Skip to content

Cutover Migration-Part 6

Cutover Migration-Part 6

Taşıma işleminin tamamlanmasının ardından Office 365 Admin Center’daki “Users” bölümünde kullanıcılar gözlemlenecektir.


Kullanıcılara ister powershell komutları ile istenilirse de Office 365 portalından lisans atama işlemi gerçekleştirilir.


Gerekli taşıma işleminden sonra sıra maillerin Office 365 platformuna yönlendirilmesidir. Bunun için ön gereksinimlerde sadece doğrulama işlemi gerçekleştirilen domain üzerine gelinerek “Manage DNS” diyerek Office 365’e yönlendirilmesi gereken kayıtların yer aldığı arayüz kullanıcıyı karşılayacaktır.


Office 365 servislerinin kullanılması ve maillerin on-premise ortama değilde Exchange Online’da yer alan mail kutularına düşmesi için girilmesi gereken kayıt listesi şekilde görülmektedir. Burada dikkat edilmesi gerekn bir nokta vardır: Autodiscover kaydı. Bu kayıt, MX kaydının Office 365’e yönlendirilmesinin ardından artık maillerin Exchange Online ortamına düştüğünden emin olduktan sonra, batch’in bir kere daha incremental mailleri alması için başlatılmasının ve sonlanmasından sonra eski kaydın silinip girilmesi gereken kayıttır.


Incremental maillerin alınması için batch’in yeniden çalıştırılmasının ardından autodiscover kaydı girilir ve batch silinebilir. Böylelikle artık kullanıcılar aktif olarak Office 365 servislerini kullanabileceklerdir. Bu örnekte kullanıcılar “In cloud” ortamında yer almakta ve kendilerine ait lokal Active Directory’den başka bir mail şifreleri vardır. Bu şifrelere raporlara bakıldığı bölümden erişilebilir. Kullanıcıların Windows Azure Active Directory Sync ile senkron edilmesi gerekirse taşıma işlemi sonrasında ilgili Dirsync Tool’una ait gerekli işlemler gerçekleştirilir.