Azure VM Types (F Type -N Type)

Bu yazmız ile Azure F ve N boyutlu vM’leri üzerinde konuşacağız. Bu iki Azure vM boyutu daha önce incelediğimiz Azure vM boyutlarından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Azure F boyutuna sahip vM’ler işlem için iyileştirilmiş olarak karşımıza çıkarken Azure N boyutuna sahip vM’ler Gpu özellikleriyle bizleri karşılıyor.

Azure VM Types  (Instance F)

Azure üzerinde F boyutlu vM’ler için kısaca işlem için iyileştirilmiş vM’ler diyebiliriz. Bu boyutların en büyük özelliği yoğun işlem gücü kullanan işlemler için iyileştirilmiş olmasıdır. Azure F boyutunda bulunan Fsv2 serisi bizleri Intel’in Xeon Platinum (Skylake) işlemci ile karşılamaktadır. Bu işlemcilerin Turbo Boost Technology ile 3,7 Ghz’e varan saat hızlarına ulaşabildiklerini ayrıca eklemek gerekmektedir.

Azure Type F

Azure F boyutuna sahip vM’leri toplu işlemler, web sunucuları ve analiz işlemlerimiz için tercih etmemiz gerekmektedir.

Azure VM Types  (Instance N)

Azure N boyutu ile karşımıza çıkan vM’ler GPU özelliklerine sahip olan Azure vM’leridir. Azure N boyutu bizleri 3 farklı seri ile karşılamaktadır. Bu seriler NC, ND ve NV olarak görülmektedir. Aynı boyut üzerinde çalışan bu 3 seri aslında içlerinde farklı amaçlara hizmet etmek için kurgulanmıştır.

Azure Type N

Azure N boyutu üzerinde bizleri karşılayacak olan bu seriler güçlerini hangi donanımlardan alıyorlar ve hangi alanlar üzerinde çalıştırılması gerekiyor hızlıca bakalım istiyorum.

NC Serisi : Yüksek performanslı bilgi işlem ve makine öğrenimlerinde tercih edilmesi önerilmektedir. Bu seri üzerinde ki vM’ler Nvdia Tesla v100 Gpu’suna sahiptir.

ND Serisi : Derin öğrenim için eğitim ve çıkarım senaryolarında tercih edilmelidir. Bu seri üzerinde ki vM’ler ise Nvdia Tesla P40 GPU’su ve Nvdia Tesla v1oo Gpu’suna sahiptir.

NV Serisi :  Bu serimiz ise güçlü uzak sanallaştırma için tercih edilmelidir. Bu seri üzerinde ki vM’ler ise Nvdia Tesla M60 Gpu’suna sahiptir.

Genel olarak toparlamak gerekirse Azure N boyutuna sahip vM’leri derin öğrenme, grafik işleme, simülasyon, ve video işleme gibi güçlü Gpu gereksinimi olan işlemler için kullanılmalıdır.

Change Management ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın..

Faydası olması dileğimle..

Start typing and press Enter to search

X