ŞİRKETİNİZE ÖZEL DÜZENLENEN TEMEL-İLERİ ONLINE EXCEL EĞİTİMLERİNE HEMEN KAYIT OLUN !
Maksimum 12 kişilik online sınıflarda, bire bir uygulamalı kurumlara özel verdiğimiz Online Excel Eğitimi ile istediğiniz Excel kullanım seviyesine ulaşabileceksiniz. Canlı yayında soru – cevaplarla en hızlı en pratik Excel kullanım uygulamalarını öğreneceksiniz. Eğitimlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için demo dersimizi izleyebilir ve yukarıdaki formu doldurabilirsiniz.
DEMO DERS
NEDEN PEAKUP ONLINE ?
EXCEL EĞİTİMİ
ACCESS EĞİTİMİ
WORD EĞİTİMİ
POWERPOINT EĞİTİMİ
OUTLOOK EĞİTİMİ
REFERANSLAR











EĞİTİM TAKVİMİ



Hemen iletişim bilgilerinizi gönderin, uzman ekibimiz sizi arayıp bilgilendirsin, ihtiyacınız olan eğitime en kısa sürede en uygun çözümü beraber üretelim.
Neden PEAKUP’la Microsoft Office eğitimleri ?
Excel, basit anlamda veri girişinden, finansal hesaplamalar yapmaya olanak sağlayacak kadar kapsamlı bir uygulamadır. Bankalar, kamu kurumları, İlaç ve Tekstil vb birçok sektör yoğun bir şekilde Exceli kullanarak, mali analiz tabloları, satış istatistikleri, personel maaşları ve SSK primleri, gibi bir çok listeyi Excel’de tutmakta ve üzerinde ilgili hesaplamaları yapmaktadır. Bir çok firmanın onlarca kritik işlemi takip amacıyla kullandığı Excel’in, hatasız ve hızlı sonuçlar dönebilmesi için kullanıcıların Excel’i iyi seviyede kullanmaları gerekmektedir. Ancak yıllar içerisinde eğitimlerimizden edindiğimiz tecrübelere dayanarak çok net söyleyebiliriz ki, Satış, Muhasebe ve hatta Bütçe ve Raporlama gibi uzun yıllardır Excel üzerinde çalışan departman personelleri dahil çoğu zaman kalıplaşmış bazı yöntemler dışında kendilerini hızlandıracak farklı ve yeni yöntemlerden haberdar değiller. Eğitimlerde, işlerini kolaylaştıracak birçok özellik ve yöntemle tanışan kullanıcılar, Excel’in derinliğini keşfetmekte ve işlerine yarar bilgiler edindikleri için eğitimden yüksek seviyede memnuniyetle ayrılmaktadırlar. Excel Eğitimi; IK, Muhasebe, Satış, Finans, İdari İşler, Bütçe ve Raporlama’ya kadar tüm departmanların verimliliğini doğrudan etkileyebilecek en önemli eğitimlerden biridir.
- Yıllık satışlarınızı listelediğiniz bir tabloda geçen yılla bu yıl arasındaki büyüme oranı % 5in altında olan satırlar kırmızı ile işaretleyebilirsiniz
- Tüm grup satışlarını ürün ve Satış Temsilcisi bazında gösteren bir tablo üzerinden, otomatik olarak her gruba özel sayfalar oluşmasını sağlayabilirsiniz
- Farklı Sayfalarda Bulunan Yıllara Göre Personel İzinlerini Tek Bir Sayfada Düşeyara İle birleştirebilirsiniz
- Excel sayfalarınızdan yalnızca istediklerinizi yazdırabilirsiniz
- Makro ile tek tuşla, satış ekibinizden gelen birden çok Excel dosyasının otomatik olarak açılıp, verilerin kopyalanıp kendi Excel sayfanıza alt alta yapıştırılmasını sağlayabilirsiniz.
Şirketinizde Word kullanımı var mı? O halde, düz metin yazanlar için bile hızlandırıcı bir çok önerimiz var! Word programında bir çoğumuz düz metin yazarken bile bir çok sorunla karşılaşırız, tablolar, grafikler, resimler devreye girdiğinde işler biraz daha karmaşıklaşır. Ancak programı öğrenmeye başladığınızda, bu sorunları neden yaşadığınızı ve sorunları yaşamamak için birçok yöntem olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda Word uygulamasında yapabileceğinizi tahmin etmediğiniz kompleks işlemleri birkaç tıklama ile hızlıca gerçekleştirebileceksiniz. Hemen hemen hepimizin doküman hazırlamak için Word kullandığını düşünürsek, çalışanların Word yetkinliğini arttırarak hızlı bir şekilde doküman çıkarmasını sağlamak; kişinin mesaisine geri kazandırdığı zamandan ziyade, şirket içerisinde yazılı dokümantasyonların hazır olmasıyla işe başlayan departmanların da biran önce harekete geçmesini sağlayacak ve şirketinizin verimliliğine katkı sağlayacaktır.
Bir metni bir sonraki sayfanın başına getirmek için genellikle çoğumuz, metin istediğimiz yere gelene kadar Enter tuşuna basmış, ancak tam doküman tamamlandı derken, sonradan o metnin sayfanın ortasına kaydığını görmüşüzdür. Aynı işlemi Word’ün kesme koyma yöntemiyle ( CTRL + Enter) yaptığınızda metnin kaymadığını göreceksiniz.
- Word’ün, Outlook ile entegre çalışma özelliği sayesinde dini bayramlar/yeni yıl gibi özel zamanlarda, sadece birkaç dakikanızı ayırarak müşteri listenizdeki yüzlerce kişiye isimleri ile hitapla başlayan mail gönderimi gerçekleştirebileceksiniz.
- Word, şirket içi ya da müşterilerle mutabık kalınması gereken dokümanlarda iletişiminizi hızlandırmak için etkili yöntemler sunar. Örneğin Yazılım ekibi ile analist arasında gidip gelen analiz dokümanı üzerinde ya da müşteriniz ile paylaştığınız sözleşmelerinizde anlaşmaya çalışırken, tarafların doküman üzerine yazdıklarını/değişiklikleri izleyebilecek, notlar ekleyebileceksiniz.
- Dokümanınıza dikey sayfaya sığmayan yatay geniş bir şema eklediğinizde, şemayı küçülterek sayfaya sığdırmak yerine, yalnızca o sayfanın hizalama ayarını yatay olarak ayarlayabileceksiniz.
- Dokümanlarınızın kurumsal imajını koruyan logo, sayfa numarası, arkaplan resmi gibi öğeleri birkaç dakika içerisinde ekleyebileceksiniz.
- Grafik, Tablo, Resim ve SmartArt’lara hakim olarak kolayca düzenleyebilecek, dokümanlarınızı zenginleştirebileceksiniz.
Şirketinizi temsilen müşterilerinize ya da şirket içinde yöneticilerine sunum yapan departmanlarınız var mı? Excel, Word, PowerPoint, Outlook her sektörden her şirketin iş sürekliliğini sağlayan 4 temel program. Personelinizin bu programlar üzerindeki yetkinliği, sizlere farklı açılardan olumlu katkılar sağlar. Satış ekipleriniz ya da firmanızın yüzü olan diğer insanların en güçlü yardımcısı hazırladıkları sunumlardır. Satış personelinizin, grafik ve görselleri doğru kullanarak, kısa cümlelerle etkileyici sunumlar hazırlayabilmesi, müşterilerinizi olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, başarılı bir şekilde tamamladığınız bir IT projesini üst yönetime sunarken, iyi bir sununun sunumunuza eşlik etmesi, başarınızı en iyi şekilde ifade etmenizi ve yeni proje atılımlarınızda desteklenmenizi sağlayacaktır. Ancak kullanıcılar, çoğu zaman sunum hazırlama kısmını en sona bırakır ve yeterli zamana sahip olmazlar. PowerPoint, çok kısa sürede başarılı sunumlar hazırlamanız için birçok özelliğe sahiptir.
- Logosuna tıklayamadığınız slaytlar canınızı sıkmasın, muhtemelen logo Asıl Slayt’a eklenmiştir. Asıl Slayt Özelliğini öğrenin sununun hakimiyeti siz de olsun! Asıl Slayt ile sununuzdaki arka plana müdahale edebilir, tüm slaytlara bir defada şirket logonuzu ekleyebilirsiniz.
- Power BI kullanıyorsanız, güncel Power BI grafiklerinizi tek tuşla PowerPoint sunumlarınızda görüntüleyebilirsiniz. Böylece grafik güncelleme zahmetinden kurtulabilirsiniz
- Siz de çok slaytlı sunular hazırlıyor musunuz? Slaytlarınızı sıralarken zaman kaybetmeyin. Slayt sıralayıcı ile sıralamak çok kolay!
- Çok sunum, Tek Powerpoint sunusu! Aynı sunu üzerinden, farklı gruplara sunumlar yapıyorsanız, istediğiniz slaytların gruplara göre gizlenmesi/gösterilmesini sağlayabilirsiniz! Aynı sunu İstanbul bölgesinde sunumunuzda 1,2,3,10,11,12… slaytları gösterirken, İzmir Bölgesindeki sunumunuzda 1,2,5,6,7,12. slaytları göstersin!
- Grafik, Resim, SmartArt nesnelerine hakim olabilir, kısa sürede görselliği yüksek, etkileyici sunumlar hazırlayabilirsiniz.
- Sunumlarınızı hareketlendirmek ve izleyicileri büyülemek Morph özelliği artık çok kolay! Anlattığınız ürünün mekanik parçalarını tek tıkla dağıtın, her birini ayrı ayrı anlatın ve tek tıkla ürünün bütün haline dönmesini sağlayın!
Outlook, mail ve takvim özellikleriyle bir nevi şirket motorunuzun dişlilerinden biri ve şirketinizden dış dünyaya açılan kapıdır. Aynı zamanda şirket içerisinde, kararların alınması, ekibin iş birliği içinde olması ve işlerin yürümesi için köprü vazifesindedir. İşlerin yürümesi için bu denli önemli bir uygulamanın mail alma gönderme hizmetini basitçe sunduğunu sanmamız yanlış olur. Sektör ya da departman farketmeksizin bir çoğumuzun, gün içerisinde sık sık kullandığı bu program, mail alma gönderme faaliyetlerimizi, kullanım alışkanlıklarınıza göre şekillendirebilmenizi sağlayacak ve hızlandıracak bir çok özelliğe sahip. Ayrıca takvim özelliği ile şirket içi ve dışındaki kontaklarınızla tüm iş hayatınızı planlayabilirsiniz. Toplantı daveti oluşturma, güncelleme, tekrar eden toplantılar oluşturma gibi işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Telefondan sonra, şirket içi ve müşterilerle iletişimin en büyük aracı olan Outlook’un, kullanıcınlar tarafından daha etkin kullanılması firmaların sağlıklı iletişim anahtarlarından bir tanesidir Satış personelinizin, grafik ve görselleri doğru kullanarak, kısa cümlelerle etkileyici sunumlar hazırlayabilmesi, müşterilerinizi olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, başarılı bir şekilde tamamladığınız bir IT projesini üst yönetime sunarken, iyi bir sununun sunumunuza eşlik etmesi, başarınızı en iyi şekilde ifade etmenizi ve yeni proje atılımlarınızda desteklenmenizi sağlayacaktır. Ancak kullanıcılar, çoğu zaman sunum hazırlama kısmını en sona bırakır ve yeterli zamana sahip olmazlar. PowerPoint, çok kısa sürede başarılı sunumlar hazırlamanız için birçok özelliğe sahiptir.
- CC’de olduğunuz maillerin renginin gri olması, daha önemli maillere odaklanmanızı kolaylaştıracaktır, Outlook koşullu biçimlendirme ile belirlediğiniz özelliklere uyan mailleri renklendirerek, posta kutunuza bir bakışta mailleri gruplayabilirsiniz.
- Müşterilerinizden «Teklif» konulu mail geldiğinde, tek tuşa basarak, «mailiniz tarafıma ulaştı, size en kısa zamanda dönüş yapacağım.» şeklinde bir mail gönderilmesini sağlayabilirsiniz!
- Outlook ile mailleriniz için klasörler oluşturup, kurallar belirleyerek ekip arkadaşlarınızdan / yöneticinizden gelen maillerin direkt ilgili klasöre düşmesini sağlayabilirsiniz.
- Bir Anket uygulamanız yok mu? Outlook varsa işe devam edin! Oylama düğmelerini kullanarak, ekip içinde ya da firmanıza anketler uygulayabilir, cevapları tek ekrandan topluca görerek hızlıca kararlar alabilirsiniz.
- Outlookta gönderdiğiniz maillerde kendinize hata payı verebilir, gönder butonuna bastıktan sonra maillerinizin birkaç dakika gecikmeli gitmesini sağlayabilirsiniz
- Ek’tedir deyip, ek’i boş bıraktığımız zaman oldu mu? Ekini unuttuğumuz, içeriğini hatalı yazdığımız maillerde alıcıya mahcup olmamak için, alıcı henüz okumadıysa gönderdiğiniz maili posta kutusundan geri çekebilirsiniz.
Temel Word
Word‘un gelişmiş araçlarını öğrenerek belgelerinizi hızlı şekilde biçimlendirebilir, hataları düzeltebilir, grafik ve görsel şekiller ekleyebilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca yazdırma ayarlarını kullanarak, yazdırma işlemlerinizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Bu eğitim ile belge üzerinde denetiminizi arttıracak yöntemleri öğrenerek işlemlerinizi çok kısa sürelerde gerçekleştirebileceksiniz.
Süre : 1 Gün
Modül 1: Word’e Genel Bakış
- Backstage Butonunu Kullanmak
- Şeritleri Özelleştirmek
- Office Menülerini Kullanmak
- Hızlı Erişim Araç Çubuğunu Kullanmak
- Yeni Bir Belgeyi Kaydetmek
- Yardım Menüsünü Kullanmak
- “Ne yapmak istediğinizi söyleyin” özelliğini Kullanmak*Yeni
Modül 2: Belge Denetimi
- Metin Girişi Yapmak
- Araya Metin Eklemek, Silmek ve Farklı Yazım Biçimleri Kullanmak
- Metni Kopyalamak ve Yapıştırmak
- Dokümanlar Arasında Metin Taşımak veya Kopyalamak
- Değişiklikleri Geri Almak
Modül 3: Biçimlendirme İşlemleri
- Giriş Sekmesini Kullanmak
- Hızlı Biçimlendirme araç Çubuğunu Kullanmak
- Paragraf Seçeneklerini Düzenlemek
- Kenarlıklar ve Gölgelendirme Seçeneklerini Düzenlemek
- Biçimleri Kopyalamak
- Otomatik Düzeltmeyi Kullanmak
- Madde İşaretleri ve Numaralandırma Eklemek
Modül 4: Versiyon Yönetimi ve Metin İşlemleri
- Gezinti Bölmesini Kullanmak
- Versiyon Yönetimi
- Metni Sütunlara Bölmek
- Büyük/Küçük Harf Değiştir
- Sekmeleri Kullanmak
- Sembol ve Özel Karakterler Eklemek
- Metin Bulmak ve Değiştirmek
- Otomatik Metin Eklemek
- Tarih ve Saat Eklemek
Modül 5: Belge Doğruluğunu Sağlama
- Eş Anlamlılar Seçeneğini Kullanmak
- Yazım ve İmla Denetimi
- Sözcük Sayısını Kontrol Etmek
Modül 6: Tablolarla Çalışma
- Tablo Oluşturmak
- Tablo Araçları Bölümünü Kullanmak
- Satır Sütun Eklemek ve Silmek
- Tabloya Veri Girmek
- Otomatik Biçimli Tablolar Oluşturmak
- Tabloyu Metne Dönüştürmek
- Tablolar İçinde Formül Kullanmak
Modül 7: Grafiksel Nesneler Ekleme
- Küçük Resim Ekleme
- Filigran Eklemek
- Mürekkep Denklem*Yeni
- Simge Eklemek*Yeni
Modül 8: Yazdırma Ayarları
- Sayfa Düzeni Sekmesini Kullanmak
- Üstbilgi-Altbilgi Eklemek
- Kenar Boşluklarını Değiştirmek
- Sayfa Sonu Eklemek
- Belgeyi Önizlemek
- Belgeyi Yazdırmak
- Hızlı Yazdırma
İleri Word
Bu eğitimimizle stilleri etkili şekilde kullanabilir, ileri doküman teknikleri ile metinlerinizi zenginleştirerek profesyonel çalışmalar yapabilir, adres mektup özelliği ile postalar gönderip, etiketler basabileceğiniz birçok özelliğe hakim olabilirsiniz. Bunların yanı sıra diğer programlar ile entegre ederek dinamik bir program haline getirebilirsiniz. Ayrıca şifreleme yöntemlerini, belge izleme seçeneklerini, açıklama ekleme ve takip etme işlemlerini etkin kullanarak ekip ile işbirliği içinde çalışma için gerekli becerileri edinebilirsiniz.
Süre : 2 Gün
Modül 1: Stillerin Tanımlanması ve Uygulanması
- Stil Özelliklerini Tanımlanma
- Stil Özeliklerini Değiştirmek ve Uygulamak
- Stilleri Dosyalar Arasında Transfer Etmek
Modül 2: İleri Doküman Teknikleri
- Başvurular Sekmesini Kullanmak
- Metne Köprü Eklemek
- Metne Açıklama Eklemek
- Metin İçerisinde Yer İmleri Belirlemek
- Alan Eklemek ve Güncellemek
- Resim Yazılarını Kullanmak
- Çapraz Referanslar Oluşturmak
- Metne Dipnotlar Eklemek
- İçindekiler Tablosu Eklemek
- Sayfa Sonları ve Bölüm Sonları Eklemek
Modül 3: Mektup Etiket ve Zarf Basımı
- Postalar Sekmesini Kullanmak
- Veri Kaynaklarını Kullanmak
- Mektup ve Adres Birleştirmek
- Yaka Kartı Oluşturmak
- Toplu Mailleri İsme Özel Göndermek
Modül 4: Şablonlarla Çalışmak
- Şablonları Kullanmak
- Şablona Alanlar ve Formüller Eklemek
Modül 5: Word’ü Özelleştirme
- Hızlı Erişim Çubuğunu Özelleştirme
- Şeridi Özelleştirme
Modül 6: İşbirliği
- Açıklama Eklemek ve Silmek
- Açıklamaları Görmek ve Yazıcıdan Çıkarmak
- Çalışma Belgesini Paylaştırarak Sayfalar üzerinde Birlikte Çalışmak*Yeni
- İzleme Seçenekleri
- Değişiklikleri Kabul ve Reddetmek
Modül 7: Doküman Koruma ve İzleme
- Gözden Geçir Sekmesini Kullanmak
- Yapılan Değişiklikleri İzlemek
- Belgeyi Korumak
- Word Belgelerini Karşılaştırmak ve Birleştirmek
Modül 8: Grafiksel Nesnelerle Çalışmak
- Resim Araçlarını Kullanmak
- Resimlere Efekt Eklemek
- Resim Arka Planlarını Silmek
- Belgeye Ekran Görüntüleri Eklemek
- Grafik Eklemek
- SmartArtlarla Çalışmak
- Kapak Sayfası Eklemek
- Office 365’e Özel Grafik Türlerini Tanımak *Yeni
Modül 9: Diğer Programlarla Veri Alış-Verişi
- Link Kurma
- Word & Excel
- Word & PowerPoint
- Word & Outlook
- PDF, XPS, XML Olarak Kaydetme
Modül 10: Yazdırma Ayarları
- Versiyon Yönetimini Kullanmak
- Belgeyi İncelemek
- Belgeyi Şifrelemek
- İzinleri Yönetmek
- Digital İmza Eklemek
- Son Olarak İşaretlemek
- Uyumluluk Denetleyicisi
Temel Excel
Microsoft Office Excel Temel eğitiminde, Excel ile ilk defa tanışan ya da çok az seviyede bilgisi olan kullanıcılar için, giriş seviyesinde eğitim alarak, ileri Excel eğitimleri için gerekli olan ön koşul bilgileri edinebilirsiniz. Temel eğitimde Excel ara yüzünü, hücre yapısını, çalışma sayfasını, basit hesaplamalar yapmayı, tablo yapmayı, temel biçimlendirme ve yazdırma ayarları gibi giriş seviyesinde gerekli olan kısa yol ve yöntemleri öğrenip Excel’de deneyim kazanabilirsiniz. Ayrıca fonksiyon kavramını öğrenerek temel fonksiyonları deneyimleyebilir bunların yanı sıra çalışma sayfalarını kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Süre : 2 Gün
MODÜL 1: GİRİŞ
- Excel’e başlangıç
- Backstage alanını kullanmak
- Hızlı Erişim çubuğunu kullanmak
- Şeritleri özelleştirmek
- Çalışma kitabının geçmiş versiyonlarını görüntülemek*Yeni
- “Ne yapmak istediğinizi söyleyin” özelliğini kullanmak*Yeni
MODÜL 2: ÇALIŞMA SAYFASI İÇERİSİNDE ÇALIŞMAK
- Veri Girişi ve Seçme Yöntemleri
- Otomatik Doldurma ve Otomatik Tamamlama
- Geri Al ve Yinele
MODÜL 3: ÇALIŞMA SAYFASI ÜZERİNDE DÜZENLEMELER YAPMAK
- Hücre, Sütun, Satır eklemek ve silmek
- Sütun genişliğini ve satır yüksekliğini ayarlamak
- Satır ve Sütun gizlemek
- Veri taşımak ve kopyalamak
MODÜL 4: HESAPLAMALAR YAPMAK
- Formül oluşturmak
- Formüllerde ($) işareti ile sabitleme özelliğini kullanmak
MODÜL 5: BİÇİMLENDİRMELER
- Giriş Sekmesini kullanmak
- Hızlı Biçimlendirme araç çubuğunu kullanmak
- Yazıtipi, Hizalama ve Sayı Formatlarını biçimlendirmek
- Tabloları biçimlendirmek
MODÜL 6: TEMALAR VE STİLLER
- Tema oluşturmak ve uygulamak
- Stil oluşturmak ve uygulamak
MODÜL 7: ÇALIŞMA KİTABI
- Sayfa sekmelerini biçimlendirmek
- Çalışma sayfalarını yerleştirmek
- Çalışma sayfası eklemek ve silmek
MODÜL 8: ÇALIŞMA KİTABI İÇERİĞİNİ YAZDIRMAK
- Yazdırma Başlığı ayarlamak
- Üstbilgi ve Altbilgi oluşturmak
- Yazdırma Alanı tanımlamak
MODÜL 9: YERLEŞİMİ ÖZELLEŞTİRMEK
- Çalışma sayfasını bölmek, gizlemek ve göstermek
- Çalışma sayfalarını hizalamak
- Satır ve Sütunları dondurmak
MODÜL 10: GİRİŞ
- Grafik oluşturmak
- Grafik Araçları sekmesini kullanmak
- Grafiğe Veri eklemek ve çıkartmak
- Trend Grafikleri oluşturmak
- Office 365’e özel grafik türlerini tanımak*Yeni
- SmartArt düzenlemeleri yapmak
- Hiyerarşi ve Piramit oluşturmak
- Mürekkep Denklem ve Simge eklemek*Yeni
Uzman Excel
Bu eğitimi almadan önce Excel İleri Düzey Eğitimini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Uzman eğitiminde karmaşık fonksiyon yapılarını öğrenebilir, iç içe fonksiyonlar yazabilir, mantıksal fonksiyonlardan denetim fonksiyonlarını ve If, And, Or gibi fonksiyonları efektif olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca ölçütler oluşturarak veritabanı fonksiyonların daha detaylı görebilir, farklı dosya türlerinden verileri çekebilir ve bunları Excel ile yorumlayarak derinlemesine analizler yapabilirsiniz. Eğitimimizde dinamik tabloları etkin kullanarak tablolar arasında ilişkiler kurabilir, dinamik tablolarda formülasyon yapısını deneyimleyebilirsiniz. Koşullu Biçimlendirme ve Veri Doğrulamada fonksiyonların nasıl kullanıldığını uygulamalı örnekler ile öğrenebilirsiniz. Ayrıca çözücüyü, senaryoları, çok değişkenli tabloları farklı örnekler ile öğrenip Excel’in gücünü keşfedeceksiniz.
Süre : 2 Gün
MODÜL 1: VERİLERİ İNCELEME
- Hedef Ara ile Çözümlemek
- Çözücü ile Modelleme Yapmak
- Tek Değişkenli ve Çift Değişkenli Veri Tabloları Oluşturmak
- Senaryolar ile İleriye Yönelik Projeksiyonlar Oluşturmak
- Gelişmiş Filtre için Özel Kriter Bölgeleri Belirlemek
- Veri Aralığı Tanımlamak ve Fonksiyonlarda Kullanmak
MODÜL 2: İLERİ FONKSİYONLAR
- Dinamik Aramalar Yapmak (Index, Match)
- İçiçe Aramaları Kullanmak (Vlookup, Hlookup)
- Finansal Ödeme Fonksiyonları (PMT, PPMT, IPMT)
- Farklı Veri Tiplerini Birleştirmek (Dollar, Text)
- İleri Metin Bölme ve Birleştirme Teknikleri (Rept, Len, Search, Trim)
- Denetim Fonksiyonları (If, Iserror, Isna, Isblank, Isnumber)
- Tablolarda Birden Fazla Kritere Göre Özet Oluşturmak
- İleriye Yönelik Tahminlerde Bulunmak (Forecast)
- Arama ve Veri Tabanı Fonksiyonları (Düşeyara, Yatayara, VSeçtopla, VSeçsay, VSeçort, VSeçmin)
MODÜL 3: DIŞ VERİLER İLE ÇALIŞMAK
- Veritabanı Sorgusu
- Excel Sorgusu
- Web Sorgusu
- OLAP
- XML
MODÜL 4: PRATİK YÖNTEMLER
- Kısayol Tuşları
- Fonksiyonlarda ve Veri Analizinde Pratik Yöntemler
- Kayıt Makroları ile Efektif Çözümler
MODÜL 5: GÜVENLİK
- Çalışma Kitabı, Çalışma Sayfası ve Hücreleri Koruma
- Çalışma Kitabında Güvenlik Sağlamak
- Doküman Şifreleme
- İzin
DİĞER ÖRNEK UYGULAMALAR
- Tekrar Eden Kayıtların Renklendirilmesi
- Eşsiz Kayıtların Renklendirilmesi
- Kritere Uyan Değerin Bulunduğu Satırın Renklendirilmesi
- Listede Var Olan Kayıtların Yeniden Girilmesinin Engellenmesi
- Tekrar Eden Kayıtların Ayıklanması
- Gruplandırılmış Listelerin Boşlukları Doldurarak Excel Tablolarına Dönüştürülmesi
- Listelerde Özel Sıralama Kriterleri Belirlenmesi
- Dinamik Adlar Kullanarak, Kategorileri Dinamik Grafikler Tasarlamak
Makro Excel
Excel Makroları, VBA (Visual Basic for Application) diliyle yazılan programlardır. Excel’de VBA kodlarını kullanarak özel uygulamalarınızı çok kısa sürelerde doğru ve hızlı şekilde geliştirebilirsiniz. Normal şartlarda işlemlerinizi yaparken Excel’de var olan özellikleri kullanarak bir yere kadar gelirsiniz fakat bu işlemleri otomatize etme ihtiyacı duyarsanız ya da birkaç işlemi bir birine bağlı olarak çalıştırmak isterseniz makroları kullanmak en doğru çözüm olacaktır. Bu sayede çalışmalarınızı özelleştirebilir ve çok fazla zaman alan işlerinizi çok kısa sürelerde yapabilir duruma gelebilirsiniz.
Excel Makro eğitimleri sonunda vba bilgi seviyenizi artırarak kendinize özel uygulamalar geliştirebilir az kod ile çok büyük işler başarabilirsiniz.
Süre : 4 Gün
Modül 1: Makrolara Genel Bakış
- Makrolar hakkında genel bilgi
- Makro çeşitleri Makroları kaydetmek
- Makro seçeneklerini değiştirmek
- Makroları çalıştırmak
- Makroları Nesnelere bağlamak
- Makroları düzenlemek
- Makrolarda güvenlik
- Sayısal imzalar oluşturmak ve yayımlamak
- Makroları silmek
- Makro kodlarına genel bakış
Modül 2: Visual Basic for Applications (VBA) Penceresini Tanıma
- Araç çubukları (Debug, Edit, Standart, User Form)
- Kod penceresi Properties Penceresi
- Project Explorer Penceresi
- Module, User Form, Class Tanımları
- Procedure Tanımları
Modül 3: Operatörler
- Aritmetiksel Operatörler
- Mod Operatörleri (^, *, /,\, +, -, &)
- Karşılaştırma Operatörleri
- =, <>, ≤,≥, Like, Is Operatörleri
- Mantıksal Operatörler
- Not, And, Or, Xor, Eqv, Imp Operatörleri
Modül 4: Prosedürleri Tanıma
- Sub Tipi Prosedürler
- Function Tipi Prosedürle
Modül 5: VBA Programlama Yapıları
- Değişkenler ve Değişken Tipleri
- Değişkenlerin Tanım Aralığı
- Sabitler
- Koşul Yapıları If….Then….Else
- Select Case….End Case
- Tek boyutlu ve İki boyutlu Diziler
- Döngü çeşitleri
- For….Next
- For Each…..Next
- Do Until……Loop
- Do While….Loop
- Goto Deyimi
Modül 6: Excel ile Programlamaya Giriş
- Özellik, Metot ve Olay
- Hücre Seçmek
- Satır Seçmek
- Sütun Seçmek
- Seçili Hücrelere ait Satırları seçmek
- Seçili Hücrelere ait Sütunları seçmek
- Aktif hücrenin etrafındaki dolu hücreleri seçmek
- Seçili olan hücrelerin sayısını öğrenmek
- Seçimin Satır ve Sütun sayısını bulmak
- Seçili alan sayısını bulmak
- Hücreye formül yazdırmak
- Hücreye değer atamak
- Seçili hücreye değer atamak
- Hücre içini otomatik olarak doldurmak
- Hücreye rastgele değer atamak
- Kaynak hücreleri referans alarak hedef hücrelerini doldurmak
- Hücre ve Yazı tipinin özelliklerini değiştirmek
Modül 7: Hata Denetimi
- Hata kontrol deyimleri
- Hata kodları ve açıklamaları
Modül 8: Fonksiyonlar
- Fonksiyon oluşturmak
- Fonksiyon tipi prosedürlere parametreler atamak
- Kişisel amaca yönelik fonksiyon oluşturmak
- Fonksiyonları Excel içerisinde kullanmak
Modül 9: User Form ve Özellikleri
- Yeni user form oluşturmak
- Form özellikleri (Properties)
- Form olayları (Events)
- Formlara kontroller eklemek
- Kontrol özellikleri
- Kontrol olayları
Modül 10: VBA Örnek Uygulamaları
- Sayfalar arasında tabloları kopyalamak
- Koşullu biçimlendirme
- Sıralama
- Alt Toplam oluşturmak
- Grafikler oluşturmak
- Özet Tablo oluşturmak
- Veri Giriş ve Sorgulama Formu oluşturmak
Modül 11: Excel – Access İlişkisi
- ActiveX Data Objects (ADO)
- ADO Nesneleri
- Connection Nesnesi
- Recordset Nesnesi
- SQL Sorgulama Dili
- Access üzerindeki verileri Excel’e aktarmak
Excel Verimlilik Eğitimi
“Excel Verimlilik Eğitimi”; Finans, Bütçe-Raporlama, Üretim, Planlama, İş Geliştirme İnsan Kaynakları, Satış, Pazarlama ve BT departmanlarındaki çalışanların günlük uygulamalarında en sık karşılaştığı senaryolar göz önünde bulundurularak hazırlanan özel bir eğitim içeriğidir. Bu eğitim ile Excel’deki en önemli özellikleri öğrenecek, işlemlerinizi çok daha hızlı yapabilecek ve iş yaşamınızdaki verimliliği arttıracak yeni yollar keşfedeceksiniz.
Süre : 1 Gün
Devam Eğitimleri: Excel İleri, Excel Uzmanlık, Excel Makro
*Devam Eğitimleri uygulamalı eğitim olup, öncesinde seviye tespit sınavı uygulanır
MODÜL 1:
- Bize Kısayollar Değil, En Kısayol Lazım? En Çok İşe Yarayan Kısayollar Nelerdir?
- İçiçe Eğer Formülü İle Çok Uzayan Formülleri, Düşeyara ile Tek Satırda Kurmak!
- Excel Tablolarınızın Görüntüsünü Kirleten #N/A, #Div Vb. Hata Görüntülerini Yok Etmek
- Hesaplamaların İçinde Metne Dönüşen Değerleri (–) İşareti İle Sayıya Dönüştürmek
- Formüllerde Performans Arttırıcı Yöntemler
- Birbirine Göre Değişen İç İçe Açılır Listeler Yapmak
- Koşullu Biçimlendirmede Formül İle Yeni Kural Yazarak tüm Satırı Boyamak
- Biçim Boyacısı İle Bir Defada Farklı Alanlardaki Birden Çok Hücreyi Boyamak
- Hiç Formül Yazmadan Verilerin Yüzdelik Dağılımlarını Görmek
- Filtrelediğiniz Tabloda Boş Alanlara Tek Seferde Değer Yazmak
- PivotTable Raporunda İstenen Kritere Göre Tek Tıkla Özel Yeni Pivot Sayfaları Oluşturmak!
- Tablodaki Tekrar Eden Kayıtları Yok Etmek
- Tablolarda Hızlı Doldurmayı (Flash Fill) Kullanarak, tüm satırdaki verileri bir defada düzenlemek
- Joker Karakterleri (* , ?) Kullanarak Hızlı Filtrelemeler Yapmak & Kapsamlı Formüller Yazmak
- Dinamik Tablo Yaparak hızlı biçimlendirme ve özel formül yapısını öğrenmek
- Tablo Başlıklarını Her Sayfada Yinelenmesini Sağlamak
- Belgeyi Yazdırırken Hatalar Çıkmasını Engellemek
- Formüllerde Tabloları Kolay kullanmak için Hücrelere Özel Adlar Tanımlamak
- Özel Yapıştırma Seçeneklerini Kullanarak verileri Yatay-Dikey yapıştırmak (vb)
- Farklı Programlardan Gelen Raporlarda Boş Hücreleri Olan Listeleri Hızlıca Doldurmak
- Mini Grafikleri Kullanmak
- Excel’de Şifreleme İşlemleri
- Tablolarda Koşullu Biçimlendirmeleri Kullanarak Hücrelere Gösterge Çubukları Eklemek
- Sadece Görünür Hücreleri Seçmek
- Formül ile Veri Doğrulama Kuralı Yaparak, Hücreye Girilen Değerleri Kısıtlamak
- Çok Uzun Sayıları Yazarken Oluşan Bilimsel Sayı Problemini Önlemek
- Belgeye Hakim Olmak için Tüm Formülleri Tek Tuşla Aynı Anda Göstermek
- Gözcü Penceresi İle Formüllerin Kaynaklarını Görüntüleyerek Dosyaya Hakim Olmak
- Hücrelere Hızlıca Tarih, Saat Eklemek
- Hücre Biçimlendirme Kodları İle Hücrelerin Sayı/Tarih/Metin Değerlerini Bozmadan Hücre
- Formatını Değiştirmek! Örneğin Telefon Numaralarınızı Boşluklu Hale Getirme
- İçerisinde #Yok, #Ad? Gibi Hata Türleri Bulunan Hücrelerde Hesaplamalar Yapmak
- Power BI Raporları İle Tanışmak!
MODÜL 2 : EXCEL’DE YENİLİKLER!
- Tablolardaki Verilere Göre Otomatik Oluşan Butonlar ile Filtreleme Yapmak*Yeni
- Harita Grafiğini Kullanmak*Yeni
- Eskiden de Vardı Benzer Özellikler Ama Şimdi Çok Daha İyi Olmuş Dediğimiz İyileştirmeler*Yeni
- PivotTable’da Tablolar Arasında İlişki Oluşturmak*Yeni
- Yeni Grafik Türü Olan Ağaç Haritası, Huni’yi (Funnel Chart) Kullanmak*Yeni
- İçiçe If’le Yazılan Uzun Formüller Yerine Yeni Ifs Formülünü Kullanmak*Yeni
- Maxifs Ve Minifs’i Kullanmak*Yeni
- Birleştir(Concatenate) Formülü Yerine Office365’te Textjoin (Metinbirleştir) Kullanmak*Yeni
- Kaydedilmemiş Çalışma Kitaplarınızı Kurtarmak*Yeni
- Son Kayıt Yapılan Klasörü Hızlıca Görmek*Yeni
- PivotTable’da Tarih/Saat Alanlarını Çeyrek, Yıl, Ay, Saat, Dakika Gibi Değerlere Göre Zamansal
- Gruplandırmak*Yeni
*Modül 2, Firmada kullanılan MS Office versiyonu uygun olduğu takdirde anlatılacaktır.
İleri Excel
Koşullu biçimlendirme yöntemlerini öğrenerek satırlarınızı kurallarınıza göre renklendirebilir, hücrelerinize veri giriş kuralları ekleyerek hatalı veri girişlerini engelleyebilirsiniz. Eğer fonksiyonlarını içiçe kullanarak daha kapsamlı sınamalar yapabilirsiniz. Düşeyara ile istediğiniz tablodan veri çekebilir, tabloları karşılaştırabilir, Doğru-Yanlış ibarelerini doğru bir şekilde kullanarak fonksiyonlarınızı kısaltabilirsiniz. Pivot Table ile detaylı veri analizi yaparak, istediğiniz kırılımlarda raporları birkaç tıkla oluşturabilir, raporlarınıza filtre butonları ve bu butonlara göre süzülen grafikler ekleyerek raporlarını etkileyici hale getirebilirsiniz.
Süre : 2 Gün
Modül 1: Tablolar ve Veri Yönetimi
Belge üzerinde hızlı gezinme, seçme ve veri girişi sağlayan kısa yollar/teknikler
Hücre Değerine, Rengine göre Alfabetik/Numerik/Özel Listelere göre sıralama yapmak
Gruplandırmak ve Seviyelendirmek
Filtreleme
Gelişmiş Filtrele özelliğini kullanmak
Alt Toplam işlevini kullanmak Listelerde yinelenen değerleri kaldırmak
Veri Birleştirme
Modül 2: Veri Doğrulama ve Koşullu Biçimlendirme
Veri Doğrulama Kuralları ile hücrelere giriş şartları vermek
Veri Doğrulama kapsamında Excel hata uyarılarını düzenlemek
Koşullu Biçimlendirme Ayarları ile hücreleri istenen kriterlere göre renklendirmek
Koşullu Biçimlendirme Ayarları ile hücrelere simgeler yerleştirmek
Koşullu Biçimlendirmede formül kullanmak
Modül 3: Fonksiyonlar
Arama ve Veritabanı fonksiyonları ile farklı sayfa ya da kitaplardan istenilen değerlere ulaşmak (Düşeyara, Yatayara, VSeçTopla, VSeçSay, VSeçOrt, VSeçMin)
Mantıksal fonksiyonlar ile şarta bağlı formüller kurmak ( Eğer, Ve, Yada, İçiçe Eğer kullanımı, Etopla, Eğersay)
Office 365’e özel mantıksal fonksiyonları kullanmak (Switch, Ifs, Maxifs, Minifs,TextJoin) *Yeni Metin fonksiyonları (Büyük harf, Küçük harf, Soldan, Sağdan, Birleştir, Kırp)
Hızlı doldurma aracını kullanma
Modül 4: İşbirliği
Açıklama eklemek ve silmek
Açıklamaları görmek ve Yazıcıdan çıkarmak
Çalışma Kitabını paylaştırarak kitap üzerinde birlikte çalışmak *Yeni
İzleme seçenekleri
Değişiklikleri kabul ve reddetmek
Modül 5: Durum Çözümlemesi
Gözcü Penceresini kullanmak
Formülleri izlemek
Modül 6: Özet Tablo ve Özet Grafik
Özet Tablo oluşturmak
Özet Tabloları düzenlemek
Özet Tablolarda değerlerin istenilen kriterlere göre yüzdelerini bulmak
Özet Tablolardan istenilen kritere göre otomatik rapor sayfaları oluşturmak
Özet Tablo Veri Kaynağını güncellemek
Dilimleyicileri kullanmak
Office 365’e özel dilimleyici özelliklerini keşfetmek *Yeni
Özet Grafik oluşturmak
Modül 7: Dağıtım
Belgeyi incele
Son olarak işaretle
Uyumluluk Denetleyicisini çalıştır Çalışma sayfasını Eklemek ve Silmek
Modül 8: Güvenlik
Çalışma Kitabı, Çalışma Sayfası ve Hücreleri koruma
Çalışma Kitabında Güvenlik sağlamak
Doküman şifreleme
İzinleri yönetmek
Modül 9: Makrolar
Makro oluşturmak
Makro kayıt etmek
Makro düzenlemek
Modül 10: Raporlama Alanında Yeni Uygulamalar
Excel ile Power BI ilişkisini tanımak *Yeni
Power BI Dashboardları ile raporlama gücünü keşfetmek
Temel PowerPoint
PowerPoint eğitimizde öncelikle sunum yaparken dikkat edilmesi gereken temel kuralların neler olduğunu öğrenebilir, görsel, işitsel ve grafiksel nesneleri ekleyebilir, temaları kullanabilir, biçimlendirme- düzenleme ayarlarını nasıl yapacağını uygulayarak görebilir ve görsel anlamda etkileyici slaytlar tasarlayabilirsiniz. Sunumlarınıza tablo, grafik, ses ve videolar ekleyebilir bunların ayarlarının nasıl yapılacağını bilirsiniz. Ayrıca slaytları farklı formatlarda çıkarabilir ve yazıcı ayarlarını öğrenerek istediğiniz şekilde yazdırabilirsiniz. Öğrendikleriniz sayesinde eğitim sonunda programa hakim olarak sunumlarınızda güçlü bir etki bırakabilirsiniz.
Süre : 1 Gün
Modül 1: Giriş
- Backstage Butonunu Kullanmak
- Hızlı Erişim Araç Çubuğu’nu Kullanmak
- Şeritleri Özelleştirmek
- PowerPoint Seçeneklerini Düzenlemek
- “Ne yapmak istediğinizi Söyleyin” Özelliğini Kullanmak*Yeni
- Çalışma Kitabının Geçmiş Versiyonlarını Görüntülemek*Yeni
Modül 2: Yeni Sunu Yaratmak
- Şablon Kullanarak Sunu Yaratmak
- Slayt Tasarım Fikirlerini İncelemek
- Özel Sunum Hazırlamak
- Metin Eklemek ve Düzenlemek
Modül 3: Sunuları İzlemek
- Slaytlar Arasında Gezinmek
- Slaytları Görüntülemek
- Slayt Gösterisi Görünümünü Kullanmak
Modül 4: Slayt Esasları
- Tasarım Teması Seçimi
- Metin Kutuları ile Çalışmak
- Madde İşaretleri ve Numaralandırmayı Kullanmak
- Sekmeler ile Çalışmak
- Otomatik Düzeltme Seçenekleri
Modül 5: İleri Rapor Seçenekleri
- Yazım Klavuzunu Kullanmak
- Eş Anlamlılar & Araştır’ı Kullanmak
- Konuşmacı Notları ile Çalışmak
- Üstbilgi- Altbilgi Eklemek
- Slaytları Yazdırmak
Modül 6: Resimler ve Şekiller ile Çalışmak
- Fotoğraf Albümü Oluşturmak
- Ekle Sekmesini Kullanmak
- Slaytlara ClipArt ve Resim Eklemek
- Otomatik Şekiller ile Çalışmak
- Biçimlendirme Sekmesi ile Çalışmak
Modül 7: Ses ve Videolar ile Çalışmak
- Ses ve Video Eklemek
- Videoları Kırpmak
- Videolara Yer İmi Eklemek
- Resim Çerçevesi Kullanmak
- Videoları Sıkıştırarak Sunu Boyutunu Küçültmek
Modül 8: Tablolar ile Çalışmak
- Slayt’a Tablo Eklemek
- Tablo Sekmelerini Kullanmak
- Tablo İçerisinde Gezinmek ve Seçim Yapmak
- Sütun & Satır Eklemek ve Silmek
- Tabloyu Biçimlendirmek
- Slayt’a Excel Tablosu Eklemek
Modül 9: Anahat
- Anahat Görünümünde Slayt Eklemek
- Anahat Görünümünde Slaytları Düzenlemek
- Anahat Görünümünü Başka Belgeye Göndermek
- Anahat Görünümünde Slayt Eklemek
İleri PowerPoint
PowerPoint programı ile işitsel (ses, video) ve görsel ifadeleri (Grafik, Resim, Şekil, Smartart, 3D nesneleri) bir araya getirerek etkili animasyonlar ve ilgi çekici efektlerle profesyonel sunumlar hazırlayabilirsiniz. Bunun yanında slaytlarınızda kurumsal kimliğinizi ifade eden ana şablonlar oluşturabilir, Smart Art’ı, (Morph) geçişini ve 3 Boyutlu nesneleri kullanarak sunumlarınızın etkileyiciliğini çeşitlendirebilir izleyenlerde güçlü bir etki bırakabilirsiniz.
Süre : 2 Gün
Modül 1: Animasyonlar ile Çalışma
- Animasyon Sekmesini Kullanmak
- Giriş & Çıkış Animasyonu Eklemek
- Vurgu Eklemek
- Hareket Yollarını Kullanmak
- Animasyon Efektlerini Düzenlemek
Modül 2: Sunumları Çoğaltmak ve Düzenlemek
- Slaytları Kopyalamak ve Silmek
- Slaytları Gizlemek
- Slaytları Yeniden Düzenlemek
- Slayt Geçişleri Eklemek
- Dönüşüm (Morph) *Yeni
- 3-D Slayt Geçişleri Eklemek
Modül 3: Sunumları Yönetmek
- Diğer Sunumlardan Slaytlar Eklemek
- Bul-Değiştir Özelliğini Kullanmak
Modül 4: Grafiklerle Çalışmak
- Grafik Eklemek
- Grafik Sekmesini Kullanmak
- Grafiği Biçimlendirmek ve Yeniden Boyutlandırmak
- Power BI Grafiklerini Bağlamak*Yeni
- Office 365’e Özel Grafik Türlerini Tanımak*Yeni
Modül 5: Word Art & Smart Art
- WordArt Nesnesi Eklemek
- Liste Yaratmak
- Hiyerarşi Yaratmak
- Piramit Yaratmak
- SmartArt Düzenlemek
Modül 6: Şablonlar , Asıl Slaytlar ile Çalışmak
- Yeni Şablon Yaratmak ve Düzenlemek
- Asıl Slayt ile Tüm Slaytlara Aynı Anda Logo Eklemek
- Asıl Slayt ile Aynı Anda Tüm Slayt Başlıklarının Stilini Değiştirmek
- Asıl Slayt ile Belirli Slayt Düzenlerinde Değişiklik Yapmak
Modül 7: İleri Sunum Seçenekleri
- Eylem Düğmeleri ile Çalışmak
- Sunum için Açıklayıcı Notlar
- Slayt Zamanlaması Kullanmak
- Slayt Gösterisi Seçenekleri
- Slayt Gösterisini Sesli Kaydetmek
Modül 8: Sunumu Web İçin Kaydetmek
- Sunumu Gösteri Olarak Kaydetmek
- Sunumu PDF Kaydetmek
- Sunumu Web’de Yayınlamak
- Sunumu CD için Paketlemek
- Sunumu Video Olarak Kaydetmek
Modül 9: İşbirliği
- OneNote Dokümanlarına Erişim ve Link Vermek*Yeni
- Doküman Üzerindeki Değişiklikleri İzleme, Kabul ve Reddetme
- Farklı Sunumları Karşılaştırmak
- Açıklama Eklemek, Görüntülemek, Düzenlemek
- OneDrive ile aynı doküman üzerinde Senkron Çalışmak*Yeni
- Doküman Koruma: Düzenlemeyi Kısıtlama*Yeni
- Sunuyu Paylaştırarak Slaytlar Üzerinde Birlikte Çalışmak*Yeni
Modül 10: Office 2016 ve Office 365’e ile Gelen Yeni Özellikler
- Mürekkep Denklem ve Simge Eklemek*Yeni
- Çiz Sekmesindeki Diğer Özellikler*Yeni
- 3B Modeller ile Çalışmak *Yeni
- Tasarım Fikirleri*Yeni
- Yeni Grafikler*Yeni
- Otomatik Kaydet*Yeni
- Mürekkepten Şekle Dönüşüm Özelliğini Kullanmak*Yeni
- Cetvel ile Hizalama*Yeni
- 3B Nesnelerini Dönüşüm (Morph) Efekti ile Kullanmak *Yeni
Temel Outlook
Outlook programını kullanarak e-posta işlemlerinizi nasıl yapacağınızı kolaylıkla öğrenebilir, bir postayı yazarken biçimlendirme, dosya ekleme, düzenleme, posta arama, yanıtlama, yazdırma gibi seçenekleri rahatlıkla kavrayabilirsiniz. Kişiler, Takvim, Görevler gibi ibarelerin ne olduğunu ve nasıl kullanıldıklarını uygulamalı olarak öğrenebilir, kendinize görevler tanımlayabilir veya firmanızda toplantılar organize edebilirsiniz. Ayrıca görünüm sekmesini kullanarak Outlook’u kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Süre : 1 Gün
MODÜL 1: OUTLOOK PROGRAMINI TANIMAK
- Outlook Ekranını Tanımak
- Outlook Menülerini Düzenlemek
- Yapılacaklar Çubuğu
- “Ne yapmak istediğinizi söyleyin” Özelliğini Kullanmak *Yeni
MODÜL 2: İLK E-POSTA İŞLEMLERİ
- E-posta İletisi Oluşturmak ve Göndermek
- Mesaj Sekmesini Kullanmak
- Mesajları Taslak Olarak Kaydetmek
- E-posta İletisine Dosya Eklemek
- Mesajları Okumak
- Ekleri Görüntülemek
- Mesajları Yanıtlamak ve İletmek
MODÜL 3: E-POSTALARI BİÇİMLENDİRMEK
- Metin Biçimlendirme Sekmesini Kullanmak
- Hızlı Biçimlendirme Mini Araç Çubuğu’nu Kullanmak
- Önemli Mesajları İşaretlemek
- Bul ve Değiştir Sekmesini Kullanmak
MODÜL 4: KİŞİLER BÖLÜMÜNÜ KULLANMAK
- Kişi Eklemek ve Düzenlemek
- Kişi Sekmesini Kullanmak
- E-mail Mesajından Kişi Eklemek
- Kişi Görünümünden Mesaj Yollamak
- Dağıtım Listesi Yaratmak ve Kullanmak
- E-posta Adresleri, Al & Ver Seçenekler
MODÜL 5: E-POSTA İLETİ SEÇENEKLERİ
- Yazım ve Dilbilgisi
- İmzaları Kullanmak
MODÜL 6: E-POSTALARIN YÖNETİMİ
- İletileri Silmek
- “Silinmiş Öğeler” Klasörünü Boşaltmak
- Klasörleri Yeniden Adlandırmak
- İletileri Klasörleri Taşımak-Kopyalamak
MODÜL 7: E-POSTA İLETİLERİNİ YAZDIRMAK
- Yazdırma Penceresini Kullanmak
- Tablo vs. Kısa Not İçinde Yazdırmak
- Ekli Dosyaları Yazdırmak
MODÜL 8: KİŞİLERİ YÖNETMEK
- Kişileri Bulmak ve Sıralamak
- Kişileri Düzenlemek ve Silmek
- Kişileri Yazdırmak
MODÜL 9: GÖREVLER LİSTESİ OLUŞTURMAK
- Outlook Takvimini İncelemek
- Görevleri Listelemek
- Görevlere Kategori Atamak
MODÜL 10: TOPLANTI DÜZENLEMEK
- Toplantı Davetini Yanıtlamak
- Takvimleri Üst Üste Görüntülemek
- Yeni Toplantı Zamanı Önermek
- Toplantı Yanıtını İzlemek
- Toplantı Davetini Güncellemek – İptal Etmek
- Yazıcı ve Takvim
İleri Outlook
Outlook, programını kullanarak e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebilir, e-postalarınıza klasörlere taşıyabilir ve taşıma işlemlerini otomatik çalışan kurallarla yapabilirsiniz. Ayrıca takvim öğesini kullanarak randevularınızı takip ederek toplantılar organize edebilirsiniz. Outlook üzerinden zamanınızı daha verimli kullanmak için hatırlatmalar ekleyebilir, kategorileri kullanmayı, e-postaları arşivlemeyi ve taşıma yöntemlerini öğrenebilir, iş yerinde olmadığınızda otomatik cevaplar oluşturmayı ayarlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra şekiller ve görsellerle çalışabilir, Outlook’u kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Süre : 2 Gün
MODÜL 1: E-POSTA İŞLEMLERİ
- Ölçütlerden Yararlanarak İletilerin Sıralanması
- Çoklu Ölçüt Kullanarak İletilerin Filtrelenmesi
- İletilerin Filtrelenmesi
- İletilerin Düzenlenmesi
- Önemsiz E-posta Seçenekleri
- Kural Oluşturmak ve Düzenlemek
- Kural Düzenlemek ve Silmek
- Koşullu Biçimlendirme Kullanmak
- Gruplama Seçenekleri
MODÜL 2: İLETİ SEÇENEKLERİNİ DÜZENLEMEK
- İleti Seçeneklerini Değiştirmek
- İleti Biçimlendirmesini Değiştirmek
- İşyeri Dışı Yardımcısını Kullanmak (Otomatik Cevap)
- İletilere “Köprü“ Eklemek
MODÜL 3: ARŞİV SEÇENEKLERİ
- İletileri Arşivlemek
- İletileri Manuel Arşivlemek
- İletileri Otomatik Arşivlemek
MODÜL 4: TAKVİM SEÇENEKLERİNİ DÜZENLEMEK
- İş Günlerini ve Saatlerini Ayarlamak
- İlave Zaman Bölgelerini Göstermek
- Uygunluk Seçeneklerini Düzenlemek
- Takvimi Paylaşmak ve Yayınlamak
MODÜL 5: GÜNLÜK İŞ AKTİVİTELERİNİN VE RSS’İN İZLENMESİ
- Günlük Girdilerinin Otomatik Olarak Kaydedilmesi
- Günlük Girdilerinin Manuel Kaydedilmesi
- Günlük Girdilerinin Değiştirilmesi
- RSS Kullanmak
- Günlük Girdilerinin Otomatik Olarak Kaydedilmesi
MODÜL 6: GÖREV YÖNETİMİ
- Görev Atamak
- Görev Atama Mesajını Yanıtlamak
- Görev Güncellemesini Göndermek
- Görev Atamalarını Yönlendirmek
MODÜL 7: KİŞİSEL KLASÖRLERİ KULLANMAK
- Kişisel Klasörler Nedir
- Kişisel Klasörleri Oluşturmak
- Mesajları Taşımak ve Kopyalamak
MODÜL 8: ŞEKİLLER VE RESİMLER İLE ÇALIŞMAK
- Ekle Sekmesinin Kullanılması
- ClipArt ve Resimler Eklemek
- Otomatik Şekil Çizmek
- Biçimlendirme Sekmesinin Kullanılması
- Nesnelerin Tabakalandırılması
- WordArt Nesnesi Eklemek
- SmartArt Grafik Ekleme
MODÜL 9: OUTLOOK’U ÖZELLEŞTİRMEK
- Hızlı Erişim Araç Çubuğu ile Çalışmak
- Araç Çubuklarını Özelleştirmek
Visio
Visio ile modern şekil ve şablonları kullanarak akış çizelgeleri, ağ diyagramları, kuruluş şemaları, kat planları, mühendislik tasarımları ve daha fazlasını kolayca oluşturmanızı sağlar. Tanıdık Office deneyimiyle üretkenliği artırabilir ve hiç olmadığı kadar kolay bir şekilde gelişmiş diyagramlar oluşturabilirsiniz.
Süre : 2 Gün
Modül 1: Visio – Genel Bakış
- Visio Ortamını Tanımak
- Visio Pencerelerini Tanımak
- Visio Şablonlarına Giriş
- Yardım Menüsünü Kullanmak
Modül 2: Şekilleri Kullanmak
- Şekil Oluşturmak
- Şekilleri Taşımak ve Boyutlandırmak
- Şekilleri Döndürmek
- Şekilleri Kopyalamak
- Şekillere Metin Eklemek
Modül 3: Temel Diyagramlar
- Şekilleri Gruplamak
- Şekilleri Hizalamak
- Stilleri Uygulamak
- Çizgi Stillerini Kullanmak
- Metin ve Dolgu Renk Stillerini Uygulamak
Modül 4: Akış Diyagramı Oluşturma
- Şekilleri Birbirine Bağlamak
- Çizgi-Eğri Bağlantılar Yaratmak
- Kenarlık ve Başlıkları Kullanmak
- Arka Planı Değiştirmek
- Renk Şemalarını Uygulamak
- İş Akış Diyagramı
Modül 5: Organizasyon Şemaları
- Organizasyon Şeması Oluşturmak
- Çalışanlar Tanımlamak
- Özellikleri Değiştirmek
- Çalışanları Gizlemek
- Stilleri Değiştirmek
- Dosyadan Veri Alarak Şemayı Otomatik Oluşturmak
Modül 6: Proje Diyagramları
- Gantt Grafikleri Oluşturmak
- İşleri Tanımlamak
- Projeyi İzlemek
- Takvimi Kullanmak
Modül 7: Ağ Diyagramları
- Ağ Diyagramı Oluşturmak
- Şekilleri Bağlamak ve Hizalamak
- Rapor Oluşturmak
Modül 8: Diğer Programlarla Çalışma
- Verileri Diyagramlarla İlişkilendirmek
- Otomatik Bağlantı Sihirbazı’nı Kullanarak Verileri Bağlamak
- Şekillerin Verisini Göstermek
Temel Access
Access, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir veritabanı programıdır. Eğitimimizde ilk önce Access arayüzü tanıyıp daha sonrasında veritabanı, tablo, alan, veri türü, ilişki kavramlarını uygulamalı olarak öğrenceksiniz. Kayıt ekleme, arama, silme gibi aksiyonların nasıl yapıldığını bilecek, veritabanı ile farklı platformlar arasında nasıl veri alış verişi yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca kullanıcıların veritabanı yönetiminde dikkat etmesi gereken temel kuralları öğrenip, tablo, sorgu, form ve rapor kavramlarını etkin bir şekilde kullanabilmeleri hedeflenmektedir.
Süre : 2 Gün
Modül 1: Access’e Genel Bakış
- Access ve İlişkisel Veritabanları
- Access Ortamı
- Ofis Menüsü’nü Kullanmak
- Veritabanı Bileşenleri
- Gezinti Bölmesini Kullanmak
- Yardımı Kullanmak
- Access Veritabanını Açmak Ve Kapatmak
Modül 2: Veritabanı Oluşturmak
- Veri Türleri
- Veri Sayfası Görünümünde Tablo Oluşturmak
- Tasarım Görünümünde Tablo Oluşturmak
- Alan Özelliklerini Ayarlamak
- Birincil Anahtar Belirlemek
- Veri Sayfasını Keşfetmek
- Tablo Verilerini Düzenlemek Ve Seçmek
- Kayıt Eklemek Ve Silmek
- Bulmak Ve Değiştirmek
- Geri Almak Ve Yenilemek
- İlişki Türleri
- İlişkileri Yazdırmak
- Tablodaki Kayıtları Sıralamak
Modül 3: Veri Paylaşmak
- Excel Dosyalarını Access’e Almak
- Tablo Yapısını ve Verileri Kopyalamak
Modül 4: Sorgu ve Filtre Şeçenekleri
- Filtreleri Kullanmak
- Genel Filtreleme
- Seçime Göre Filtreleme
- Gelişmiş Filtreleme
- Sorgu Ve Filtreleme Arasındaki Farklar
- Basit Sorgu Sihirbazını Kullanarak Sorgu Oluşturmak
- Tasarım Görünümünde Sorgu Oluşturmak
- Sorguya Kriter Eklemek
- Hesaplanmış Alan Eklemek
- Verilerin Gruplandırılması
- Sorguda Parametre Kullanmak
- Sorguda Birleştirme Türleri
Modül 5: Formlar
- Otomatik Form Oluşturmak
- Form Sihirbazını Kullanarak Form Oluşturmak
- Tasarım Görünümünü Kullanmak
- Forma Kontroller Eklemek
- Koşullu Biçimlendirme Uygulamak
- Araç Kutusunu Kullanmak
- Metin Kutusu Eklemek
- Etiket Eklemek
- Seçenek Düğmesi Eklemek
- Onay Kutusu Eklemek
- Açılan Kutu Ve Liste Kutusu Eklemek
- Hesaplanmış Alan Eklemek
- Grafiksel Öğeler Eklemek
- Alt Form Oluşturmak
Modül 6: Raporlar
- Otomatik Rapor Oluşturmak
- Sihirbazı Kullanarak Rapor Oluşturmak
- Tasarım Görünümünde Rapor Oluşturmak
- Kontrolleri Biçimlendirmek
- Tarih Ve Saat Eklemek
- Sayfa Numaraları Eklemek
- Grafiksel Öğeler Eklemek
- Raporlarda Gruplama Yapmak
- Raporlarda Sıralama Yapmak
- Sayfa Kesmesini Kullanmak
- Hesaplanmış Denetimler Oluşturmak
- Raporu Yazdırmak
İleri Access
Bu eğitimde katılımcıların Access’nin özelliklerini kullanarak veritabanlarını doğru şekilde yönetebilmeleri, diğer programları ile bağlantı kurup veri alış-verişi yapabilmeleri, ileri sorgulama tekniklerini kullanabilmeleri ve gelişmiş veritabanı özelliklerini öğrenip bunları günlük iş gereksinimlerine uygun şekilde hayata geçirebilmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca ileri form ve raporlar hazırlayabilir ve Sql sorguları yazabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Bunların yanı sıra Access’te makroları nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
Süre : 2 Gün
Modül 1: İleri Tablo Özellikleri
- Alan Özellikleri
- Giriş Maskesini Kullanmak
- Veri Sayfasında Toplam Satırını Kullanmak
- Not Veri Türünde Zengin Metin Biçimini Kullanmak
- Tabloları Bağlamak
- Bağlı Tablo Yöneticisini Kullanmak
- Diğer Office Programları ile Veri Paylaşmak
Modül 2: Veri Alma İşlemleri
- Tablo Almak
- XML Verisini Access’e Almak
- Sharepoint Listesinden Veri Almak
- Excel’den Veri Almak
- Metin Dosyasından Veri Almak
Modül 3: İleri Sorgulamayı Kullanma
- Hesaplanmış Alan Oluşturmak
- Tekrarlanan Kayıtları Bulmak
- Çapraz Sorgu Oluşturmak
- Eylem Sorguları
- Güncelleştirme Sorgusu
- Ekleme Sorgusu
- Tablo Yapma Sorgusu
- Silme Sorgusu
Modül 4: İleri Form Seçenekleri
- Alan Listesi Görev Bölmesini Kullanmak
- Form Kontrollerini Kullanmak
- Etiketleri Eklemek ve Biçimlendirmek
- Grafik Eklemek
- Komut Düğmesi Eklemek
- Etiket Sihirbazını Kullanmak
- Açılan Kutu Alanı Eklemek
Modül 5: İleri Rapor Seçenekleri
- Rapor Kontrollerini Kullanmak
- Sayfa ve Rapor Genişlikleri ile Çalışmak
- Bölüm Özelliklerini Ayarlamak
- Grafik Eklemek
- Rapor Verilerini İki Sütunda Ayarlamak
Modül 6: İleri Veritabanı Özellikleri
- Veritabanının Dokümantasyonunu Sağlamak
- Veritabanının Performansını Analiz Etmek
- Veritabanının Versiyonunu Değiştirmek
- Veritabanını Sıkıştırmak ve Onarmak
- Veritabanının Yedeğini Almak
- Veritabanını Bölmek
- Access Veritabanını MDE Dosyasına Dönüştürmek
- Veritabanı Geçiş Panosu Yaratmak
- Geçiş Panosunu Düzenlemek
- Başlangıç Seçeneklerini Ayarlamak
- Veritabanı Parolası Ayarlamak
Modül 7: Makrolar
- Makro Oluşturmak
- Makro Çalıştırmak
- Grup Makrosu Oluşturmak Ve Çalıştırmak
- Koşullu Makro Oluşturmak
- Makroları Komut Butonlarına Atamak
- Menü Seçeneklerinde Makroları Kullanmak