Skip to content

Office 365 Admin Portalını Özelleştirmek

Office 365 Admin Portalını Özelleştirmek

Office 365 sunmuş oldukları hizmetler ve özellikler sayesinde birçok firma tarafından tercih edilmektedir. Haliyle firmalar kendilerine özel custom ayarları da talep etmektedir. Bunlardan biri Office 365 log on sayfasının özellştirilmesi ki bunu AD Premium ile sağlayabilmekte bir diğeri de Office 365 Admin portalının özelleştirilmesidir. Office 365 Admin portalının özelleştirilmesi eskiden olduğu gibi kullanıcıların Office 365’in sunmuş oldukları temalar ile sağlanabildiği gibi yeni özellik ile artık Office 365 adminleri kendilerine özel temalar oluşturabilmektedir. Oluşturulan yeni temada şirket logolarının entegrasyonu ya da Office 365 admin portalının yazı renklerinin değiştirilmesi gibi ayarlar yapılabilir.

Bunun için şekilde de görüldüğü gibi Office 365 portalında bulunan firma bilgisinin bulunduğu bölüme tıklanacaktır.


Firma adının olduğu bölüme tıklandıktan sonra sağ panelde iki başlık gözlemlenecektir. “Company profile” bölümünde firma bilgilerinin gözlemlendiği ya da değiştirildiği bölüm yer almaktadır. Firmanın adres bilgisi gibi bilgilerinin değiştirilme işlemi bu başlık altından gerçekleştirilir. “Custom theming” başlığı altında ise firmaya özel Office 365 portalında kullanılabilecek özel temenın oluşturulma işlemi gerçekleştirilir.


“Custom theming” başlığı ile devam edildiğinde firmanın portal bilgisinin değiştirilme işleminin gerçekleştirileceği başlıklar yer almaktadır. “Custom logo” başlığında firmaya ait logonun eklenir. Buraya eklenecek logonun 200×50 piksel, JPG,PNG ya da GIF ve de en fazla 10 KB olması gerekmektedir. “URL for a clickable logo” başlığında ise eklenilen logoya tıklandığında açılacak URL bilgisinin girildiği bölümdür. “Accent color” bölümü ise Office 365 Admin portalındaki “Outlook”, “Calendar”, “People” gibi başlıkların bulunduğu arka plan renginin ayarının yapıldığı bölümdür. “Text and icons” bölümü ise temeadaki yazıların renk ayarlarının yapıldığı bölümdğr. Son olarak “Office 365 logo” bölümü ise Office 365 portalında bulunan Office 365 logosuna ait renk seçiminin yapıldığı bölümdür.


Şekildeki arayüzde örnek olarak özel bir tema oluşturulmuştur. Firma için örnek oluşturulan bu temada gerekli logo bilgisi girilmiştir. Bu logoya tıklandığında yönlendirilecek link olarak “https://www.peakup.org/” belirlenmiştir. Portalda bulunan Office 365’in sağlamış olduğu hizmetlere ait başlıkların bulunduğu bölüme ait arka planınturuncu olarak yazı tipinin ise siyah olarak belirlendiği gözlemlenmektedir. Office 365 logosununda beyaz renkte olması bu örnekte tercih edilmiştir. Şekilde de ok ile gösterilen bölümde yapılan ayarlara ait değişiklikler ön izleme olarak gözlemlenir. Yapılan ayarların kayıt edilmesi için “Save” butonuna basılacaktır. Böylelikle firmaya özel portal hazırlanmış olunacaktır.


Yapılan ayarlamalar sonucunda artık Office 365 portalı firmanın bilgilerinin yer aldığı ve de kurumsallaşmış olan bir portal olarak sunulmuş olunacaktır.