Office 365 Kullanıcıların Yönetimi-Part 2

by Ezgi CAN, 12 Haziran 2017

Delete User

Office 365 platformunda kullanıcıların silinmesi “soft” olarak gerçekleştirilir. Buradaki “soft” kavramı silinen kullanıcının istenilirse 30 gün içerisinden yeniden aktif olarak yeniden kullanılabileceği durumudur. İstenilmesi durumundan ilgili powershell komutlarının çalıştırılması ile beraber kullanıcılar kalıcı olarak silinebilecektir.

Şekilde de görüldüğü üzere silinmek istenilen kullanıcının üzerine gelinereke sağ panelde çıkan “Delete” seçeneği ile silme işlemi gerçekleştirilir. Office 365 Admin Center bölümünde kullanıcıların soft silinme işlemi gerçekleştirilir.


“Warning” başlığı altında seçilen kullanıcının silinip silinmeme konusunda emin olunduğuna dair sorunun yer aldığına aldığı arayüz yer alacaktır.


Silinen kullanıcı “Users” başlığı altında yer alan “Deleted Users” başlığı altında yer almaktadır. Kısaca “Deleted Users” başlığı altında soft silinen kullanıcılar gözlemlenir ve istenildiği takdirde “restore” edilebilir.


“Deleted Users” başlığı altında soft silinen kullanıcının restore etme işlemi gerçekleştirilir. İlgili kullanıcının seçilmesinin ardından sağ panelde bulunan “Restore users” seçeneği ile devam edilerek geri yükleme işlemi gerçekleştirilecektir.


Geri yüklenen kullanıcı “Active Users” başlığı altında gözlemlenecektir.