... Skip to content

E-posta İmzaları ile doğrudan pazarlama ölçümü nasıl yapılır?

E-posta İmzaları ile doğrudan pazarlama ölçümü nasıl yapılır?

E-posta imzaları en hedefli dijital pazarlama araçlarının başında gelmektedir. Özellikle iş rutinimizde tüm çalışanların iletişim gereksinimleri doğrultusunda attığı tüm e-postalar birer pazarlama uç noktası olarak kullanılabilir. Nasıl mı? Bu yazımızda e-posta imzaları üzerinden etkileşim raporlarını Google Analytics platformuna entegrasyon adımlarını görebilir ve Pazar potansiyelini keşfedebilirsiniz.

Google Analytics 3.parti alanlardan websitesi trafiğine ilişkin veri toplayabilmek için iki temel yöntemi kullanır.

  1. Google Analytics üzerindeki konektörler
  2. UTM ve benzeri yönlendirme parametreleri

Google Analytics konektörleri Google Ads, Youtube gibi mecralar üzerinden Google Analytics mülklerinize yetkilendirilmiş kullanıcı bilgilerinizle bağlanarak entegre edebildiğiniz bölümlerdir. Bu entegrasyonlar, Google Analytics ekranları üzerinden yayında olan Google Ads reklamlarınızı, bu reklam çalışmalarının ürettiği trafiği ve dönüşüm bilgilerini içerir. Bu mecralardan gelen trafikleri segmente edilmiş bir şekilde toplam trafiğinizin ne kadarını oluşturduğunu ve toplam etkisini görüntüleyerek dijital pazarlama stratejinizi oluşturmanızı sağlar.

Diğer taraftan websitenizi Google Analytics ekranlarına bağlamak için Admin > Tracking Info tabı altında yer alan Tracking Code sayfa tag’lerini websitenizin tüm sayfalarınınbölümüne eklemeniz gerekir.

UTM (Urchin Tracking Module) parametreleri ise üçüncü parti alanlardan gelen influencer marketing, sosyal mecra reklamları, bültenler ve benzeri tüm içeriklerden websitesine yönlendirilen trafiğin nereden, hangi amaçla geldiğini tanımlamak için kullanılır. Temel olarak websitenize yönlendirmede kullandığınız URL içerisine https://peakup.org/global/signgo/ ek metinler ekleyerek özel bir yönlendirme URL’i oluşturmanız anlamına gelir. Bu link ile gelen erişimin Google Analytics raporlarına düzgün yansıması için 4 parametre eklenir.

  • Websitesi URL’i
  • Kampanya Kaynağı (Campaign Source)
  • Aracı (Campaign Medium)
  • Kampanya Adı (Campaign Name)

Örnek bir link tanımlamak gerekirse;

Oluşan yeni URL: https://peakup.org/global/signgo/?utm_source=signngo&utm_medium=emailbanner&utm_campaign=emailsignature

Bu parametrelerin oluşturduğu yönlendirme URL bölümünde tanımlanmış siteye kullanıcıları yönlendirirken beraberinde diğer maddelerde yer alan bilgilerin de tanımını iletir.

E-posta imzalarınızı Sign&Go uygulaması ile düzenlerken aşağıdaki tasarımlara benzer kurumsal imzalar oluşturabilirsiniz. İmzaları oluştururken banner reklamlarına linkler tanımlamanıza izin veren Sign&Go, şirket genelinde gönderilen tüm e-postalara yukarıda belirlendiği şekliyle özel UTM parametreleri içeren bir şablon oluşturur.

Bu adım sonrasında mail imzanızda yer alan banner’ları tıklayan tüm bireyler anonim bir şekilde Google Analytics raporlarınıza yansır ve e-posta imzlaarınızın websitesi trafiğine yaptığı katkı canlı olarak raporlara yansır.

Google Analytics panelinize girdiğinizde Raporlar bölümü altında yer alan Canlı Akış (Realtime) tabı altında Trafik Kaynakları (Traffic Sources) bölümü başta olmak üzere tüm rapor alanlarında yukarıda yer alan görselde tablonun 4.satırında olduğu gibi Aracı (medium) ve Kaynak (source) bölümleri tanımlandığı şekliyle görünür.

Sign&Go ile şirket genelinde kullanılan imzaları en etkili doğrudan pazarlama aracına dönüştürebilir ve marka gücünüzü yansıtan kaliteli imzalar oluştururken, dijital mecraları performanslı bir şekilde kullandığınızdan emin olursunuz.