Skip to content

Mıcrosoft Teams Best Practices (En İyi Yapılandırma Önerileri)

Mıcrosoft Teams Best Practices (En İyi Yapılandırma Önerileri)

Microsoft Teams sadece bir sohbet veya telekonferans aracı değildir; aynı zamanda iş süreçlerinizi bir araya toplayan bir çatı uygulamadır. Teams’i efektif bir şekilde kullanarak iş süreçlerinizdeki farkı hissedebilirsiniz. Aşağıda PEAKUP olarak uygulayıp verimimizi yüksek ölçüde arttırdığımız birkaç yöntemden bahsedeceğim.

  1. Ekiplerin “Dosyalar” Sekmesini Verimli Kullanın!

    Şube, departman ve proje gibi gruplarınız açıldıktan sonra dökümanlarınızı klasörleyerek tutun. Grup içerisine atılan dökümanları ilgili klasörlere taşıyın ve olabildiğince düzenli tutun. “Görüşmeler “içerisinden direkt olarak gönderilen dosyalar dökümanlar otomatik olarak “Dosyalar” sekmesinin altına zaman sırasıyla atılır. Ancak klasörler kronolojik sırayı bozarak bu sıranın hep en yukarısında görüntülenir; böylece klasörlediğiniz dosyalara rahatça ulaşabilirsiniz.

  2. Sık Kullandığınız Dosyaları Tab olarak Pinleyin!

    Proje dökümanı olan bir Word Dosyası, sık kullandığınız bir Excel, ekipçe hazırladığınız sunum olan bir PowerPoint dosyası gibi hızlıca ulaşmak istediğiniz dökümanları ekiplerinize/sohbet grularınıza pinleyin, zaman kaybınızı minimuma indirin.

     

  3. Planner ile Görev Takibinizi Kolayca Yapın!

    Planner entegrasyonu ile ekipçe görev takibinizi kolayca yapabilirsiniz. Görevlerinizi belirlediğiniz etiketlerle sınıflandırma seçeneğiniz de mevcut.

    Another Teams-based project involves 15 members that manage IT deployments and fleets of computer equipment. “We use the SharePoint site in Teams to store project documentation, Planner for project management, and OneNote for production meeting notes,” says Goletto. “I use Microsoft Flow to summarize progress notes from Planner once a week. Now we spend less time with agenda items in meetings and more time brainstorming and being creative with new ideas that benefit the business.”  -Air France

  4. Forms ile Geri Bildirim Toplayın!

    Microsoft Forms entegrasyonu ile “Geri Bildirim Toplama Formu’nuzu oluşturup Teams’e entegre edebilirsiniz. Etkinlik katılımı, memnuniyet formu, bilgi yarışması, algı anketi vb. her türlü anket sonucunu Forms ile kolaylıkla toplayabilirsiniz. Aynı zamanda bilgi toplama aracı olarak da kullanarak saha çalışanlarınızdan istediğiniz verileri alabilirsiniz.

  5. Intranet’inizi de Teams Çatısı Altına Alın!

    Mevcut intranetiniz Sharepoint üzerinde veya https tabanlı bir websitesi ise Teams’e entegre ederek onu da çatı içerisine alabilirsiniz. “Velocity” ismindeki kendi yazılım ekibimizin geliştirdiği Intranet çözümümüzü biz PEAKUP olarak kendi genel Teams kanalımıza entegre ederek kapı giriş sistemi, doğum günleri, döviz kurları gibi bilgilerimizi de Teams’den çıkmadan görüntüleyebilmekteyiz.

  6. Sosyal Medyanın Gücünden Faydalanın!

    Twitter entegrasyonu yaparak Reklamcılık gibi departmanlara Flow ile belli başlıklarda yapılan yorumların bildirim olarak düşmesini sağlayarak müşteri memnuniyet bildirimleri ve kampanya bildirimlerinizi anlık olarak Microsoft Teams içinden alabilirsiniz.

  7. PowerApps ve Flow ile İş Akışlarınıza Teams’i Dahil Edin!

    PowerApps ile geliştirdiğiniz uygulamalarınız varsa başta kağıt işi olmak üzere farklı türdeki süreçlerinizi dijitalleştirebilir ve Teams entegrasyonu ile tek çatı altında birleştirebilirsiniz.

  8. Stream ile Toplantılarınızı Yayınlayın!

    Stream entegrasyonu ile toplantılarınızı/canlı yayınlarınızı kaydederek daha sonra Stream üzerinden, dolayısıyla Teams içerisinden izleyebilirsiniz.