Skip to content

Bulk Update

Bulk Update

Active Directory User Bulk Update,Windows Server Active Directory kullanıcılarınızın Attribute bilgilerini tek veya toplu halde güncelleme yapmanızı sağlar.Active Directory’de güncellenmesi gereken birçok kayıt vardır.Bu kayıtları Powershell script ile güncelleyerek iş yükünüzü azaltacaktır.

Active Directory User Bulk Update işlemlerimizi RSAT Active Directory Powershell üzerinden gerçekleştireceğiz.

İşlem adımlarına geçebiliriz.

 

-Güncelleme yapacağımız kullanıcımızın özelliklerine girerek Email veya diğer Attributes kısımlarında herhangi bir kayıt olmadığını aşağıdaki gibi görebilirsiniz.

 

-Powershell üzerindende kontrol ettiğimizde Email kısmında herhangi bir kayıt olmdığını görebilirsiniz.

 

 

-Güncelleme yapacağımız bir veya birden fazla kullanıcımızı aşağıdaki gibi Excel’de Attributes kısmını birinci satıra ve kullanıcılarınızı alt satırlara ekleyerek farklı kaydet yapıp UTF-8 CSV formatında C:Scripts klasörüne kaydediyoruz.

 

 

-Aşağıdaki script’i notepad’e yapıştırıp ps1 uzantısı ile C:Scripts klasörüne kaydediyoruz.Kırmızı ile işaretli alanlar isteğe bağlı olarak düzenleyebilirsiniz.

 

$UpdatedADUserData = Import-Csv -Path C:Scriptsbulk.csv

ForEach ($user in $UpdatedADUserData){

Get-ADUser $user.SamAccountName , Set-ADUser -Replace @{Department=$user.Department ;title=$user.title ;mail=$user.mail ;proxyAddresses=$user.proxyAddresses}

}

-Active Directory Powershell Module’i yönetici olarak çalıştırıp C:Scripts klasörüne gelerek BulkUpdate.ps1 scriptimizi çalıştırıyoruz.

 

 

-Script başarılı bir şekilde çalıştıktan sonra kullanıcınızın attribute kısımlarını kontrol ettiğinizde güncellendiğini görebilirsiniz.Kullanıcılarınızın Attribute kısımlarında eski bir kayıt varsa bu script ile güncelleyebilirsiniz.

 

Umarım faydalı olmuştur.Görüşmek dileğiyle.