Skip to content

POWER BI RAPORUNU SHAREPOINT ONLINE’A EKLEME

POWER BI RAPORUNU SHAREPOINT ONLINE’A EKLEME

SharePoint Online’nın Power BI rapor bölümünü kullanarak, Power BI raporlarınızı kolay ve etkileşimli bir şekilde ekleyebilirsiniz. “SharePoint Online’a Ekle” seçeneğini kullanırken, ekli raporun satır düzeyinde güvenliği (RLS) aracılığıyla tüm proje izinlerine ve veri güvenliğine uygundur, böylece kolayca güvenli bir dahili portal oluşturabilirsiniz.
Power BI ekibinin son yayınladığı güncelleme ile SharePoint’te bulunan Power BI raporlarının, eylem çubuğunada yer verdi. Haydi hep birlilkte inceleyelim!

SHAREPOINT NEDİR?

SharePoint uygulaması, Microsoft tarafından geliştirilen bir veri depolama sistemidir. Sistem, şirketlerin belgelerini bulut kayıtlarına kopyalamasını sağlayarak veri kaybını önler. Microsoft Sharepoint, Microsoft tarafından hazırlanan tüm dokümanların tek bir çatı üzerinde toplanmasını sağlayarak programlar arası veri aktarımını kolaylaştırır. SharePoint uygulaması, tüm uygulamaların (OneDrive İş ve Microsoft Office gibi) entegrasyonunu ve bu uygulamalar arasında veri aktarımını destekler ve lisanslaması Microsoft Office uygulamasıyla aynıdır.

SHAREPOINT NE İŞE YARAR?

İş akışınızda belge dönüştürmeyi hızlandırmak için SharePoint’i kullanabilirsiniz. Microsoft sistemlerinde oluşturulan ve kaydedilen belgeler, SharePoint üzerinden kolayca yönetilebilir. SharePoint uygulaması, belge yönetimini kolaylaştırmak ve Microsoft uygulamaları arasındaki tüm veri akışlarını sağlamak, belge yönetimi, sistemler arası bilgi aktarımı, arşivler arasında arama seçenekleri ve çeşitli Excel hizmetleri sağlayarak veri yönetimini kolaylaştırmak için kullanılır. Kaydedilen belgede herhangi bir değişiklik yapıldığında veri sahibi bilgilendirilir. SharePoint, belge ve bilgilerin üst düzey güvenlik önlemleriyle kontrol edilmesini, belgelerin ortak kullanılmasını ve tüm çalışmalarda belgelere kolayca erişilebilmesini sağlar.

POWER BI RAPORUNU SHAREPOINT ONLINE SAYFASINA EKLEME

1. Sharepoint Online’da Sayfalar -> Yeni -> Site Sayfası’ni seçerek yeni bir site sayfası oluşturalım.

2. (+) ile gösterilen butona tıklayarak Microsoft Power BI eklentisini seçeceğiz.

3. Microsoft Power BI eklentisini seçelim.

4. Share Point Online hizmetine raporumuzu eklemek için Rapor ekle düğmesini kullanalım.

5. Karşımıza çıkan ekranın sağ tarafında eklemek istediğimiz Power BI raporunun bağlantı adresini bizden beklemektedir. Şimdi Power BI Web hizmetine gidip eklemek istediğimiz raporun bağlantı adresini kopyalayalım. Ben bu yazımda Power BI ekibinin sunmuş olduğu örnek bir raporu kullanacağım.

6. Power BI Web hizmetinde raporumuzu açarak bağlantı adresini kopyalayalım.

7. Power BI Web hizmetinden kopyalamış olduğumuz raporun bağlantı adresini Share Point Online’da sağ tarafta bulunan Power BI raporu bağlantısı kutucuğuna yapıştıralım. İşlemi gerçekleştirdiğimizde kullanmak istediğimiz raporun SharePoint Online’a geldiğini göreceksiniz. Yayımla diyerek raporu SharePoint Online’a yerleştirebilirsiniz.

Artık raporunuz SharePoint Online hizmetinde.

POWER BI RAPORLARININ EYLEM ÇUBUĞU ARTIK SHAREPOINT ONLINE BÖLÜMÜNDE!

Power BI yeni paylaşmış olduğu güncellemesi ile artık SharePoint Online bölümünde eklemiş olduğumuz Power BI raporlarının eylem çubuğunada yer verdi. Power BI web hizmetinde raporda yapmış olduğumuz dışarı aktar,paylaş,yer işaretleri gibi bir çok özelliği artık burada da kullanabiliyoruz.

Tekrar görüşmek üzere, kolay gelsin!