Skip to content

MICROSOFT ROL BAZLI SERTİFİKALAR

MICROSOFT ROL BAZLI SERTİFİKALAR

[vc_row][vc_column][mk_fancy_title color=”#0a0a0a” size=”20″ font_family=”PT+Sans” font_type=”google”]

Becerilerinizi doğrulayın, fırsatların kilidini açın

Sertifikalar, dünya çapında yeteneklerinizi ve yeni teknolojileri kullanma konusundaki istekliliğinizi kanıtlayarak size profesyonel bir avantaj sağlar.

Bugün Microsoft’un global transformasyonu sonrası yeni sertifikasyon programı bulut odaklı işleri yansıtıyor. İşe alınmanıza, ilerlemenize, daha hızlı üretken olmanıza yardımcı oluyor.

Bunun çıktısı olarak gittikçe daha fazla işletme buluta geçiyor. Bu hamle, rol tabanlı uzmanlaşmaya odaklanıyor ve önemli bir beceri boşluğunu tamamlıyor. CIO’ların % 70’inin bulut stratejisi olmasına ve işletmelerin % 85’inin bulut mimarisini istemesine rağmen, kuruluşların yalnızca % 16’sı gerekli becerilere ve süreçlere sahip.

Microsoft’un yeni rol tabanlı sertifika programında Azure, Modern İşyeri ve İş Uygulamaları genelinde genişletilmiş roller listesini kapsayan yeni eğitim ve sertifikalara geçtiğini görüyoruz.[/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/role-based.png” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]Microsoft bugüne kadar Uygulamalar ve Altyapı, Modern İşyeri, Veri ve AI ve İş Uygulamaları alanlarında 23 iş rolü içeren yeni eğitim ve sınavları tarafımıza sundu. Mevcut temellere (fundamentals) ve rol tabanlı sertifikasyon türlerine (associate) ek olarak, üçüncü tür bir uzmanlık (expert) alanı ekledi .

Bunların dışında sürekli genişleyen sertifika listesine 8 yeni ekleme daha yapıldı.

Herkesin farklı öğrenme tercihine sahip olduğunu biliyoruz, Microsoft bu yüzden sertifikasyon yolculuğunuz boyunca sizlere farklı eğitim seçenekleri sunuyor.

  • Instructor Led
  • Certificatation Exams
  • Microsoft Learn

[/mk_fancy_title][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]Microsoft Learn ile eğitim materyallerine, kod örneklerine ücretsiz olarak erişebilir ve test edebilirsiniz ya da Microsoft Eğitim Ortakları ile eğitmen eşliğinde hazırlanabilirsiniz. Diğer bir seçenekte konunun uzmanları tarafından hazırlanan uygulama  testleri ile sınavlara hazırlanmak olacaktır.
Ayrıca öğrenme deneyiminizi geliştirmeye devam etmeniz için mevcut sertifikasyon bilgilerinizde Microsoft Learn’e taşınıyor. Böylece ilgili içeriği bulmanız kolaylaşacak ve sertifikasyon yolculuğunuz sırasında sizi destekleyecektir.

Microsoft sertifikaları üç seviyede düzenlenir: Temel, Orta ve Uzman. Nereden başlayacağınızı ve devam edeceğinizi bilmiyorsanız detayları buradan da takip edebilirsiniz.

Dilerseniz önce, rolünüze veya arzu ettiğiniz role dayalı bir öğrenme yolu seçerek ve bir dizi kursla sınavlara hazırlanmaya başlayabilirsiniz.[/mk_fancy_title][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/sertifikasyon-2.png” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_fancy_title size=”20″ font_family=”none”]Sertifikasyonların hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyorsanız PEAKUP blogu takipte kalın.

Sertifika ve eğitim programını incelemeyi unutmayın.[/mk_fancy_title][mk_button dimension=”savvy” size=”medium” icon=”mk-icon-arrow-down” url=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/master-training-and-certifications-guide.pdf” target=”_blank” align=”center”]İNDİR[/mk_button][/vc_column][/vc_row]