... Skip to content

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 03-Fülay YAŞA, Meltem TURGAN

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 03-Fülay YAŞA, Meltem TURGAN

Bagde Crawler Fırsat Eşitliği üçüncü serisinde bu hafta birbirinden yetenekli ve deneyimli FM Data İletişim kurucuları Fülay Yaşa ve Meltem Turgan bizlerle beraberdi. Sadece teknoloji sektöründe değil hangi iş alanında olursa olsun iki kadın girişimcinin kurduğu bir şirket görmek PEAKUP ailesi olarak bizi çok mutlu ediyor. Şimdi gelin onları daha yakından tanıyalım.

Fülay ve Meltem hanımın üniversite dönemlerine dayanan bir arkadaşlığı bulunuyor. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi bölümünde eğitimlerini tamamlayan ikili başlangıçta iletişim sektöründe farklı yerlerle çalışma imkanı sağlayarak deneyim kazandılar. Fülay Yaşa daha çok içerik ve medya kısmına yönelerek Hürriyet Gazetesi’nde 8 yıllık bir çalışma serüvenine atılırken Meltem Turgan ise kurumsal tarafta Vestel, Zorlu Holding gibi büyük firmalarda görev aldı. Bu geçen yıllarda artık kendilerinin yeterince geliştiklerine ve deneyim kazandıklarına inandıkları zamanda kendi işlerini kurmaya karar verdiler ve FM Data İletişim de 8. Yıllarını tamamladılar.

İletişim sektöründe yer almaya nasıl karar verdiler, üniversite dönemlerinden çalışma hayatına kadar sektörde kadın erkek dağılım oranları nasıl, kadınların iletişim becerileri daha mı kuvvetli, iki kadının birlikte çalışmasının sektörde getirebileceği avantajları ve dezavantajları var mı gibi soruların cevaplarını öğrendiğimiz Bagde Crawler Fırsat Eşitliği sohbetimizi tıklayarak izleyebilirsiniz.