Skip to content

Office 365 Planner Kullanımı

Office 365 Planner Kullanımı

Office 365 Planner Kullanımı

Birkaç kişinin bir araya gelip bir işi yapmaları dünyanın en zor işlerden biridir. Oysa ekip ruhu ve takım liderliğinde BEN yerine BİZ odalı olabilmek, bir bütün içinde birlikte hareket etmek ve yaratıcı fikirleri oraya çıkararak faydalı bir oluşum sağlanabilir. Rekabetin arttığı bu dünya da şirketler, aralarındaki yarışı kazanabilmek için ve verimliliklerini arttırmak amacıyla değişik ruhlar/takımlar oluşturularak bir bütün olduklarını bilelim. Takım liderliği, takım çalışması ve bunun motivasyona olan etkisi günümüz işletmelerin en önemli sermaye kaynağıdır. Hemen hemen her firmada süreçler; şirket içindeki takım liderleri tarafından ekipteki kişilere birtakım görevler atanır. Bu görevlerin kime atandığı ve ne aşamada olduğu, görevin ne zamana kadar bitmesi konusunda birçok havada kalan sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple ekip yöneticisi çalışanların performansını ve işlerin durumunu doğru bir şekilde izleyemiyor. Office 365 Planner sayesinde görev takibini daha kolay yapabilirsiniz. 

Office 365 Planner?

Office 365 Planner, ekibinizin planlarını oluşturmalarını, çalışmalarını düzenleme ve atamalarını, dosya paylaşmalarını, kimin ne üzerine çalıştığı hakkında sohbet etmeleri ve ilerlemelerine dair güncel bilgilerin bir arada buluduğu bir servistir. Özellikle farklı konumlarda bulunan ekiplerin online olarak aynı projeyi tamamlamasını kolaylaştıran proje yönetim uygulamaları, bir işi daha küçük parçalara bölerek, her birini ayrı bir kişiye görev olarak atama imkanı tanıyor. Daha sonra bu işler yöneticiler tarafından kolaylıkla takip edilebiliyor. Projenin hangi ayağını kim yönetiyor, hangi işler kimler tarafından yapılıyor gibi soru işaretleri bu uygulamalarla ortadan kalkıyor.

Aynı proje üzerinde çalışan ekiplerin mevcut durumu her an telefonla ya da e-postayla birbirine sormasının önüne geçerek, birden fazla kişinin aynı proje üzerinde daha verimli çalışmasını sağlıyor. Office 365 ile birlikte ücretsiz olarak yayınlanan Planner, OneNote ve Outlook gibi diğer ofis araçlarıyla entegre çalışmaktadır.

Office 365 Planner genel bakışhttps://www.youtube.com/watch?v=Y4x8SO8bWkA Office 365 Planner; Exchange Online, Sharepoint Online, OneDrive for Business, Skype for Business gibi servislerde kullanılmaktadır.


Office 365 Planner- Çalışma Panosu

  1. Ekipleriniz ve iş planlarınız 

  2. Atanan görevler 

  3. Henüz başlanmamış görevler kutusu 

  4. Devam eden görevler kutusu 

  5. Tamamlanan görevler kutusu 

  6. Renkli Kategori Etiketi

  7. Görevin atandığı kişi 

 

Office 365 Planner- Görev Kartı

Office 365 Planner – Raporlama Ancak Planner’ı tüm rakiplerinden ayıran şey, Office 365 ailesiyle tamamen entegre çalışması.

  • Planner – Outlook 

  • Planner – Takvim 

  • Planner – Sharepoint 

  • Planner – OneNote 

  • Planner – Yammer 

Aşağıdaki lisans tiplerine sahipseniz Office 365 Planner’ı hemen deneyebilirsiniz. Office 365 Planner şimdilik; 

  • Office 365 Enterprise E1–E3-E5 

  • Office 365 Business Essentials 

  • Office 365 Business Premium 

  • Office 365 Education