Skip to content

Office 365 ile Office On Demad

Office 365 ile Office On Demad

Office 365’in şirketlere sağlamış olduğu en büyük avantajlarından birisi de Office uygulamalarını Office Enterprise E3, E4 ve midsize gibi paketlerde 5 farklı cihaza herhangi Office lisansı ödemeden kurabilmeleridir.Bunun dışında Office Online ve Office On Demand ile de dökümanları üzerinde çalışabilme imkanı sağlayacaktır. Office Online web platformunda desteklenen web browserlar ile eriim sağlayacak ve gerekli işlemlerini yapabileceklerdir. Office On Demand özelliği ise yine kullanıcıların makinalarına herhangi bir uygulama kurmadan Office uygulaması üzerinde çalışma imkanı veren bir teknolojidir.

Office On Demand Office deployement oluğ aslında geçici olarak Office uygulamalarından Word, Excel, powerpoint, Publisher, Access subscriptionlarının içerisinde varsa Project ve Visio uygulamaları üzerinde çalışma imkanı veren teknolojidir. Burada son kullanıcı geçici Office kurulumu yapıp işlemlerini bitirdikten sonra cihazında herhangi bir Office uygulaması yer almayacaktır. Böylelikle kullanıcılar istedikleri zaman Office uygulamaları cihazlarında yüklüymüş gibi çalışabilecekler ancak stabil bu Office uygulamaları cihazlarında kurulu olmayacaktır. Bu teknolojiyi kullanmak için kullanıcının herhangi yönetici yetkisine sahip olmasına gerek yoktur. Arka planda App-V teknolojisi ile çalışmaktadır. Office Pro Plus kurulumundaki gibi ClickToRun(C2R) ile kurulum yapılmaktadır fakat daha önceden de belirtildiği gibi bu kalıcı bir kurulum değildir.

Temel olarak yapılan işlem aslında kullanıcı Office 365 portalındaki Onedrive ya da Sharepoint gibi servislerde yer alan ilgili dökümanı açtıktan sonra düzenleme işlemini Word uygulamasında yapacağını belirtiyor. Fakat cihazında uygulama olmadığı için Office On Demand teknolojisi ile geçici Office uygulamasını kuruyor ve işlemlerini gerçekleştiriyor. İşlemi bittikten sonra kullanıcı cihazında herhangi office uygulaması gözlemlenmiyor. Bu teknolojide Office 2013 Pro Plus’ın cihaza yüklenme sayısının 5 olması gibi herhangi bir kısıtlama yoktur. İstenilen cihazda kolaylıkla çalışılabilinmektedir.

Sistem Gereksinimleri:

· Windows 7 veya Windowd 8 işletim sistemi

· En az Internet Explorer 9, en az Modzilla Firefox 12, en az Apple Safari 5 veya en az Google Chrome 18

· Yönetici yetkisine gerek yoktur

Şekildede görüldüğü üzere kullanıcılar ilgili dökümanlarını OneDrive ya da Sharepoint gibi servislerden erişim sağladıktan sonra, dökümanı hangi yöntem ile editleyeceğine karar vermeleri gerekmektedir. Cihazlarında Office uygulaması olması durumunda indirip üzerinde çalışabilirler. Office uygulaması yok ise şekilde görülen iki seçenek üzerinden ilerleyebilirler. Bunlardan Office Online kullanarak diğeri ise Office On Demand’dır. “Edit in Word” seçilmesi ile Office On Demand teknolojisi kullanılacaktır.


“Edit in Word” denildiği durumda makinada Office uygulaması olmadığı algılanır ve şekilde de görüldüğü üzere Office On Demand kullanılmasının herhangi Office uygulaması yüklemeden gerçekleştirilebilineceğine dair onay ekranı kullanıcıyı karşılamaktadır. “Yes,lets go!” ile devam edilerek yükleme işlemine başlanılır.


Şekildeki arayüzde browser yükleme yapacağı için kullanıcıdan onay istiyor. İster direkt “Run” denilerek kuruluma başlanabilir ya da “Save” ile kaydedilerek sonrasında kuruluma başlanılabilir.


Şekilde kullanıcı artık Office On Demand’ı kullanmaya hazır olduğuna dair bir arayüz görünmektedir.


“Close” seçeneği ile devam edilmesi durumunda ilgili Office uygulamanın hızlıca yükleme işlemi gerçekleşecektir.


Uygulanmanın yüklenmesinden sonra kullanıcı hesap bilgilerinin girileceği ve onaylanacağı “Sign in” arayüzü kullanıcıyı karşılayacaktır.


Cihaza herhangi Office uygulaması yüklenmeden Word uygulamasında dökümanın açıldığı gözlemlenmektedir. Haliyle artık Office On Demand teknolojisi ile kullanıcılar cihazlarında Office uygulamaları olmadan Word ,Excel gibi Office uygulamalarından App-V teknolojisi mantığında dökümanlarında çalışabileceklerdir.