Skip to content

BT Sektörüne Özel Neden Danışmanlık Hizmeti Almalısınız?

BT Sektörüne Özel Neden Danışmanlık Hizmeti Almalısınız?

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]

İnsan Kaynakları Departmanları Neden Danışmanlık Hizmeti Almalı?

Bir çok firma daha önce bu hizmeti kullanmadıysa ön yargılı yaklaşabiliyor.

Ben yazımda size 60.000 ₺’lik bir maliyet yerine bunu nasıl 25.000₺ ye alabileceğinizi anlatacağım. Nasıl mı? Yazının devamında cevaplıyor olacağım.

Öncelikle bu hizmeti kullanmak size ne gibi  faydalar sağlar gelin biraz bunları konuşalım;

Profesyonel bir danışmanla çalışmanız öncelikle firmanızın prestiji için oldukça önemli. Markanızı temsil eden kişi ve fiziksel koşullar ilk izlenimi oluşturuyor, bunların hemen sonrasında adayla teknik olarak aynı dili konuşan konusunda uzman bir danışman, pozisyonu en iyi şekilde adaya aktarıyor.

Yapılan araştırmalara ve sektördeki tecrübelerime dayanarak bir BT personelini işe almak için toplan 450 CV taranıyor, bu da yaklaşık bir İnsan kaynakları çalışanı için 8 saatlik mesai demek oluyor. Bu CV’lerden uygun olduğunu düşündüğü yaklaşık 250 adayı telefonla arayıp ön mülakat yaptığını düşünürsek bu da yaklaşık 20 saat gibi bir mesai demek oluyor. Bu adaylardan yaklaşık 50 kişi görüşmeye gelse toplam harcanan mesai ve organizasyon süresi 50 saati aşıyor. Sonuç olarak ikinci görüşmelerin organizasyonu uygun profillerle teknik ekiplerin tanıştırılması referans çalışmaları derken yaklaşık 15 saat mesai daha harcamış oluyor. Bu örnekte her şey yolunda giderse bir aday için 93 saat mesai yapmış oluyor. Araya giren işler, molalar vs. derken aslında bir personel 1 ay hiçbir iş yapmadan sadece bu pozisyona çalışması demek.

Şimdi de dilerseniz size maliyeti ne olur onu konuşalım.

Bir insan kaynakları personeli bir aylık işveren maliyeti 10.000₺ diyelim, bu adaylarla görüşen BT personelinin harcadığı mesainin maliyeti de size yaklaşık 10.000₺ olur. Ayrıca kariyer portallarına harcadığınız para ve tüm bu organizasyon için harcanan araç gereçlerin tutarı minimum 3.000₺ dersek, en basit hesapta 23.000₺ cebinizden şimdiden harcadınız.

Gelelim şimdi bulduğunuz adayı işe aldınız ve memnun kalmadığınız senaryoya

O kadar emek verdiniz, mesai harcadınız, bir çok maliyete katlandınız ve nihayet aradığınız personeli işe başlattınız ama bir problem var. Adaydan memnun kalmadınız veya aday farklı arayışlarda ve yollarınızı ayırmak zorunda kaldınız! Bildiğiniz gibi BT personelleri yüksek maliyetli kaynaklar, bu örnekte bir yazılım geliştirme personeli istihdam ettiğinizi varsayalım ve aylık 9.000₺ net maaşla iki ay çalıştırdığınızı varsayım. İşveren maliyeti bu personelin 2 ay için minimum 35.000₺ olacak. Ve tüm süreç baştan başlayacak. Yani garantisi olmayan bir iş için 60.000₺ para harcadınız.

Şimdi de sizlere ne sağlayacağız biraz da onlardan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle en çok zorlanılan konulardan biri olan doğru profile ulaşma aşamasından bahsedelim. BT işe alım danışmanları kariyer portallarında bulamayacağınız yüzlerce aday içerisinden tarama yaparak en uygun profillerle sizler yerine görüşme sağlar. Bu görüşmelerde yetkin işe alım danışmanları sizlerin belirlemiş olduğu kişisel yetkinlikleri sorgulayarak kurum kültürünüze ve ekip arkadaşlarına en uygun profili seçerek bir sonraki aşamaya taşır. Bu aşamada pozisyon için gereksinimler sorgulanarak adayın teknik yetkinlikleri ölçülür ve aslında kurumunuza, yöneticiye ve işe en uygun profil seçilmiş olur.

Sonrasında vakit kaybetmeden sizlerle tanıştırılır. Bu tanışma organizasyonlarını en konforlu şekilde yapmanız için tüm organizasyonu biz gerçekleştiriyoruz.

Uçtan uca danışmanlık hizmeti dediğimiz, adayın tüm süreçlerinde; CV tarama yetkinlik ve teknik mülakatlar, tanışma organizasyonları, referans kontrolleri vb. gibi süreçleri üstlenip sizlere en kısa sürede en uygun profili istihdam etmenizi sağlıyoruz. Bu süreçte eğer istihdam edilen personelden memnun kalmadığınız takdirde, hemen ücretsiz bir şekilde aynı pozisyonu tekrar çalışıyoruz.

Firmaların temel ihtiyacı öncelikle İnsan Kaynağıdır ve kurumunuzu ileriye taşıyacak olan doğru profil firmanıza değer katar.

Eğer sizde profesyonel danışmanlık hizmetlerimizle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.[/mk_fancy_title][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_button dimension=”savvy” url=”https://peakup.org/global/bt-ise-alim-hizmetleri/” align=”center”]Danışmanlık teklifi al[/mk_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/recuitment_imza_son.gif” image_size=”full”][/vc_column][/vc_row]