Skip to content

Azure Company Branding

Azure Company Branding

Bir çoğumuz Office 365 paneline erişim yaptığımızda, aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi Microsoft’un standart markasını görmekteyiz. İstersek bu standart marka görünümünü şirket markası olarak tanımlayabilir ve kurumsal tarafta kullanıcılarınıza çarpıcı bir görünüm sunabilirsiniz.



Office 365 Standart marka görünümünü kendi ortamınıza uyarlamak için aşağıdaki Azure Active Directory servisine erişim sağlamanız gerekir.



Office 365 portalına admin hakkına sahip bir kullanıcı ile erişim sağladığınızda Admin Centers bölümünden Azure AD (Azure Active Directory) hizmetine ulaşabilirsiniz.



Ardından Azure Active Directory – Company Branding altında şirket marka yapılandırma ayarını göreceksiniz. Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi, ilgili bölüme tıklanır.



Background image bölümünde, maksimum görüntü boyutu 1420 x 1200 pikseldir ve maksimum dosya boyutu 500KB‘dir. Banner logo bölümünde ise Office 365 oturum açma sayfasında kullanıcıların kimlik bilgilerini doğruladığı kısımdır. Buradaki maksimum görüntü boyutu 60 x 280 pikseldir ve maksimum dosya boyutu 10KB‘dir. Oturum açma sayfası kısmına bir mesaj ekleyebilirsiniz.



Tüm bu işlemleri tamamlandıktan sonra kısa bir süre içinde herhangi bir kullanıcı ile girişi yapmayı denediğinizde, firmanın markasını ve logosunu göreceksiniz.