Skip to content

Microsoft Booking ile Randevu Organize Edilmesi

Microsoft Booking ile Randevu Organize Edilmesi

Microsoft Booking, randevu sistemi ile çalışan firmalardan randevu takiplerini, müşterileri ile randevu takiplerinin yapılması konusunda sunulmuş Microsoft Business Premium içerisinde yer alan First Release olarak sunulmuş üründür. Şu an Kanada ve U.S. ‘de kullanıma sunulmuştur.

Microsoft Booking hakkında genel özelliklerinin anlatıldığı makalelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Microsoft Booking ile Randevularınızı Yönetin!!!

Microsoft Booking ile Randevuların Yönetimine Genel Bakış

Microsoft Booking üzerinde müşteri tanımlamaları, randevuların düzenleneceği personellerin girişlerinin yapılması, hizmetlerin belirlenmesi, hizmet bedellerinin ayarlanması, müşteri tarafında randevular ile ilgili ayarlar gibi birçok özellik randevu oluşturulmadan yapılmalıdır. Akabinde de randevuların düzenlenmesi ve gerekli bilgilerin girilen verilerden seçilmesi sağlanır.

Şekilde de görüldüğü üzere Microsoft Booking’e giriş yapıldıktan sonra sol panelde bahsedilen ayarların yapılacağı başlıklar bulunmaktadır. Buradaki demoda demo personel, demo müşteri, demo hizmet gibi veriler girilmiştir. “Takvim” bölümünde ise randevu organizasyonları yapılmaktadır. Şekilde de görüldüğü üzere “Yeni randevu” oluşturulması sırasında ilgili müşteri bilgisi girilir ki burada daha önce “Müşteriler” bölümünde tanımlanan demo müşterinin seçilmesi ile verilerinin otomatik geldiği gözlemlenecektir. Aynı şekilde hizmet bölümünde ise daha önce “Hizmetler” bölümünde tanımlanan Analiz hizmetinin seçilmesi ile hizmete ait detaylar otomatik doldurulur. Randevunun saat aralıkları da yine bu bölümde girilecektir. “Personel” bölümünde ise bu randevu ile ilgili personel seçilir. Böylelikle randevunun kiminle yapılacağı, randevu ile ilgili hizmet detayları gibi tüm bilgilerin girilmesi ile “Gönder” butonu ile ilgili kişilere mail iletilmiş olacaktır.


İlgili randevunun düzenlenmesinin ardından müşteriye aşağıdaki mail iletilecektir. Kullanıcılar ekte olan .ics uzantılı dosyayı takvimlerine kaydedebilirler.


İlgili randevu üzerinde herhangi değişiklik yapılması durumunda örneğin saat değişikliği gibi durumlarda kullanıcılara güncelleme ile ilgili mail iletilecektir. Bu mail şablonu aşağıdaki gibidir.


İlgili randevudaki atanmış personelin ise takviminde randevu ile ilgili detaylar otomatik olarak gelecektir.


Randevuların profesyonel yönetilmesini sağlayan Microsoft Booking firmalar için önem arz edecektir.