Skip to content

Skype For Business External Skype kullanıcıları ile nasıl iletişim nasıl kurulur ?

Skype For Business External Skype kullanıcıları ile nasıl iletişim nasıl kurulur ?

Merhaba , Office 365 üzerindeki Skype For Business özelliği ile şirket organizasyonundaki çalışanlarınız ile yazışma , sesli görüşme ve video konferansları gerçekleştirebilmektesiniz. Office 365 Skype For Business ile ayrıca dış organizasyonlar ile de iletişim kurarak aynı işlemleri gerçekleştirmenize imkan vermektedir. Fakat default olarak Office 365 üzerinde dış kontaklar ile iletişim kapalı gelmektedir. Dış Skype For Business ve Skype kullanıcıları ile iletişime geçebilmeniz adına Office 365 yönetim merkezi üzerinden ilgili özelliği aktif etmeniz gerekmektedir.

1-Office 365 Yönetim MerkeziSkype Kurumsal bölümüne giriyoruz.


Skype Kurumsal Yönetim MerkeziKuruluşHarici iletişimler bölümünden aşağıdaki bulunan “Kişilerin , kuruluşunuz dışındaki Skype kullanıcılarıyla iletişim kurmaları için Skype Kurumsal’ı kullanmalarını sağlayın.” seçeneğini işaretleyerek açıyoruz.


2-İlgili özelliği aktif ettikten sonra dış skype kullanıcıları windowslive.com , hotmail.com , msn.com , outlook.com adreslerine sahiplerse direk Skype For Business üzerinden ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Karşı taraf sizi kabul ettikten sonra yazışmaya başlayabilirsiniz.

Skype For Business üzerinden dış skype kullanıcısını aşağıdaki gibi aradıktan sonra listemize ekliyoruz. (Aynı işlemler başka bir firmada bulunan Skype For Business kullanıcılarını eklemek içinde geçerlidir.)


Karşı taraf arkadaşlık isteğimizi kabul ettikten sonra kullanıcı ile iletişime geçebiliriz.


Örnek bir video görüşmesi aşağıdaki gibi gerçekleştiriyoruz.


3-Fakat karşı tarafın Skype adresi Microsoft uzantılarından farklı ise ekleme yaparken aşağıdaki yöntemi kullanınız. Aşağıdaki gibi ekleme yaptıktan sonra karşı taraf sizi kabul ettikten sonra iletişime geçebilirsiniz.

Örneğin : [email protected] ise kullanıcıyı hakanmarangoz(gmail.com)@msn şeklinde eklemeniz gerekmektedir.

https://support.office.com/tr-tr/article/Skype-Kurumsal-Lync-veya-Skype-d%c4%b1%c5%9f-ki%c5%9fileriyle-anl%c4%b1k-ileti-kullanamazsan%c4%b1z-neleri-deneyebilirsiniz-87f6d5d7-3b8c-4196-9c8c-1dabb75f54b8?ui=tr-TR&rs=tr-TR&ad=TR


4-Ek olarak Skype For Business üzerinde organizasyon bazında bazı firmalar ile erişiminizi engelleyebilir veya izin verebilirsiniz. Aşağıda bulunan “dış erişim” ve “engellenen veya izin verilen etki alanları” kısmında ilgili ayarlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.