planlar için minimum 300 koltuk satın alma koşulu ortadan kalkıyor ve Copilot’ Office 365 E3 ve E5 müşterileri için kullanılabilir hale geliyor. (Daha önce Microsoft 365 lisansı gerekiyordu).
  3. Kurumsal müşteriler artık Microsoft 365 için Copilot’ı Microsoft Bulut Çözümü Sağlayıcı iş ortaklarından oluşan Microsoft’un muhteşem ağı üzerinden satın alabilirler.
  4. Geçtiğimiz ay, eğitim fakültesi ve personeli için Microsoft 365 için Copilot’ın uygunluğu da duyuruldu.

Microsoft 365 için Copilot, e-postalar, toplantılar, sohbetler, belgeler ve daha fazlasının yanı sıra web de dahil olmak üzere iş yerindeki tüm veri evreninizde çalıştığından kurumlar için çok daha güçlü bir çözümdür. Copilot, “Ekibime ürün stratejisini nasıl güncellediğimizi anlatın” gibi doğal dil komutlarıyla sabahki toplantılara, e-postalara ve sohbet konularına dayalı bir durum güncellemesi oluşturabilir. Ayrıca Microsoft Teams (Copilot Pro ile kullanılamaz) dahil olmak üzere milyonlarca insanın her gün kullandığı uygulamalara entegre edilmiştir. Copilot Word’de yaratıcılığınızı hızlandırır, Excel’de verileri analiz eder, PowerPoint’te sunumlar tasarlar, Outlook gelen kutunuzu düzenler, Teams’te toplantıları özetler (katılmış olsanız da olmasanız da) ve çok daha fazlasını yapar. Kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik ve uyumluluğun yanı sıra Microsoft’un Müşteri Telif Hakkı Taahhüdü ile desteklenen yapay zekayı kullanarak her ölçekten işletmenin nasıl daha fazlasını elde ettiğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

 

Copilot Mobile app screeshots

 

Copilot’taki Yeni Özellikler

Copilot’ın kullanım alanını daha fazla kişiye ulaştırırken, Copilot’ın yapay zekayı kullanarak üretkenliği ve yaratıcılığı nasıl dönüştürebileceğini keşfetmek isteyen herkes için harika bir ücretsiz deneyim sunulmaya da devam ediyor. Copilot’taki ek güncellemeler için copilot.microsoft.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Copilot GPT’leri, Microsoft Copilot’ın davranışını özellikle ilgilendiğiniz bir konuda özelleştirmenize olanak tanır.  Bugünden itibaren fitness, seyahat, yemek pişirme gibi belirli amaçlara yönelik birkaç Copilot GPT’si kullanıma sunulacak. Çok yakında Copilot Pro kullanıcıları da Copilot GPT Builder’ı kullanarak kendi Copilot GPT’lerini oluşturabilecekler. Kullanıma açılma zamanı yaklaştıkça bu deneyim hakkında daha fazla bilgi için takipte kalın.
  2. Copilot mobil uygulaması – Copilot mobil uygulaması artık Android ve iOS’ta kullanıma sunuldu. Copilot mobil uygulaması, GPT-4’e erişim, görüntü oluşturma için Dall-E 3 ve Copilot ile sohbet ederken telefonunuzdaki görüntüleri kullanma yeteneği dahil olmak üzere bilgisayarınızdaki Copilot ile aynı özellikleri içerir. Uygulamayı Google Play Store veya Apple App Store’dan indirebilirsiniz.
  3. Microsoft 365 mobil uygulamasında Copilot – Ayrıca Microsoft hesabı olan kişiler için Android ve iOS için Microsoft 365 mobil uygulamasına Copilot ekleniyor. Bu yeni özellik önümüzdeki ay kullanıma sunulacak. Copilot’a doğrudan uygulamanın içinden erişebilecek ve oluşturduğunuz içeriği kolayca bir Word veya PDF belgesine aktarabileceğiniz. Uygulamayı Google Play Store veya Apple App Store’dan indirebilirsiniz.

Bu duyurularla Copilot daha fazla müşteriye, işe yarayan daha fazla seçenekle sunuluyor. İster Copilot’ı ücretsiz kullanmaya başlamak isteyin, ister Copilot Pro ile Copilot deneyiminizi güçlendirmek isteyin, ister Microsoft 365 için Copilot ile üretkenliğinizi yeni yollarla artırmak isteyen bir KOBİ veya Kurumsal müşteri olun, herkes için uygun bir Copilot deneyimi sizleri bekliyor.

Copilot ve diğer Microsoft ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.