Skip to content

COO’muz Kadircan Toprakçı BT Haberde

COO’muz Kadircan Toprakçı BT Haberde

[mk_page_section][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title color=”#000000″ size=”20″ font_family=”none”]

Küresel Adımlar Giderek Güç Kazanacak

PEAKUP, şirketlerin iş verimliliklerini arttıracak dijital ve akıllı sistemler geliştirmeyi odağına alıyor.

Yurtdışında bir operasyonla bu hacmi arttıracak aksiyonları aldığımız bir yıl olacak 2019. Geçtiğimiz yıllarda ABD, İrlanda, Portekiz, Kırgızistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde satış odaklı adımlar atan PEAKUP, Temmuz ayında Londra ofisini açtı. 2020’de ABD pazarına adım atmayı hedeflediklerini vurgulayan PEAKUP COO’su Kadircan Toprakçı, gerek kurumsal satın alma stratejileri gerek küreselleşme planları gerekse Ar-Ge süreçleri hakkında sorularımızı yanıtladı:

Yazılım geliştirmede odağınızda hangi başlıklar, hangi sektörlere yönelik yazılımlar var?

Yazılım geliştirme yaklaşımımız tamamen ürün odaklı, bu doğrultuda ölçek fark etmeksizin tüm işletmeler için farklı iş birimlerinin günlük yaşantılarını kolaylaştıracak, verimlilik sunan çözümler oluşturuyoruz. Örneğin; kullanıcıların parolalarını unutmaları durumunda BT birimlerine gelen destek taleplerini üstlenen ve bu süreci tümüyle otomatikleştirerek zaman ve bütçe tasarrufu sağlayan PassGate donanımını geliştirdik ve yazılım katmanında farklı sistemlerle entegre bir analitik platformu oluşturarak, kullanıcı alışkanlıkları ve siber güvenlik alanında da etkin akıllı bir platformu hayata geçirdik. İK departmanlarına yönelik şirket içi iletişimi güçlendiren Velocity platformumuz ise şirket çalışanlarına web ve mobil tabanlı bir iletişim portalı olarak hayata geçti ve çalışanların şirket içinde son gelişmeleri takip edebildiği, ortak dosya yönetim ve veri depolama hizmeti sunan, dış veri kaynaklarından haber ve piyasa bilgileri aktaran, servis güzergahları, trafik bilgisi, yemek menüsü gibi bilgilerin yanında, çalışanlar için izin, masraf, avans gibi uygulamaların talep yönetimini yapabilen ve onay mekanizmalarına bağlı bu süreçlerin takibini gerçekleştirebilen uçtan uca bir İK çözümü. Pazarlama ve kurumsal iletişim için geliştirdiğimiz Sign&Go ise her gün dolaşımda olan milyarlarca e-postayı bir web konsolu aracılığıyla eklenebilecek banner görsellerle dijital izi sürülebilir birer pazarlama ögesine dönüştürüyor. Çalışanların e-posta imzaları standartlaştırılarak farklı bilgilerin girilmesi engellenebilirken, şirketçe hazırlanmış bilgilendirme, kampanya içerikleri e-postaların altında iletişim kurulan kişilere gönderilebiliyor. Tüm bu uygulamalar şirketlerdeki farklı birimlerinin günlük rutinlerinde takip etmek zorunda kaldığı işler iken, çözümlerimiz bu süreçleri kendi başına yöneterek, bu birimlerin zamanı daha katma değerli işlere ayırabilmeleri adına verimlilik sağlıyor.

Öncelikleriniz neler?

Yazılım odağımız hem Türkiye hem yurtdışı pazarlar kapsamında şekilleniyor. Ürünleşmek, tekrarlanabilir gelir modelleri üretmek ve her yeni müşteride aynı eforu göstermeden dijital kanallar üzerinden hizmet vermeye başlamak tasarım kriterlerimiz. İnovatif ürünler geliştirmek için en önemli unsurun empati olduğunu düşünüyor, müşterilerimizin deneyimlerine önem veriyor, onların iş rutinlerini dinlerken zorlandıkları noktaları, işlerini daha iyi yapabilmek için ihtiyaçları olan araçları ele alıyoruz. Ürünlerimizi müşterilerimizle birlikte geliştiriyoruz. PEAKUP’ın kültür kodlarından biri olan açık inovasyon kültürünü en iyi anlatan çalışma biçimi de bu. Ürün portföyü önceliklerimizden biri de müşterilerimize verdiğimiz sürekli gelişim sözü. Her geliştirdiğimiz ürün pazara sunulduktan sonra yeni fonksiyonlarla gelişmeye devam ediyor. Doğrudan müşterilerimize ürünlerimizi götürürken, start-up’lar ve diğer yazılım geliştiriciler için de ürünlerini müşterilerimize götürebilecekleri bir kanal oluşturuyoruz. Türkiye’den yüksek teknolojili ürünler çıkabileceğini görüyor ve buna inanıyoruz. Satış, finans, hukuk, yazılım geliştirme kabiliyetlerimizi aslında bir anlamda diğer şirketlerin kullanımına açıyor, pazara daha hızlı ulaşabilmelerini hedefliyoruz. 

Ar-Ge merkezinizde odaklandığınız yenilikler hakkında bilgiler verir misiniz?

Türkiye’nin 860’ıncı Ar-Ge merkezi olarak tescilliyiz. Ar-Ge faaliyetlerinin paylaşımcı bir yönü olduğunu düşünüyor, bu nedenle İstanbul Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve müşterilerimizin Ar-Ge merkezleriyle ortak projeler yürütmeye çalışıyoruz. Ar-Ge merkezimizin odağı; IoT, yapay zeka, makine öğrenmesi, mikro-işlemcili devreler, görüntü ve doğal dil işleme teknolojileri. Bu çalışmaları müşterilerin ihtiyaçları ve sektörlerine özgü bilgi birikimi ile birleştirdiğimizde, reel olarak ticarileşebilir ürünler çıktığını ve yeri geldiğinde global olarak karşılık bulan birer ürün olduğunu görüyoruz. Paylaşmaya çalıştığımız teknoloji alanlarının hepsinde akademik ortamda çok az makale ve araştırma görüyoruz. Bu çalışmalar sırasında zaman zaman daha derin araştırmalar yapılabilmesi için üniversitelere veri sağlayıcısı noktasında, bazen de ortak araştırma ve makale yazar durumda oluyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimizin temeli; farklı sektörlerin daha rekabetçi çözümler sunmasını sağlayacak teknolojiler.

PassGate çözümünüz odaklı hedeflerinizi paylaşır mısınız?

PassGate en basit haliyle bilgi işlem departmanlarına gelen kullanıcı parola sıfırlama taleplerinin SMS tabanlı otonom bir sistem tarafından işlenerek çözümlenmesini sağlıyor. Genelde şirket çalışanları şirket e-posta hesapları, muhasebe uygulamaları ve benzeri birçok uygulamaya kullanıcı adı ve parola bilgileriyle giriş yapıyor ve unutulmaması için de genellikle ya aynı parola bilgisini birden fazla hesapta kullanıyor ya da olabildiğince basit bir parola tanımlıyor. Bu da sıklıkla ya parolanın unutulmasına yol açıyor ve web tabanlı kullanılan ürünlerin genel itibariyle kompleks olması nedeniyle BT departmanları aracılığıyla bu hesapların tekrar parolaları üretilmesi gerekiyor ya da siber saldırılara karşı önlem almak için konulması gereken güvenlik politikalarının uygulanamamasına yol açıyor. PassGate ise şirketlerin kurumsal kaynaklarına entegre bir donanım modülüyle tüm bu süreci kullanıcıların sadece bir SMS ile başlatarak çözümlemesini sağladığı için hem BT departmanı hem çalışanlar tarafında ciddi maliyet ve zaman tasarrufu yaratıyor. Bu çözümü yaygınlaştırmak ve yurtdışına ihraç edebilmek bizler için çok önemli. 

[/mk_fancy_title][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/mk_page_section]