Skip to content

Bu Hafta Kendinize Ne kadar Zaman Ayırdınız?

Bu Hafta Kendinize Ne kadar Zaman Ayırdınız?

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”18″ font_family=”none”]Sadece iş hayatınızda değil günlük yaşantınızda da çalışma düzeninizi dengelemeniz gerekiyor. Daha sağlıklı bir çalışma alanı oluşturmak ise enerjinize ve iş yoğunluğunuza göre şekillenebiliyor. Günlük, haftalık veya aylık çalışma planlarınızın aksaması, planlarınıza ayak uyduramamanız ve sürekli geciken işleriniz sizi daha fazla strese sokarken, verimliliğinizi de olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun ve koşuşturmalı geçen zamanlarınızda kendinize vakit ayıramamak sizi olumsuz etkiliyor. İş ve özel hayatınızdaki dengeyi sağlamak için ihtiyacınız olan molalar yani nefes alabileceğiniz zamanlar planlamak ve takibini yapabilmek oldukça önem taşıyor. 

Çalışma düzeninizi oluşturabileceğiniz, daha verimli ve dengeli bir alan yaratabilmeniz için size destek olabilecek Microsoft MyAnalytics ile tanışın. 

Microsoft MyAnalytics Nedir? 

MyAnalyticsMicrosoft Office 365 ile gelen ücretsiz uygulamalardan biridir. Odaklanma, dengeli yaşam ve iş ilişkilerinizi geliştirme konusunda size somut veriler vererek, adeta kişisel kontrol paneliniz haline geliyor. 

Çalışma Düzeninizi Keşfedin 

Düzenli veya dağınık, hızlı veya yavaş çalışmak kendinizi en rahat hissettiğiniz çalışma yöntemlerinden bazıları olabilir. Ancak zamanınızı ne kadar doğru ve verimli kullandığınızı ölçümleyebiliyor musunuz? Gerçekten de çalışma yöntemleriniz sizin için en iyi çalışma yöntemleri mi?  

MyAnalytics önünüze somut veriler koyarak kendinizi ölçümleyebilmenize yardımcı oluyor. Çıkan analizlere göre verileri anlamlandırdığınızda iş planlarınızı, çalışma şeklinizi daha doğru ve verimli hale getirebilirsiniz. Çıkan verileri okuyarak kendinize çalışma haritası çıkarabilir, daha üretken ve zamanınızı yönetebileceğiniz alanlar yaratabilirsiniz.  [/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/gsterge-tablosu.png” image_size=”full” desc=”Görsel 1: Gösterge Tablosu” caption_location=”outside-image” align=”center”][mk_fancy_title size=”18″ font_family=”none”]

  • Odaklanma 

Çalışmaya başladığınız ve tam odaklandığınız o anda gelen bir e-posta, dikkatinizi dağıtacak sohbet ortamı veya bir telefon… Etrafınızdaki her şey dikkatinizi dağıtabilecek bir unsur haline gelebiliyor. Bir e-postayı kontrol ettikten sonra tekrar odaklanmak uzun zaman alabiliyor. Daha verimli ve hızlı çalışarak işlerinizi toparlamanız için günde 1 veya 2 saat odaklanarak çalışabilmek yeterli olabiliyor.  

MyAnalytics, odaklanmak için her gün 1 veya 2 saat odaklanma saatini otomatik olarak ekleyebiliyor. Odak planı istediğiniz zaman oluşturabilir veya sonlandırabiliyorsunuz. Böylelikle odaklanabildiğiniz saat aralıkları yaratarak çalışma düzeninizi oluşturabiliyorsunuz. [/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/odaklanma.png” image_size=”full” desc=”Görsel 2: Odaklanma” caption_location=”outside-image” align=”center”][mk_fancy_title size=”18″ font_family=”none”]

  • Dengeli Yaşam 

Dengeli ve sağlıklı yaşamak herkesin planladığı ve hasretini çektiği ama uygulamaya vakit bulamadığı sorunlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Çalışma tempolarınızın yoğunluğu hem bedenen hem de zihnen sizi yorgun düşürebiliyor. Stresli çalışma ortamları da sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor.  

  • Çalışırken zamanınızı nasıl harcıyorsunuz?  
  • Girdiğiniz toplantılar sizi ne kadar kesintiye uğratıyor?   
  • Ayın hangi günleri sessiz günleriniz olabiliyor? 

Bu noktada çalıştığınız saatler içerisinde veya tatil günlerinizde işle bağlantınızı kesip kendinize zaman ayırmanız gerekiyor. Yoğun temponuzdan bir süre uzak kalarak her şeyle bağlantınızı kesin ve dinlenebilmek için kendinize izin verin. Bu sayede çalışma temponuzla sessiz günlerinizi dengede tutabilirsiniz. Dengede tutabildiğiniz sürece zamanınızı doğru yönetebildiğinizi fark edeceksiniz. 

MyAnalytics, sessiz geçirdiğiniz günleri analiz ederek somut bir şekilde önünüze getiriyor. Size öneriler sunarak yol göstermekte yardımcı oluyor. İş dışında kendinize vakit ayırabildiğiniz günleri, saatleri size gösteriyor ve bu sayede verilerinize bakarak kendinize izin verebileceğiniz zamanları planlayabiliyorsunuz.  [/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/dengeli-yaam.png” image_size=”full” desc=”Görsel 3: Dengeli Yaşam” caption_location=”outside-image” align=”center”][mk_fancy_title size=”18″ font_family=”none”]

  • İletişim Ağı 

İletişim ağınıza bakarak şirket içinde veya dışarıda en çok kimlerle iletişim içerisinde olduğunuzu görebiliyorsunuz. İletişim ağınızı takip edebilmek, iş süreçlerinizi yürüttüğünüz kişilerle iş planlarınızı yönetebilmek için iyi bir yol arkadaşı oluyor. 

  • En çok kimlerle iletişim kurduğunuzu görebiliyor ve önemli olduğunu düşündüğünüz kişileri işaretleyebiliyorsunuz. 
  • E-postalarınızın okunma yüzdelerine göre e-posta trafiğinizin en çok kiminle olduğunu analiz edebiliyorsunuz.  
  • Bu sayede karşılıklı olarak beklentilerinizi verimli bir şekilde karşılayabiliyorsunuz. Bu kişilerle, ilgili görevleri ve gelen e-postaları takip edebiliyor ve önemli olarak işaretleyebiliyorsunuz. 

MyAnalytics ile iletişim ağları oluşturmak, yeni bakış açıları kazanmanıza ve iş ortaklıkları kurmanıza yardımcı oluyor.  [/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/iletiim-a.png” image_size=”full” desc=”Görsel 4: İletişim Ağı” caption_location=”outside-image” align=”center”][mk_fancy_title size=”18″ font_family=”none”]

Verilerinizi Sadece Siz Görebilirsiniz 

MyAnalytics ile beraber elde edilen verileri yalnızca siz görebilirsiniz. Patronunuz, yöneticiniz veya sistem yöneticiniz verilerinize ulaşamaz. MyAnalytics, e- postalarınız ve toplantılarınız hakkındaki bilgileri, Teams veya çağrılarınız üzerindeki verileri kullanarak analiz eder.  

MyAnalytics, verilerinizi e-posta kutunuzda saklar. Bu da e-posta ve takvim bilgilerinizin gizli tutulduğu şekilde korunduğu anlamına gelir. [/mk_fancy_title][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]