Skip to content

CoE (Center of Excellence) Starter Kit Nedir?

CoE (Center of Excellence) Starter Kit Nedir?

Merhaba, 

Bir süredir Power Platform teknolojileri ile çalışıyor ve artık uygulamalarınızın takibinde zorlanıyor musunuz?

Tüm uygulamalarınızı, geliştirici hesaplarınızı, güvenlik kurallarınızı ve veri tabanınızı kontrol edeceğiniz, raporlama ile bir sonraki stratejilerinizi belirleyebileceğiniz bir aracın mevcut olduğunu biliyor muydunuz ?

CoE Starter Kit nedir ? 

Center of Excellence şirket içerisindeki Power Platform ağını kontrol etmek ve verimliliği arttırmak adına dizayn edilmiş bir araçtır.Center of Excellence temelde inovasyon ve iyileştirmeyi teşvik etmek için tasarlanmıştır. CoE şirketinizin Microsoft Power Platform teknolojilerini adapte etmenize ve kullanım stratejinize destek olmak için üretilmiş birden fazla aracın yer aldığı bir merkezdir.

CoE Starter Kit’i kullanmaya nasıl başlarız ? 

 Set up the CoE Starter Kit – Power Platform , Microsoft Learn adresinde CoE Starter Kit kurulumu tüm adımlarıyla mevcut. Bu adres üzerindeki adımları takip ederek kurulumu yapabilirsiniz. Bu esnada admin yetkilerine sahip bir hesaptan kurulumu yapmanız ve BT uzmanınızdan destek almanızı tavsiye ediyoruz.  

  • Kurulumu yaptıktan sonra CoE Starter Kit alanından Power BI panelini açarak şirket içindeki geliştirilmiş tüm uygulamaları, ortamları, akışları vb. bir çok başlığa erişebilirsiniz. İlgili ayarları tamamladığınızda aşağıdaki yönetim paneli karşınıza çıkacaktır. 

 

 CoE Starter Kit Yönetim Paneli 

  • İşten ayrılan çalışanlarınızın geliştirdiği uygulamaların sahiplerini değiştirebilir ve eski uygulamalarınızı tekrar işler hale getirebilirsiniz. 
  • Güvenlik stratejinizi belirleyip ortamdaki kişilerin gerekli rollere atanmasını sağlayabilirsiniz.
     
  •  Lisans optimizasyonu gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Uygulama geliştiricilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak için bir strateji geliştirebilir, yeni geliştiricileri motive etmek adına iç etkinlikler ile gelişimi arttırabilirsiniz.
     
  • Ortamlarınıza yeni dahil olan kullanıcılar için bir hoşgeldiniz içeriği hazırlayabilirsiniz.
     

Maker Welcome 

  • Haftalık özet raporları ile sistem adminlerini ortamdaki kullanım bilgileri hakkında güncel tutabilirsiniz.
     

Usage Insight

  • Veri politikalarınızı yönetebilir, veri kaybı ya da özel veri paylaşımlarını engelleyebilirsiniz.