... Skip to content

Amazon AWS S3 Servisi Nasıl Oluşturulur?

Amazon AWS S3 Servisi Nasıl Oluşturulur?

Daha önce ki yazılarımızda Azure üzerinde çokça konuşma fırsatımız oldu. Amazon AWS servislerinden sadece EC2 servisine giriş yapıp bir adet ücretsiz vM oluşturmuştuk. Göz gezdirmek isterseniz buradan tekrar ulaşabilirsiniz. Bu yazımız ile birlikte cloud cümlesinin hayatımızda yer etmesine sebep olan ilk servislerden S3 servisi üzerinde konuşuyor olacağız. Nedir bu S3? Uzun adı “Simple Storage Service” olan bu servis adında da belli olduğu gibi bir storage servisidir 🙂 . Neler yapabiliriz bu servis ile sorusunun hemen cevabını verelim.Üzerinde static bir web sitesi host edebiliriz, dosyalarımızı saklayabiliriz ve backuplarımızı %99.99999 erişim garantisi ile saklayabiliriz. AWS S3 servisi kendi içerisinde ayrıca sınıflara ayrılmaktadır. Bu sınıflara örnek olarak Amazon S3 Standard, Amazon S3 Glacier ve Amazon S3 Glacier Deep Archive gösterilebilir. S3 ayrıca üzerinde uzmanlaşılması gereken en temel servislerden biridir. Bir bucket oluşturdum erişim haklarını verdim bitti gibi düşünülmemelidir. Bilmenin faydalı olacağını düşündüğüm bir diğer konu ise S3 servisi üzerinde bizlere hizmet eden sınıflar için minimum çalışma sürelerinin olduğudur. Minimum çalışma süreleri ve sınıflar üzerinde erişim bilgileri için aşağıdaki görsel bizlere yardımcı olacaktır.

Amazon AWS S3 Bucket Oluşturma

Genel olarak S3 servisine giriş yaptık. Şimdi S3 servisi üzerinde bir Bucket oluşturalım istiyorum. AWS konsolu üzerinden S3 servisini çalıştırıyoruz. Daha sonra Create Bucket ile ilerliyoruz.

Şimdi oluşturmak istediğimiz Bucket için bizden isim girmemizi ve bölge seçmemizi istiyor. Burada verilecek Bucket name sipesifik olmak zorundadır. Bu kısımları doldurduktan sonra configure options sekmesine ilerliyoruz. Burada versiyon, log tutulması ve etiketleme gibi ayarlamaları yapmamız gerekiyor. Bu kısımda dikkat etmemiz gereken kısım ise Object-level logging ‘in ayrıca ücretli olmasıdır. Ücretlendirmesi ise ilk 150.000 log ücretsiz sonra ki 100.000 log ise 3$ ortalama tüketime sahiptir.

Configure  işlemimizi tamamladığımıza göre artık erişim ayarlarına geçebiliriz. Bu alan üzerinde oluşturmuş olduğumuz Bucket’a erişim kısıtlamaları vereceğiz. Ben test için kullanacağım için şimdilik erişim kısıtlaması yapmayacağım. Ön izlemenin ardından Create diyerek işlemimizi bitiyoruz.

 

Yukarıda ki resimde görüldüğü gibi Bucket oluşturma işlememiz tamamlandı. Oluşturmuş olduğumuz Bucket üzerinde yapabileceğimiz işlemler için bir sonraki yazımız da görüşmek üzere..

E-Posta imzalarının önemi hakkında konuştuğumuz yazımız için tıklayın.

Faydası olması dileğimle.