Skip to content

Operations Management Suite lisanslama ve Fiyatlandırma Part-12

Operations Management Suite lisanslama ve Fiyatlandırma Part-12

Operations Management Suite Insight & Analytics’i seçerken, ücretsiz ve tek başına Log Analytics veya OMS Insight & Analytics arasında seçimler yapılabilir.


OMS lisanslama mödelleri 3 ana başlıkta inceleyebilirsiniz.

  • F (Free) model: Ücretsizdir, günde toplam 500 MB kadar log toplar ve 7 gün süreyle saklama (yalnızca Log Analytics için) olanağı sunar.
  • S (Standalone) model: 30 günlük saklama ile GB başına 2,30 $ ‘lık sınırsız alım sağlar (yalnızca Log Analytics için). Ayrıca Azure Monitor entegrasyonu ile Azure etkinlik log’larına, ölçümlerine ve log günlüklerine 90 günlük erişim sağlanabilir.
  • O (OMS) model: OMS’in sunmuş olduğu E1 – E2 aboneliklerin hepsini kapsamaktadır. Bunu seçerseniz, lisanslama yoluyla Log Analytics, Application Dependency Monitor ve Network Performance Monitor gibi OMS’nin bir parçası olan hizmetleri de kullanabilirsiniz.
  1. Operations Management Suite aboneliği

Operations Management Suite iki abonelik seçeneği sunar, Bunlar Operations Management Suite E1 ve Operations Management Suite E2 abonelikleridir. Resimde göründüğü üzeri, E2 Abonelikte tüm ürünlerden faydalanabilirken, E1 aboneliğinde ise sınırlı sayıda çözümleri kullanabilirsiniz.

Her iki seçenek de ise Operations Management Suite çözümlerindeki önemli teknolojilere erişimin yanı sıra System Center yazılımlarını kullanma hakları içerdiğinden hibrit ortamlarınız için eksiksiz bir çözüm sağlamaktadır. Operations Management Suite abonelikleri, yıllık bir taahhütle node başına aylık olarak fiyatlandırılır.

  1. Çözüme göre Operations Management Suite fiyatlandırması


Insight and Analytics

  • Müşterinin farklı iş yüklerine görsellik ekleyerek, ortamlarında olup biten tüm bilgileri gözlemleyebiliriniz.
  • Log toplama, arama, uygulama ve sunucu bağımlılığının yanı sıra network durumunu da inceleyebilirsiniz.
  • Ayrıca System Center Operations Manager kullanma hakkı sunar.

Automation & Control (Otomasyon ve Denetim)

  • Azure, Cloud ve kurum içi veri merkezleri için ortamlar arası tutarlı denetim ve uyumluluk sağlar.
  • Otomasyon, istenen durum yapılandırması, farklı izleme ve güncelleştirme yönetimi konusunda yardımcı olan hizmetler içerir.
  • System Center Service Manager, System Center Orchestrator ve System Center Configuration Manager kullanma hakları sunar.

Security and Compliance (Güvenlik ve Uyumluluk )

  • Şirketin her daim güvenliğini artırarak olabilecek tehditleri ve sistemlerin gizliliğinin nasıl tehlikeye girebileceği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • İleri düzey güvenlik ve denetim işlevselliğinin yanı sıra malware tehdit analizi içerir.
  • Azure hizmetlerine yönelik derin güvenlik yönetimi sunulmaktadır. (Azure Security Center)

Protection and Disaster Recovery ( Koruma ve Olağanüstü Durum Kurtarma )

  • Önemli uygulamaların ve verilerin erişilebilir olması gerekir. Protection and Recovery, önemli verilerinizi Azure Backup Vault aracılığıyla güvenli tutmanıza, uygulamalarınızın her daima kullanılabilir olmasını sağlamanıza ve iş kesintilerinin etkisini olabildiğince azaltmanıza yardımcı olur.
  • Güvenlik için hem yedekleme hem de site kurtarma hizmetleri içerir.
  • System Center Virtual Machine Manager ve System Center Data Protection Manager kullanma hakları sunar.
  1. Microsoft Operations Management Suite hesaplama


Microsoft OMS Calculator ile oms sunduğu paketleri çok daha kolay ve pratik bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Buradan online olarak hesaplama yapabilirsiniz. Yukaridaki resimde göründüğü üzere, sunucu sayınızı, System Center ürünü ile birlikte kullanıp, kullanmayacağınızı ve son olarak ortamınız için kullanacağınız paketleri işaretleyerek gerçek zamanlı bir hesaplama yapabilirsiniz. OMS abonelikleri, hibrid bulut ortamlarına komple bir çözüm sağlamak için System Center bileşenleri için haklar içerir.

Yıllık Maliyet Karşılaştırmaları ve Ek harcamalar gibi raporlar sunulmaktadır.