Skip to content

SCCM Üzerinde Client Agent Dağıtımı Nasıl Yapılır Part-7

SCCM Üzerinde Client Agent Dağıtımı Nasıl Yapılır Part-7

Makale serimizin ilk bölümlerinde Configuration Manager hakkında bir çok yönetim ve yapılandırma süreçlerinden bahsettik. Bildiğiniz üzere sccm ile bilgisayar ve cihaz yönetimi, güncelleştirme ve bakım kontrolleri, envanter yönetimi ve raporlama gibi süreçleri yönetebiliyoruz. Bu yönetimi gerçekleştirmek için Client Makinalarda Sccm Agent’ının yüklü olması gerekir. Sccm Agent’ını kurmanın birden fazla yolu bulunmaktadır. Bu makalemizde ise sccm agent yükleme yöntemlerinden en çok tercih edilien Client Push Installation özelliğini uygulayacağız.


Sccm konsolunu giriş yapıldıktan sonra, Administrator – Overview – Site Configuration – Site adımlarını takip ederek varolan site üzerindeyken Client Installation Settings butonu altında Client Push Installation’ı tıklanır.


Client Push Installation özellikler bölümündeki Enable automatic site-wide clint push installation özelliğini işaretleyip, kaydedin.


Accounts tabına geçip, resim üzerinde ilgili bölümünden yeni bir hesap oluşturun. Ardından Network Share kısmında paylaşıma açtığımız klasörü gösterip, bağlantı işlemlerini tamamlayın.


Daha sonrasında konsol bölümünden Assets and Compliance – All Systems kısmına gelip, herhangi bir client makinasına Install Client linkine tıkladığınız taktirde uzaktaki client makinanıza agent kurulumunu başlatmış olursunuz.


Kurulum yapılan Windows Client makinanın görev yöneticisine baktığınızda ccmsetup yazılımının çalıştığı görürsünüz.


Kurulum işlemi başarılı bir şekilde tamamlandığında control panel altında Configuration Manager özelliği görülür.